ima li hopera????

Istu temu sam otvorila i u IGRAMA. Zanima me da li neko zna gde mogu legalno kupiti CD.

Moderatorima-molim vas ne premestajte temu i ne brisite je dok ne dobijem odgovor a kasnije kako hocete

Unapred hvala

U svom zrelom stvaralačkom periodu,Šuman je napisao četiri simfonije.
- SIMFONIJA broj 1.B-Dur,opus 38.zvana PROLEĆNA,nastala je godine 1841.i odiše vedrinom i radošću.Koncipirana je u klasičnoj strukturi od četiri stava(Allegro,Adagio,Skerco i Finale).Inspirisana je Šumanovim venčanjem sa Klarom Vik-Šuman.
- SIMFONIJA broj 2.C-Dur,opus 61.Nastala je 1846.godine i odiše izrazitijom tonalnom nestabilnosću,mračnijim koloritom.Posebno je to karakteristično za treći stav-Adagio Espressivo.Finale je u nešto optimističnijem raspoloženju.U to vreme je Šumanova nervna kriza uzimala maha.
- SIMFONIJA broj 3.Es-Dur,opus 97.zvana RAJNSKA,najpopularnija je Šumanova simfonija,nastala 1850.godine i koncipirana u pet stavova.Šuman u njoj iznosi svoje impresije sa Rajne.Četvrti stav je muzički opis jedne ceremonije u Kelnskoj Katedrali.
- SIMFONIJA broj 4.d-moll,opus 120.nastala je najpre 1841.godine,kao simfonijska fantazija.Prerađena je u svoju konačnu verziju godine 1851.Kroz četiri stava,koja se nadovezuju jedan na drugi bez prekida,Šuman provodi jedan isti tematski materijal.Posebno je popularna Romansa(drugi stav)ove simfonije.

BobbyMarlee:
PS: Ragga muzika kao novi dancehall muzicki zanr?

MR: Ja prezirem ragga muziku. To je odvratna muzika koja propoveda diskriminaciju, segregaciju, homofobiju, diskriminaciju prema zenama, prema marginalizovanim grupama. To su tzv. bobosi, koji se neka vrsta nasih skinheadsa. Sizzla, Capleton, svi ti momci, oni su samo huligani i nista vise. Nasilnici. To je losa muzika i voleo bih da se Jugosloveni cuvaju te muzike, koja je, koliko vidim, i kod vas veoma popularna. To je muzika koju je podmetnula CIA kako bi skrenula paznju sa prave poruke reggae muzike koja je, opet, u potpunoj suprotnosti sa nihilizmom koji ragga propoveda.

Deo intervjua Max Romea koji je "uzeo" professor Skank, inace istinski poznavalac reggae muzike!

Pa sta mislis zasto Prof.Skank gotovo nikad ne pusta ragga stvari u svojoj emisiji?

Keeper:
Bleak WinterFullMoon:
Keeper:
najbolji metal je death metal :lol: 8)
hihihiihihi ........
ko shvata ............. shvatio je. hihihiihihi

pa to se ne moze drugacije shvatati nego kao sto jeste.
a ti si mislio na 'dead'...'smrt' i 'mrtav' nije isto,prema tome proglasavam foru neuspesnom! :lol:

s obzirom da si shvatio na shta sam mislio - proglashavam foru uspelom :P

Foru uopste NIJE BILO LAKO shvatiti 8) - da silnijeh muka- pronadjoh se u pozi Rodin-ovog mislioca dok sam uspeo da proniknem u srz take poshalice... :D

Back