Ima li čovek svest?

Ljubo2

Iskusan
Poruka
5.288
Možda će ovo pitanje da vam se učini lagano, čak i besmisleno, jer ćete svi odmah da požurite da odgovorite da čovek ima Svest. Čak i naučnici stoje na stanovištu da čovek ima Svest, čak i to da ljudski mozak proizvodi Svest u već decenijama neurolozi pokušavaju da u čoveku lociraju i identifikuju Svest, ali rezultata još uvek nema.

Ovo pitanje je čisto kogičko, tj. filozofsko, ali je još više religijsko, jer upravo u rešenju tajne postojanja Svesti se krijke Istina o postojanju Uzroka stvarnosti, za kojeg vernici veruju da je on Bog, o čijem postojanju takođe nikakvih dokaza nema.

Želim da kažem da je pitanje "da li čovek ima Svest", najvažnije egzistencijalno pitanje koje još niko nije ni postavio, jer su od uvek svi ubeđeni da znaju da ćovek ima svest, Isto kao što su i vernici ubeđeni daznaju da postoji Bog, ali za ćudo, niti naučnici još uvek mogu da dokažu da Svest postoji i da čovek ima Svest, niti vernici mogu da dikažu da postoji Bog.

A odgovor na pitanje da li čovek ima svest, glasi DA NEMA i to i jeste razlog što naučnici ne mogu da dokažu da Svest postoji.

Kako mže da se razume da čovek nema Svest?

Vrlo jednostavno, pod uslovom drazumemo da ni čovek uistinu ne postoji. I kako bi onda čovek moga da ima Svest, kad ne postoji.

Sada ćete vi da pomislite da je jš veća glupost tvrdnja da čovek ne postoji, kad svako može da opazi čoveka i i uveri se da postoji.

Zapravo, čovek postoji, ali samo relativno, a to je isto kao da i ne postoji. A to znači da uistinu postoje samo elementi koji čovekovo telo kao organizaciju svog kretanja i rada grade. Oni su postojali pre čoveka, postoje u čoveku i ostaju da postoje i posle kada čovek umre i raspadne se.

Iz svega napred rečenog možemo da izvedemo zaključak da čovek ne može da ima Svest zato što je on otganizacija elemenata i da samo elementi koji čoveka grade, mogu da budu Svest, jer u protivnom, kad ne bi bili svesni, to bi značilo da su mrtvi, pa ne bi mogli da grade čpveka kao organizaciju svog kretanja i rada. To ujedno znači da sva materijalna tela id kojih se univerzum sastoji, koja su organizacije nekih elemenata koji ta tela grade, ne mogu da imaju Svest, već samo elmenti koji orhanizacije grade. Pa kad se pitamo da li čovel ima Svest, to je isto kao kad bi se pitali da li država kao organizacija kretanja i rada ljudi ima Svest. Gde bi odgovor glasio d država nema Svest, već ljudi kao elementi, koji svojim kretanjem i radom grade državu kao organizaciju svog kretanja i rada. Naravno, pod uslovom da ljudski organizmi i sami ne budu nekakve organizacije još manjih elemenata.. A mi znamo da jesu.

Tako da na kraju ispada, ako želimo da pronađemo i identifikujemo elementze od kojih su ceo Univerzum i živoz u Univerzumu sagrađeni, moramo da tragamo za onim najprvim elementima koji postojesami po sebi, sposobni da svojim kretanjem, radom i svojom svesnošću i inteligencijom, sagre sve - i atome i nebeska tela i galaksije i tela ćelija, biljaka. životinja i ljudi.

O tim Pevim elementima koji uistinu postoje, neću sada da govorim. O tome ćemo kroz razgovor, da vidimo šta vi mislite ko ili šta su ti elementi. Staviću do znanja samo da od ispravne identifikacije tih pevih elemenata zavisi da li ćemo konačno da rešimo tajnu postojanja i Svesti i tajnu Božijeg postojanja, jer to dvoje - Svest i Bog - su jedno i isto.

. Staviću do znanja samo da od ispravne identifikacije tih pevih elemenata zavisi da li ćemo konačno da rešimo tajnu postojanja i Svesti i tajnu Božijeg postojanja, jer to dvoje - Svest i Bog - su jedno i isto.

Ako ćemo svijest definirati kao ono što ima samo Bog onda žemo reći u kršćanskom tajnom smislu da je ta svijest život po sebi a taj život imaju samo Otac i Sin; "Jer kao što Otac ima ŽIVOT PO SEBI tako je dao i Sinu da ima život po sebi. Mi stvorenja nemamo život po sebi već nam je Bog život. A sam život je "nastao" iz velikog bazena života - Duha Svetoga.

Ta individualizacija svijesti kod stvorenja ili ljudi koja je ne-bog a nastala je iz Boga Duha Svetog je misterija. Jer je veliko pitanje kako ono što je bog po sebi postaje ne-bog i zašto se to dogodilo. To nam vaše veličanstvo neće moći i znati objasniti.

Svakako da stvorenja, čovjek IMA SVIJEST jer smo na neki način stvoreni "na Božiju sliku i priliku" ali ta svijest je samo blijeda kopija BOŽJE SVJESTI.

Ako ćemo svijest definirati kao ono što ima samo Bog onda žemo reći u kršćanskom tajnom smislu da je ta svijest život po sebi a taj život imaju samo Otac i Sin; "Jer kao što Otac ima ŽIVOT PO SEBI tako je dao i Sinu da ima život po sebi. Mi stvorenja nemamo život po sebi već nam je Bog život. A sam život je "nastao" iz velikog bazena života - Duha Svetoga.
Ovo je religija, a postavljena tema je čista proverljiva i razumljiva nauka i logika. Ja u temi još nisam rekao šta je Svest. Kad budem rekao, a to je nešto što će svakp moći da proveri i razume, videćemo da li to može da spe poveže sa religijom i da li će tada i religija moći da se proveri i razume kao nauka. Što i jeste glavni cilj ove teme.Da verske digme postanu nauka i znannje, a svi vernici sveta, visoko svesni naučnici i znalci. Koji se više neće mtzeti, prepirati i ratovati zbog toga što ne mogu da se slože čija je vera prava, a čija kriva.
Ta individualizacija svijesti kod stvorenja ili ljudi koja je ne-bog a nastala je iz Boga Duha Svetog je misterija. Jer je veliko pitanje kako ono što je bog po sebi postaje ne-bog i zašto se to dogodilo. To nam vaše veličanstvo neće moći i znati objasniti.
Naravno da to "moje veličanstvo" zna i može sve objasniti. Kako i ne bi moglo kada ga nisu školovali neuki ljudi, vernici, koji ne znaju ništa da objasn, već visoki duhvni znalci u Nebu, bopgovi, koji znaju sve da objasne.
Svakako da stvorenja, čovjek IMA SVIJEST jer smo na neki način stvoreni "na Božiju sliku i priliku" ali ta svijest je samo blijeda kopija BOŽJE SVJESTI.
Naravno da čovek, kao organizacija živih i svesnih elemenata, i ne postoji, pa zato i ne može da ima Svest. Pstoje samo živi i svesni elementi koji ga grade i zato samo ini mogu da budu Svest. Ovo je nepobitna logika, pa prema tome i Istina, oko koje nema pogađanja. Pogotovo što ta logika ima svoje potvrđenje u nauci.

koja kršćanska tajna u univerzumu koji je eonima star. kršćanstvo je nebitna stvar, isto kao i bubašvabe kad se skupe i antenicama onim se domunđavaju. bog ti ne može dati nešto što nema početak a ni kraj.

nismo na božju sliku stvoreni jer to nešto ne može biti opisano nikako, čovek je vrlo duhovno neinteligentno biće da shvati bilo šta izvan svojih 5 čula, a sama svest tj. to što zovemo svest i pošto univerzum i sve što postoji doživljava samog sebe kroz ovo "moje" telo, čovek je retko kad svestan, dakle čoveka treba naučiti da bude svestan sada u ovom trenutku, jer taj posmatrač je sve što postoji i što je ikad postojalo. 1-2% ljudi na planeti je svesno svega dobar deo svog života dok su budni.

Onaj deo svesti poput razmišljanja, pamćenja, opažanja, osećaja itd. je hemijski proces i nemoguć bez mozga. Međutim "osećaj sebe" je deo svesti koji je još uvek nepoznat. Zašto imaš osećaj sebe baš u tvom a ne u nekom drugom telu? Da li je hipotetički moguće presaditi svest u drugi mozak? U tom slučaju bi i dalje imao osećaj sebe ali samo u drugom telu, sa drugačijim memorijama, isksutvima itd.

Дај нам дефиницију свести, па ћемо да видимо.
Definicija Svesti glasi da je Svest ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti.
Iz ove definicije možemo da izvedemo zaključak da je logično da sebe može da dovede u stanje svesnisti samo oni što postoji.

I sada odmah pozivamo fiziku u pomoć da nam odgovori na pitanje šta postoji, jer to je u domenu fizike. Evo, pitaćemo Teslu, on je vrhunski fizičar. Okaže da postoji samo energija, koja se manifesuje kao elektromagnetno polje i kao svetlost.

Međutim, logika se ne može složiti sa ovom Teslinom tvtfnjom, zato što definicija energije koju su fizičari dali, glasi da je energija sposobnost kretanja i rada. Zzato što enertgija kao sposobnost kretanja i rafa nema značenje postojanja. Kretanje i rad su fizičke radnje koje ne mogu da postoje same po sebi i vršedame se be, bez vršioca koji rapolaže fizičkim sposobnostima fa gizičke radnje vrši

Da bi rešili ovaj problem ponovo ćemo da se pozovemo na fziku, u kojoj postoje dikazi da fizičke radnje vrše saminapregnute čestice i polja nematerijalnog Kvantnog vakuuma,od kojih je ceo Univerzum nastao.

I to je rodgovor na pitanje šta postoji, a ujedno i odgovor na pitanje šta je Svest, odnosno, šta je to koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti. To su čestice i polja nematerijalnog Kvantnog vakuuma.

Ali to nije sve. Da bi Svest dovela sebe u stanje svesnosti, nje dovoljno da raspolaže samo fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, već i psihičkim sposobnostima opažanja tog svog naprezanja i kretanja, osećanja, pamženja, mišljenja i razumevanja. Pomoćtih psihičkih sposobnosti Stvast stvara informacije o oblicoma svoh kretanja i rada i poću njih dovodi sebe u stanje svesnosti, a takođe i evoluira, tj. stvara visoko orhanizovane oblike svog kretanja i rada, popiz atoma, nebeskih tela, galaksija i tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi.

I to je sva mudrost koom treba da raspolažemo da bi rešili tajnu postojanja Svesti, koju načnici već decenijama ne mogu da reše.

Takođe, to je i sva mudrost koja nam je potrbna da bi rešoli tajnu postojanja Boga koji je stvorio svet iz ništa. Dakle, stvorio ga je iz samoga sebe, koji postoji kao polje Svesti u obliku nematerijalnog Kvantnog vakuuma.

Ovo podrazumeva da energija od koje je sagrađen ceo Univerzum, nije samo energija, več je on napregnuta i pokrenuta Svest, jer sem fizičkih sposobnosti kretanja i rada, raspolaže i psihički, sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog svoh kretanja i rada, pomoćz kojih dovodi sebe u stanje svesnosti i na taj način evoluira, tj. stvara organizacije svoh kretanja i rada, poput atoma, nebeskih tela, galaksija, ćelija, biljaka, životinjai ljudi.

I kad tvrdimo da čovek nema svest, jasno je da ono što u čovekovom organizmu jeste Svest, to su energetski elementi koji čovekovi telo, kao organizaciju svog kretanja i rada, u majčinoj utrobu, grade. Koji su u čovekovom organizmu telepatski povezani u jedinstvenu živu celinu i buće zvanu "čovek", koji sebe identifikuju sa čovečjim organizmom, pa tako samo izgleda da je čovek svesno biće, tj. da ima svest. Isto kao što bi mogli da tvrdimo da je i država svesno biće, jer državu grade ljudi koji sebe osećaju kao da su živa i svesna bića. S obzirom da bez ljudi države nema. Doka da čoivek nema svest je činjenica da u majčinoj utrobi čoveka,
grade uipravo najsitniji delići energije koje u prirodi postoje kao minerali, tj. atomi i molekuli raznih minerala, vode, kiseonika itd. Sve uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji i informacije o građi ljudskog organizma.

Ali ne brinite se za svoj ljudski život i svoju svesbost. U ljudskom organizmu postoji jedan živi i svesni element koji je nosilac sveg ljudskog životnog iskusstva i čovekove svesnosti. On je jedno posebno energetsko polje, zvano "duša" ili "aura", koja se može spojiti sa telo i odvojiti od njega i preživeti smrt tela. Pomoćz nje radi mozak, preko kojeg ona celi život upravlja telom, sa kojim je informatički, telešatski povezana i oseča ga kao samu sebe. Ljudska aura je izvorni delić Božamske svesti i postoji večno.

Večno postoje i ostali elementi koji telo grade i sa sobom nose sećanje o životu u telu, ali oni nastavljaju da žive životom planete Zemlje od čijeg su pozajmljeni prilikom gradnje ljudskog organizma. A ljudska duša odlazi u duhovni svet sličan zemaljskom. Ivo sve, Sem što je logično i što i u nauci postoje dokazi za ovakav način ratumevanja stvarnosti, ja raspolažem bogatim iskustvom odvajanja moje aure od tela i ponovnog vraćanja u telo.

Sve što je živo ima puls koji ga pokreće a za puls trebaju arterije, vene , kapilari. Mojim venama teče crvena tečnost a kosmičkim energija koja se napaja iz sebe, u krug.

Ako zamislim Svemir u obliku velikog srca koje kuca onda moram da zamislim i njegove nevidljive arterije energije i u tom svemirskom krvotoku je negdje u nekoj veni i moja sitna čestica svijesti koja vibrira.Zato je Bog u meni i svud oko nas.)

Možda mi te svemirske arterije ne gledamo dovoljno izdaleka pa ih zovemo Crnim rupama jer nam nije jasna njihova uloga. Možda se crne rupe same hrane energijom koju gutaju iz sebe i tako nastavlja sve u krug.
U sredini svake galaksije je crna rupa.

Puls , zakoni, principi, Fibonaći, masa Protona i šta čini Proton tj ulogu kvarka (quark), mnogo zakona koji bi nam predstavili sliku svemirskog krvotoka.

Moja svijest jeste moja kao što je i svaki otisak prsta jedinstven. Mogu da je mjenjam ako mjenjam način osmatranja , razmišljanja i kontrolom a mogu da je izgubim ako samo jednu funkciju mozga tj njegovu vibraciju.

Iz ovog proizlazi da život mora da postoji da bi i kosmički krvotok radio. Greh je abortus, ubijanje, samoubistvo jer prestajemo da vibriramo i slabimo kosmički krvotok. Odatle je potreba za svijetom ljubavi, mira i sklada nastala, Nek sve buja i raste, istopi se i ponovo radja.

Čak su nam data upustva da nam bude lakše a mi se gubimo stalno u nekim sebičnim porivima i individualno i globalno.

Još nisam pojasnila moje poimanje frekvencije u svemu tome.
Mozak je u okrugloj čahuri a i svaka planeta sa svojom jedinstvenom frekvencijom.
Kad se poremeti frekvencija odnosa 5 operacija u mozgu može doći do pucanja. To može biti preslaba ili prejaka Emocija, Misao, preslaba moć Osmatranja..

Kroz upustva religije nam je dat uput da svi budemo na istoj frekvenciji da ne dođje do gubitka balansa i sve ode u destrukciju porećajem frekvencije i vibracije jer bez njih nema pulsa.

:aha:
Homer Simpson Thinking GIF

Moja svijest jeste moja kao što je i svaki otisak prsta jedinstven.
Svest se ne može posedovati, da bi mogli da jažemo "imm svest" ili"moja svest". Svest se može samo biti. Zato štosem Svesti ničeg drugog nema. Svest je o pasje ghovno pored puta. Svest se ne može ni stvoriti, ni uništiti. Ona može samo da menja svoje oblike i stanja. sve uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji: naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pa,ćenja, mišljenja i razumevanja.
Mogu da je mjenjam ako mjenjam način osmatranja ,
Načun shvatanja možeš da menjaš, a Svest ne možeš. Kad menješ način shvatanja taaaada menjaš samo svoju svesnost, a ne i sebe samu, tj. Svest. Scest i svesnost nisu usto, Svest je ta koja postoji, a svesnost je stanje Svesti isto kao i nesvesnost. Kad Svest vrši fizičke i psihičke radnje ona je svesna i tada zna da postoji. Kada ne vrši nikakve fizičke i psihičje radnje, ona tada ne zna da postoji. Svest je ono što sebe zove imenom "JA". Znaš ono DEkartovo: "Mislim, dakle. postojim"".
razmišljanja i kontrolom a mogu da je izgubim ako samo jednu funkciju mozga tj njegovu vibraciju.
Svest se ne može ni dobiti, ni iszgubiti, čak ako izfubimo i celo telo zahedno sa mozgom.
Iz ovog proizlazi da život mora da postoji da bi i kosmički krvotok radio.
Svest je ta koja postoji, a Kosmos i kosmićki krvotok je Svest koja radi.

Svest se ne može posedovati, da bi mogli da jažemo "imm svest" ili"moja svest". Svest se može samo biti. Zato štosem Svesti ničeg drugog nema. Svest je o pasje ghovno pored puta. Svest se ne može ni stvoriti, ni uništiti. Ona može samo da menja svoje oblike i stanja. sve uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji: naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pa,ćenja, mišljenja i razumevanja.

Načun shvatanja možeš da menjaš, a Svest ne možeš. Kad menješ način shvatanja taaaada menjaš samo svoju svesnost, a ne i sebe samu, tj. Svest. Scest i svesnost nisu usto, Svest je ta koja postoji, a svesnost je stanje Svesti isto kao i nesvesnost. Kad Svest vrši fizičke i psihičke radnje ona je svesna i tada zna da postoji. Kada ne vrši nikakve fizičke i psihičje radnje, ona tada ne zna da postoji. Svest je ono što sebe zove imenom "JA". Znaš ono DEkartovo: "Mislim, dakle. postojim"".

Svest se ne može ni dobiti, ni iszgubiti, čak ako izfubimo i celo telo zahedno sa mozgom.

Svest je ta koja postoji, a Kosmos i kosmićki krvotok je Svest koja radi.
S čim onda idemo pred Boga?

Na prvom citiranju kažete:”Svest se ne može ni stvoriti, ni uništiti. Ona može samo da menja svoje oblike i stanja.”

Na drugom citiranju moje izjave kažete:”Načun shvatanja možeš da menjaš, a Svest ne možeš. Kad menješ način shvatanja taaaada menjaš samo svoju svesnost, a ne i sebe samu, tj. Svest.”

Po prvoj vašoj izjavi zaključujem da mogu da mjenjam oblik i stanje svoje svijesti.
Šta to znači? U kakav oblik ili u koje stanje je mogu mjenjati?

Vjerujete li vi da idemo jednom pred Boga i ako idemo s čim dolazimo pred njega?
Ne mogu da nosim svoju svjesnost jer nje nema kad nema rada mozga.

Definicija Svesti glasi da je Svest ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti.

Ovo je proturječno sa tvojim ukazom SVIJEST SE SAMO MOŽE BITI. Jer ako se svijest samo može biti onda se ta svijest ne može niti izgubiti niti postati. Čemu onda definiranje koje izvodiš gore kao dovođenje u stanje svjesnosti. Nema nikakvog dovođenja jer je svijest jedna stabilnost stanja bez utrnuća svjesnosti.

Zapravo ta stabilnost stanja svijesti svojstvena je samo za Boga...dok čovjek u uvjetovanom stanju može i da izgubi svjesnost sebe i kroz san, narkozu, i svaku drugu nesvjesticu kad nije svjestan sebe i ne može kontrolirati svoje tijelo u odnosu na vanjske sadržaje naspram tijela. Jedino je nebeska duša u stabilnom stanju.

Čemu cjepidlačiš kad ispravljaš ljude koji kažu "Ja imam svijest" jer oni time ujedno i misle "ja jesam svijest" iako se nedovoljno precizno izražavaju. I biblijske ličnosti govore neprecizno o "gubljenju svoje duše" jer se žele približiti ljudima koji nemaju tu preciznost.

Svjesnost može postojati i izvan tijela i mozga koji je dio tijela. Ljudi u astralnoj projekciji mogu izaći iz tijela i promatrati svoje tijelo pa otići od njega. Ali tijelo živi sve dok "srebrno uže" povezuje tijelo sa dušom koja je izašla. Kada to uže "pukne" tijelo umire jer ga napušta njegova duša. To i biblija uči (Propovjednik 12:6).

Poslednja izmena:
Ovo je proturječno sa tvojim ukazom SVIJEST SE SAMO MOŽE BITI.
Između definicije Svesti "da je svest ono koje je sposobno da dovede sebe u stanje svenosti" i zaključka koji iz ove definicije sledi "da se Svest može samo biti", nema nikakve protivrečnosti. Ako se zna da u stanje svesnosti može da dovede sebe samo ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. A takođe da može postojati ili biti samo ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti.
Jer ako se svijest samo može biti onda se ta svijest ne može niti izgubiti n iti postati.
Svest ne može ni nastati, ni nestati, upravo zato jer raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, koje su uslov da može da postoji sama po sebi. kao svoj i uzrok i posledica.
Čemu onda definiranje koje izvodiš gore kao dovođenje u stanje svjesnosti. Nema nikakvog dovođenja jer je svijest jedna stabilnost stanja bez utrnuća svjesnosti.
Ovo je tvoja vera. A činjenica koja je svakom ćoveku, poznata iz iskustva njega samoga kao svesti , jeste da on može da dovede sebe u stanje svesnosti i bude to Svest, samo u vreme kad koristi svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Ako ne koristi, on i dalje postoji, ali se ne nalazi u stanju svesnosti, već nesvesnosti. Nesvesnost je jedno od tri mogućai stanja Svesti.
Zapravo ta stabilnost stanja svijesti svojstvena je samo za Boga..
To je tvoja vera, koja je suprotna samoj sebi, u onom delu kada se tvrdi da je Bog "trojedan" i da je "stvorio svet iz ništa". NIštavilo (nematerijalni Kvantni vakuum)) je jedno od tri stanja Svesti ili Božanstva, u kojem Sves=Bog ne koristi svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. To je stanje mirovanja, spavanja i i odmaranja Svesti=Boga, koje je istovremeno i stanje nesvesniosti.
.dok čovjek u uvjetovanom stanju može i da izgubi svjesnost sebe i kroz san, narkozu, i svaku drugu nesvjesticu kad nije svjestan sebe i ne može kontrolirati svoje tijelo u odnosu na vanjske sadržaje naspram tijela. Jedino je nebeska duša u stabilnom stanju.
Pričaš o čoveku, a ne znaš da je i čivek Bog, odnosbo, Svest i da je i on Trojedan, tj. pretače se kroz svoja tri prirodna iblika i stanja. Noću spava i nije svestan ničega, ore podne radi i umara se, a posle podne se opišta, relaksira, a noću ponobo spava. Tako i čovekova pluča dišu - uzdah-iudah. pa mala paiza pre novog uzdaha. Taji i srce kuca. Rako se i želudac uvek iznova puni i prazni. Tako se uvek iznova rađa, razvija, pa stari i na kraju umire. Tako se i ceo Univerzum beskonačno pretače kroz svoja tri prirodna stanja, tj. večito se ponavlja. I sve ono iz čega se univerzum sastoji, postoji tako što se pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja.

Dakle, nišra ne posroji u stalnom stabilnom nepromenjivom stanju, pa čak ni "nebeska duša", koja se odnara i koja će, kad se odnori odmah da poćeli da se napreže, pokrene i radi.
Čemu cjepidlačiš kad ispravljaš ljude koji kažu "Ja imam svijest"
Samo onaj ko ne zna da je on u celosti Svest, može da kaže da ima svest? Svest se ne može imati, već samo biti. Ono što nije Svest i ne postoji.
jer oni time ujedno i misle "ja jesam svijest"
Ne misle, jer kad kažu da umaju Svest, onda to podrazumeva nekakvo posedovanje nečega što nisu oni sami.
iako se nedovoljno precizno izražavaju. I biblijske ličnosti govore neprecizno o "gubljenju svoje duše" jer se žele približiti ljudima koji nemaju tu preciznost.
Neprecizna Biblija koja ništa ne objašnjava da može da se proveri i razume, me ne interesuje. Za mene je Biblija stvarnost koja me okružuje, koju opažam i objašnjavam njom samom, onakvom kakva ona jeste. Bez ikakvog izmišnjanja i verovanja.

Između definicije Svesti "da je svest ono koje je sposobno da dovede sebe u stanje svenosti"
Svijest ako već postoji onda nema sebe što dovoditi u svjesnost. Tu si dakle proturječan. Tvoje "dovođenje u stanje svjesnosti" je kao kad čovjek ne vjeruje što vidi pa sam sebe pljeska po licu i kaže "probud se" ili "mora da sanjam".

i zaključka koji iz ove definicije sledi "da se Svest može samo biti", nema nikakve protivrečnosti.

I mogu dodati; samo Bog ima sebe kao vrhusnku i samodovoljnu svijest. Velika Božja duša ne može zatamnjeti, naša može.

Po prvoj vašoj izjavi zaključujem da mogu da mjenjam oblik i stanje svoje svijesti.
Mislim na fizički oblik. Možeš da budeš ljudsko biće, biljka, životinja, vetar koji duva, tkiša koja pda itd.

Svest je ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti . To je ono što ne može da se menja. Zahvaljujući ovim sposobnostima, Sest je svemoćna. Pomoću njih može da stvara beskonačno različite ideje o vrstama svog naprezanja, kretanja i r rada i pomoću tih ideja može fizički da se manifestuje na bezbroj različitih načina. Ako govorimo o čoveku, pomoću ovih sedam sposobnosti može da stekne znanje ili ideju o tome kako se igra fudbal i bude fudbaler, violinista, slikar, zenljiradnik, građevinac, lekar itd. Iako su rezultati mjihovog rada drastično različiti, ipak svi oni rade isto - naprežu se i kreću, opažaju svoje naprezanje i kretanje, osećaju, pamte, misle i razumeju. Rarličite su samo ideje po kojima se oni naprežu, kreću i rade. Koje se takođe stču pomoću ovih sedam sposobnosti.

Sve razločitosti od kojih se univerzum sastoji, objašnjavaju se na isti način, nebirno da li kiša pada, sunce sija. trava raste, krava pase travu itd.

Neki ljudi, kad shvate koliko je veliki univerzum i iz koliko se beskonačno različitih stvari i pojava sastoji, pomisle da nikada neće moći saznati istinu o postojanju ubiverzuma, jer nikada neće moći da ga pregledaju celog. Misle da se istina o Univerzumu može saznati opažanjam celog univerzuma. Što je zabluda. Da bi saznali istinu o postojanju svih stvari u Univerzumu, kao i Univerzumu kao celini, dovoljno je samo da saznamo Istinu o postojanju materijala od kojeg je Univerzum sagrađen, a to je, naravno, Svest. I kad saznamo istinu o postojanju Svestu, saznali smo istinu i postojanju svega.

A naučnici još uvek pojma nemaju šta je Svest i kako ona postoji, zbog čega su sve naučne teirje i postojanju stvarnosti još uvek samo vera. Naučnici kažu da samo postoji energija i da je od energije sve napravljeno, a još uvek ne znaku šta je energija. Ne znajku da je enegija napregnuta i pokrenuta Svest. Kad to budu shvati i kad budu odgovorili na pitanja šta je Svest, kako ona postoji i zašto, biće im sve jasno.

Isto kao što ni vernici sve pokušavaju da objasne pomoću Boga, a pojma nemaju ko ili šta je Bog. Ne znaju da je Bog, Svest.
Vjerujete li vi da idemo jednom pred Boga i ako idemo s čim dolazimo pred njega?
Ko veruje, neka ide. Ja ne verujem.
Nema mozak nikakve veze sa Svešču. Ima tliko što je i mozak kapravljen od čestica i polja Svesti. Njegova ulog u teli je da vrši funkciju harffrajva u kojem se skladište informacije koje telo prikuplja uz pomoć čula. Mozak radai pomoću naše aure, kao posebnog elektromagnetnog polja, koja uz pomoć mozga, nervnog sistema i informacija uskladištenih u mozgu, upravlja ljudskim organizmom. Nije mozak taj koji misli, već aura. Kad se ona odvoji od tela, telo i ,ozak umiru i raspadaju se. Na istom prindipu rade i naši elektronci uređaji, informatički sistemi i veštačke inteligencije, roboti. Pogledaj ovog robota Sofiju. Može se sa njom razgovarati kao sa ljudskim bićem. Ona jeste ljudsko biće, napravljeno samo od malo drugačijeg materijala, ali po istoj mogućnosti po kojoj su i ljudi napravljeni. A mi još uvek tražimo istinu o postojanju stvarnosti u Bibliji.

Pogledaj kako je čovek napravio robota "na svoju sliku i priliku".

Mislim na fizički oblik. Možeš da budeš ljudsko biće, biljka, životinja, vetar koji duva, tkiša koja pda itd.

Svest je ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti . To je ono što ne može da se menja. Zahvaljujući ovim sposobnostima, Sest je svemoćna. Pomoću njih može da stvara beskonačno različite ideje o vrstama svog naprezanja, kretanja i r rada i pomoću tih ideja može fizički da se manifestuje na bezbroj različitih načina. Ako govorimo o čoveku, pomoću ovih sedam sposobnosti može da stekne znanje ili ideju o tome kako se igra fudbal i bude fudbaler, violinista, slikar, zenljiradnik, građevinac, lekar itd. Iako su rezultati mjihovog rada drastično različiti, ipak svi oni rade isto - naprežu se i kreću, opažaju svoje naprezanje i kretanje, osećaju, pamte, misle i razumeju. Rarličite su samo ideje po kojima se oni naprežu, kreću i rade. Koje se takođe stču pomoću ovih sedam sposobnosti.

Sve razločitosti od kojih se univerzum sastoji, objašnjavaju se na isti način, nebirno da li kiša pada, sunce sija. trava raste, krava pase travu itd.

Neki ljudi, kad shvate koliko je veliki univerzum i iz koliko se beskonačno različitih stvari i pojava sastoji, pomisle da nikada neće moći saznati istinu o postojanju ubiverzuma, jer nikada neće moći da ga pregledaju celog. Misle da se istina o Univerzumu može saznati opažanjam celog univerzuma. Što je zabluda. Da bi saznali istinu o postojanju svih stvari u Univerzumu, kao i Univerzumu kao celini, dovoljno je samo da saznamo Istinu o postojanju materijala od kojeg je Univerzum sagrađen, a to je, naravno, Svest. I kad saznamo istinu o postojanju Svestu, saznali smo istinu i postojanju svega.

A naučnici još uvek pojma nemaju šta je Svest i kako ona postoji, zbog čega su sve naučne teirje i postojanju stvarnosti još uvek samo vera. Naučnici kažu da samo postoji energija i da je od energije sve napravljeno, a još uvek ne znaku šta je energija. Ne znajku da je enegija napregnuta i pokrenuta Svest. Kad to budu shvati i kad budu odgovorili na pitanja šta je Svest, kako ona postoji i zašto, biće im sve jasno.

Isto kao što ni vernici sve pokušavaju da objasne pomoću Boga, a pojma nemaju ko ili šta je Bog. Ne znaju da je Bog, Svest.

Ko veruje, neka ide. Ja ne verujem.

Nema mozak nikakve veze sa Svešču. Ima tliko što je i mozak kapravljen od čestica i polja Svesti. Njegova ulog u teli je da vrši funkciju harffrajva u kojem se skladište informacije koje telo prikuplja uz pomoć čula. Mozak radai pomoću naše aure, kao posebnog elektromagnetnog polja, koja uz pomoć mozga, nervnog sistema i informacija uskladištenih u mozgu, upravlja ljudskim organizmom. Nije mozak taj koji misli, već aura. Kad se ona odvoji od tela, telo i ,ozak umiru i raspadaju se. Na istom prindipu rade i naši elektronci uređaji, informatički sistemi i veštačke inteligencije, roboti. Pogledaj ovog robota Sofiju. Može se sa njom razgovarati kao sa ljudskim bićem. Ona jeste ljudsko biće, napravljeno samo od malo drugačijeg materijala, ali po istoj mogućnosti po kojoj su i ljudi napravljeni. A mi još uvek tražimo istinu o postojanju stvarnosti u Bibliji.

Pogledaj kako je čovek napravio robota "na svoju sliku i priliku".

(Mislim na fizički oblik. Možeš da budeš ljudsko biće, biljka, životinja, vetar koji duva, tkiša koja pda itd.)

Mislim da kamen nema svijest jer ne može da misli, osmatra , pamti itd.
On može samo da bude vibrirajuće tijelo kao dio kolektivne svijesti kosmosa.

Individualna svijest je nešto drugo a pokretačka energija koja ga nosi nešto treće .

Da bi se shvatili mi prvo trebamo da tačno definišemo svijest, koliko vrsta svijesti ima, koliko levela svijesti ima, koliko oblika svijesti ima.

Svjesnost može postojati i izvan tijela i mozga koji je dio tijela. Ljudi u astralnoj projekciji mogu izaći iz tijela i promatrati svoje tijelo pa otići od njega. Ali tijelo živi sve dok "srebrno uže" povezuje tijelo sa dušom koja je izašla. Kada to uže "pukne" tijelo umire jer ga napušta njegova duša. To i biblija uči (Propovjednik 12:6).

Slažem se. Ima više smisla.

Kako englesko srpski riječnik prevodi
-Consciousness i
-Awareness
a kako bi ga ti preveo?

Ovo sa Will Smitom ne mogu da gledam jer nema ništa ni u njemu ni u tom robotu.

Zamisli jednu lijepu školjku sa glatkom unutrašnjosti iz koje huči zvuk kad je prisloniš na uho. Mi smo stvorili zvuk ali fali ona Fibonaći spirala koju vidiš na licu školjke kad je okreneš.

Možda ćemo moći stvoriti svjesnog robota ali tek kad ukapiramo “Pi” pa onda svu vezu sa ostalim zakonima kosmosa.
Za mene je to samo prazna konzerva i nikad neće imati svijest jer nikad nećemo saznati.

niti vernici mogu da dikažu da postoji Bog.

A odgovor na pitanje da li čovek ima svest, glasi DA NEMA i to i jeste razlog što naučnici ne mogu da dokažu da Svest postoji.

Kako mže da se razume da čovek nema Svest?
Dokazivati nevernicima da Bog postoji je isto kao dokazivati tebi da nemaš letačke sposobnosti..kažeš ljudi ja letim...neko te posmatra i kaže...Ljubo ti uopšte ne letiš stojiš u mestu..i hoćeš li mu poverivati ? Nema šansone

Back