Illuminati kao učitelji

Illuminati su ateisti , tvoje zapazanje moguceg profila jednog pripadnika illuminata pokazuje otprilike svest jednog coveka kojeg vodi vlastiti razum . Svestan je da je malo verovatno da ga posle cekaju 72 device ili ostale bajke , i cini sve da ostvari svoje zelje i ostavi neki trajni trag u istoriji .
Sad se mozda neces sloziti da su illuminati ateisti , posto medju teoreticarima zavere za njih cesto govore da su satanisti (zbog svevideceg oka) , mesaju ih sa slobodnim zidarima itd. , ali iako je prvi "odred" illuminata krenuo od pripadnika masona , illuminati i masonerija u se razisli bas po tom pitanju .... postoji li ili ne bog . Masoni nisu mogli da prihvate svoju bracu koja nisu verovala u boga i tako su se dva drustva zauvek razisla . Sve ostalo su gluposti , produkti maste i dosade . I oni nisu tajno drustvo , nego drustvo sa tajnom ;)

Paćenici.
Žrtve najjadnije.

Illuminati su ateisti , tvoje zapazanje moguceg profila jednog pripadnika illuminata pokazuje otprilike svest jednog coveka kojeg vodi vlastiti razum . Svestan je da je malo verovatno da ga posle cekaju 72 device ili ostale bajke , i cini sve da ostvari svoje zelje i ostavi neki trajni trag u istoriji .
Sad se mozda neces sloziti da su illuminati ateisti , posto medju teoreticarima zavere za njih cesto govore da su satanisti (zbog svevideceg oka) , mesaju ih sa slobodnim zidarima itd. , ali iako je prvi "odred" illuminata krenuo od pripadnika masona , illuminati i masonerija u se razisli bas po tom pitanju .... postoji li ili ne bog . Masoni nisu mogli da prihvate svoju bracu koja nisu verovala u boga i tako su se dva drustva zauvek razisla . Sve ostalo su gluposti , produkti maste i dosade . I oni nisu tajno drustvo , nego drustvo sa tajnom ;)

Iluminati nikada nisu bili niti će biti ateisti. Oni ne veruju u boga zato što znaju da bog postoji. U šta da veruje onaj ko zna? Veruje onaj koji nije siguran postoji li to u šta veruje. Jedan iluminat neće reći - “Verujem da će sutra svanuti dan” - zato što zna da će svanuti. Kakve 72 device? To je iz Kurana. Pobrkao si lončiće i sve pomešao.

Već se nisam složio. Nisu ni satanisti, čak ni ne veruju u satanu, jer znaju da ne postoji. To o čemu pišeš su samo pretpostavke. U svakom slučaju, sveprisutni su, a masoni mogu da im konobarišu. Masoni i iluminati se nisu razišli, jer nikada nisu ni bili jedna zajednica. Toliko o tome. Jesu, i tajno društvo, i društvo sa tajnom.

Paćenici.
Žrtve najjadnije.

Ma buudale.

Iluminati nikada nisu bili niti će biti ateisti. Oni ne veruju u boga zato što znaju da bog postoji. U šta da veruje onaj ko zna? Veruje onaj koji nije siguran postoji li to u šta veruje. Jedan iluminat neće reći - “Verujem da će sutra svanuti dan” - zato što zna da će svanuti. Kakve 72 device? To je iz Kurana. Pobrkao si lončiće i sve pomešao.

Već se nisam složio. Nisu ni satanisti, čak ni ne veruju u satanu, jer znaju da ne postoji. To o čemu pišeš su samo pretpostavke. U svakom slučaju, sveprisutni su, a masoni mogu da im konobarišu. Masoni i iluminati se nisu razišli, jer nikada nisu ni bili jedna zajednica. Toliko o tome. Jesu, i tajno društvo, i društvo sa tajnom.

Ma buudale.
Jeste...I nemaju pojma...:mrgreen::hahaha:

Ma buudale.

Ne, buudala je nešto sasvim drugačije.
Ne očekujem da znaš o čemu se radi, informacije o tome nećeš naći na internetu.

Ko god grabi materijalno i nanosi bol i patnju, ima ogroman problem na dugoročnom planu.

Imam osećaj da ti to znaš, ali iz nekog razloga ne povezuješ.

Doćiće ti možda jednom iz dupeta u glavu.

naravno ..

OI-Gori-Drvo-spoznaje-na-ziguratu.jpg

?

To je tvoje viđenje, pod uticajem loše kombinacije marihuane i ayahuasce. Nick ti je grandiozan, kao božanstvo Jevreja, Jehova, znači kompleks veličine. Ne koristim bombone, za razliku od tebe. Ja šaljem šta šaljem, ali nisam bitan ja, već tema. Šta te briga kakav sam ja, nisam te zvao da živiš sa mnom. Zašto te ljudi i neljudi ne shvataju ozbiljno? :eek:

Kao što je tvoje pravo da postaviš temu tako je i moje da učestvujem i da dam ono čega ti nisi svjestan.
Moj nick nema veze sa Jahovom.
JA KOJI JESAM, JESAM!
Šta tu ima da bude jevrejsko ili...? Ja samo znam ko sam i šta sam i kako sam...to je poruka mog nick-a. Zašto ne čitaš onako kako je napisano? Gdje u mom nick-u piše JAHOVA?

Pitam se ko ovdje koristi mrihuanu i ayahuascu??? :)

namerno sam stavio 72 device da bih pokazao apsudr nekih religija :roll:
Nego vidim da si pod uticajem raznih teorija zavere , pa iz licnog iskustva znam da se ne vredi dalje raspravljati .
Tako je kako ti kazes :)

Toliko o tome. Jesu, i tajno društvo, i društvo sa tajnom.
Ako neko ima stranicu na internetu na kojoj ukratko govori o svom cilju i ponesto svoje istorije , ne vidim kako moze ostati tajna o tom postojanju .
Al ajde , njihovo postojanje , kao i postojanje masona je tajna .... nisu davali intervju na rts , i nemaju web prezentaciju ovde , ovde itd.

Kao što je tvoje pravo da postaviš temu tako je i moje da učestvujem i da dam ono čega ti nisi svjestan.
Moj nick nema veze sa Jahovom.
JA KOJI JESAM, JESAM!
Šta tu ima da bude jevrejsko ili...? Ja samo znam ko sam i šta sam i kako sam...to je poruka mog nick-a. Zašto ne čitaš onako kako je napisano? Gdje u mom nick-u piše JAHOVA?

Pitam se ko ovdje koristi mrihuanu i ayahuascu??? :)

Kakvo pravo? Nez anima me nikakvo pravo. Ovo je zabava. Ko se prvi poziva na pravo obično nije u pravu. Promašio si temu; ma sve si promašio. Baviš se postavljačem teme umesto temom.

Galama („Caps Lock“ slova i uzvičnici - recidivi histerije, ženske bolesti i šizofrenije). Nema potrebe za duševnom bolešću.

Pišam na sve one koji koriste i marihuanu i ayahuascu.

Nego vidim da si pod uticajem raznih teorija zavere , pa iz licnog iskustva znam da se ne vredi dalje raspravljati .
Tako je kako ti kazes :)

Ako neko ima stranicu na internetu na kojoj ukratko govori o svom cilju i ponesto svoje istorije , ne vidim kako moze ostati tajna o tom postojanju .
Al ajde , njihovo postojanje , kao i postojanje masona je tajna .... nisu davali intervju na rts , i nemaju web prezentaciju ovde , ovde itd.

I ja sam s enamerno narugao toj priči. Šta me briga šta piše u Kuranu. A koga zanima šta piše u mom kuranu - morao bi da mi skine gaće.

Nego, zašto si pod uticajem svega što vidiš na Internetu? U teorije zavere ne veruju samo dve grupe ljudi: 1. budale; 2. oni koji su umešani u zaveru. U kojoj si ti grupi? Sve je akko ja kažem. Ja sam, najprvi i najgenijalniji genijalajc sveta. Ojha.

Kakvo pravo? Nez anima me nikakvo pravo. Ovo je zabava. Ko se prvi poziva na pravo obično nije u pravu. Promašio si temu; ma sve si promašio. Baviš se postavljačem teme umesto temom.

Galama („Caps Lock“ slova i uzvičnici - recidivi histerije, ženske bolesti i šizofrenije). Nema potrebe za duševnom bolešću.

I ja sam s enamerno narugao toj priči. Šta me briga šta piše u Kuranu. A koga zanima šta piše u mom kuranu - morao bi da mi skine gaće.

Nego, zašto si pod uticajem svega što vidiš na Internetu? U teorije zavere ne veruju samo dve grupe ljudi: 1. budale; 2. oni koji su umešani u zaveru. U kojoj si ti grupi? Sve je akko ja kažem. Ja sam, najprvi i najgenijalniji genijalajc sveta. Ojha.

I upravo su okarakterisao sest milijardi ljudi koji ne veruju kao budale, ukljucujuci i mene...

Религије са својим наивним дечјим веровањима у неки ауторитет ,тамо негде, који их кажњава и награђује јесу апсурдне. Међутим, у ту параду апсурда спада и научни поглед на свет који није ништа мање наиван.
Такође, из твог поста видим да ти врхунац циљева "разумног" бића видиш у томе да (цитрам) "остави неки траг у историји",

Што се тиче тога још је Марко Аурелије пре 2000 година све рекао о томе:

I Kamil, Keso, Volesus, Dentatus; onda Scipion i Katon; zatim Avgust, pa Hadrijan i Antonin. Sve prolazi, i vrlo brzo o tome govori još samo predanje. Najzad se potpuno zaboravi. I to ti govorim o ljudima koji su se divno istakli među mnogim hiljadama ljudi. A svi ostali nestali su i pali u zaborav još sa svojim poslednji dahom. Šta je uopšte „večita uspomena"? Samo prazna reč.

Marko Aurelije

Али да не скрећемо са теме (иако нисам примето да се негде спомиње то да су управо илуминати створили науку . Научни поглед на свет, који су издигли на пиједестали и утувули људима у главу уемсто духовности и правог знања.)

Ово отварање олимијских игара је много значајнији догађај од обичног перфорамнса. Тај догађај нам симболички показује да се илуминати више не крију и да нас нажалост (или срећу јер долази крај овог безвезног света) чекају интересантни догађаји у непосредној будућности.
Оно звоно од 25. тона је симболички прогласило почетак новог светског поретка. It has begun!

Razumijem te ja...a i ti ćeš razumjeti sam sebe, jednom. :)

"Što će prirodi misao i briga?
Priroda vraća sve stvari na zajedničko vrelo i šalje ih pripadnim stazama.
Jednim dejstvom ostvaruje plodove stotine umnih napora.
Što će, dakle, prirodi misao, briga?"

Konfučije

Prioda je jača od najjačeg čoveka.

Ona vraća stvari na svoje mesto uvek iznova .

Poslednja izmena:

Back