Lesandar
Buduća legenda
- Poruka
- 27.930
Ти мислиш?Mislim da je Lesandar pobrkao nadimak sa prezimenom...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ти мислиш?Mislim da je Lesandar pobrkao nadimak sa prezimenom...
Mislim da je Slaven " moras da odes na poznanikov grob, da ga slikas, pa da ti veruje" type of person.Ти мислиш?
Za Slavenov "type of person" postoji bolji opis. Da sam Hrvat, odmah bi mi poverovao.Mislim da je Slaven " moras da odes na poznanikov grob, da ga slikas, pa da ti veruje" type of person.
Vau moze li link do ovoga?@Lesandar , @nonaligned
Презиме Катала сигурно постоји. Има га и у Аустрији и у Словачкој, не знам порекло
Pogledajte prilog 627668
Pogledajte prilog 627669
Нажалост немам линк који могу да поделим, одговорио сам у приватној поруци зашто.Vau moze li link do ovoga?
Mislim da je Slaven " moras da odes na poznanikov grob, da ga slikas, pa da ti veruje" type of person.
ni ja nisam nasla to prezimeJeste, u pravu si, ali Lesandar je toliko neproverenih stvari napisao da bukvalno ne postoji razlog da mu se veruje na reč ovde, odnosno da se isključi mogućnost da je nešto pomešao.
Osim toga, nisam nigde naišao na to prezime. Ni u Mihajlovićevom prezimeniku, nigde u drugim zbirkama prezimena...nigde. Zbog toga sam rekao da je moguće da se Lesandar zeznuo, te da je reč o nadimku ili strancu.
ni ja nisam nasla to prezime
ipak nije pomesao, ne znam jesi li video post iznad aranka:
Pogledajte prilog 627820
Čuj , neproverenih, sreća pa nisam zasuo forum sa toliko lažnih informacija kao ti.Jeste, u pravu si, ali Lesandar je toliko neproverenih stvari napisao da bukvalno ne postoji razlog da mu se veruje na reč ovde, odnosno da se isključi mogućnost da je nešto pomešao.
Ovde će se dobri poznavalac hrvatskih prezimena Slaven složiti, postoji prezime SESAR.35. Pleme Sesareti (Enheleji)
Prezime: Sesartić (hrv)
"The Enchelei or Sesarethii (Greek Ἐγχελεῖς, Σεσαρηθίους (accusative of *Σεσαρήθιοι) were an Illyrian tribe ."
Toponim:
Sesaruša - planina u BIH
Pogledajte prilog 627822
Oba subjekta su iz Jugoslavije.@Lesandar , @nonaligned
Презиме Катала сигурно постоји. Има га и у Аустрији и у Словачкој, не знам порекло
Pogledajte prilog 627668
Pogledajte prilog 627669
Ovde će se dobri poznavalac hrvatskih prezimena Slaven složiti, postoji prezime SESAR.
12. Deuri ili Derveni
Prezime: Deuric, Dervic,Drvar, Drvaric, Drveni
Ono sto je meni interesantno je kako poreklo mnogih lokaliteta na Balkanu neki objasnjavaju turskim poreklom, ili opet s druge strane grckim
A kao da svi zaboravljaju da postoji I ovo pleme a I srpski knez Dervan
Toponimi:
Posto je rec derveni / drveni rasirena u celom “slovenskom” svetu ovde cu staviti samo toponime sa Balkana
Derventa- grad u Republici Srpskoj
Derventa -reka u Srbiji
Derventa- vrh planine u Srbiji- ovo sam nasla lokaciju
Dervent- manastir u Rumuniji
Derventska visorvan (възвишения?)- Bugarska
Derveni- nalaziste u severnoj Grckoj
Derveni- grad u Grckoj
Derveni- planina u Grckoj
Derven- selo u Albaniji
Drvenik-selo u Hrvatskoj (kod Makarske)
Drvenik-selo u Hrvatskoj (Dalmacija)
Drvenik Veli- ostrvo u Hrvatskoj
Drvenik Veliki- mesto u Hrvatskoj
Drvenik Mali- ostrvo u Hrvatskoj
Drvar- grad u Bosni
Deur- postoji u Indiji
Poznajem jednu nasu koja se preziva Deura..jesu poreklom negde iz okoline Sipova ali amerikanizovani vec treca generacija..ipak prezime im je i dalje isto jedino sto imaju americka imena.
Jedan mali, ali veoma važan dodatak kao doprinos:
Postoji prezime DEURIĆ i izvor mu je upravo na istom mestu na kome je zabeleženo pleme DEURI, kod Šipova u centralnoj Bosni.
Жена старог мајстора који нам је уводио парно грејање у кућу, звала се Каталинка.Говорило се да је Мађарица, имала је неке чудне шишке.@Lesandar , @nonaligned
Pogledajte prilog 627668
Pogledajte prilog 627669
Poznajem jednu nasu koja se preziva Deura..jesu poreklom negde iz okoline Sipova ali amerikanizovani vec treca generacija..ipak prezime im je i dalje isto jedino sto imaju americka imena.
imas li taj dokument u PDF?Занимљива тема. У вези презимена - Артур Јанг (Arthur Young) је забележио у својим путописима приликом посете Венецији крајем 18. века, где је копао по архивама, да се ту крију најдревније европске фамилије, остаци римских породица које су избегле пред Хунима у тај мочварни предео, и одакле је потом изнедрена Млетачка република. Древнији и од осталих европских племићких породица. Чак је дао и њихов попис, неких четрдесетак презимена, од којих је, што сам касније открио, најмање једна заправо далматинског порекла.
Можда има везе са Рагузом/Дубровником, ко зна.
Због чега ово спомињем? Могуће да је информација коју Артур Јанг даје застарела у међувремену (мада је он био тешки статистичар, копао је по архивама и писао објективно тако да мислим да је релевантан и даље), али ако су презимена на овој теми заиста илирског порекла, и то у континуитету, онда морају бити древнија и од тих млетачких римских породица. Колико је уопште могуће пратити историје тих презимена кроз цео средњи век па до данас?