gost 434892
Veoma poznat
- Poruka
- 12.912
Историја каже - да смо ми, Срби, Бошњаци и Хрвати један народ - једног порекла.
Генетика каже - да смо ми, Срби, Бошњаци и Хрвати један народ - истог порекла.
Језик каже - да ми, Срби, Бошњаци и Хрвати говоримо један језик.
Пре свега, ми нисмо посебне нације. Ми смо један народ три вере. Једини проблем је што се Бошњаци и Хрвати након ратова и верских разлика одричу српског порекла што нас прави унакрснима, дакле, наши национални идентитети се међусобно оспоравају.
Занимљив је аустријски попис који нас све бележк као Illyro-Serben или, по нашки, Илиро-Србе.
Да ли је српско име ипак оно које најбоље окупља и сабира историјску и културну баштину јужнословенских народа?
Illyro-Serben = Serben (Shokzen + Raizen) + Chorwaten (Kroaten) + Slowenzen (Winden)
Illyro-Serben = 4,604,600
a) Serben (Shokzen u. Raizen) = 2.624.000
b) Chorwaten (Kroaten) = 813.300
c) Slowenzen (Winden) = 1.167.300
Генетика каже - да смо ми, Срби, Бошњаци и Хрвати један народ - истог порекла.
Језик каже - да ми, Срби, Бошњаци и Хрвати говоримо један језик.
Пре свега, ми нисмо посебне нације. Ми смо један народ три вере. Једини проблем је што се Бошњаци и Хрвати након ратова и верских разлика одричу српског порекла што нас прави унакрснима, дакле, наши национални идентитети се међусобно оспоравају.
Занимљив је аустријски попис који нас све бележк као Illyro-Serben или, по нашки, Илиро-Србе.
Да ли је српско име ипак оно које најбоље окупља и сабира историјску и културну баштину јужнословенских народа?
Illyro-Serben = Serben (Shokzen + Raizen) + Chorwaten (Kroaten) + Slowenzen (Winden)
Illyro-Serben = 4,604,600
a) Serben (Shokzen u. Raizen) = 2.624.000
b) Chorwaten (Kroaten) = 813.300
c) Slowenzen (Winden) = 1.167.300