Ili jesi ili nisi :)

Juce sam cula jedanu savrsenu recenicu o dva naizgled ista tipa: Jedan je ono sto jeste , drugi je ono sto je postao...z;)
Obojica su uslovno receno, 'frajeri' svaki na svoj nacin.. :sanke:Samo jednom je to nekako urodjeno, a ovaj drugi je to naucio.. Sta mislite, da li ljudi sopstvenim delovanjem ili mozda autosugestijom, ili necim trecim mogu da postanu 'frajeri i ribe' ili je to nesto sa cim se radjas? Da imas sharm, harizmu :aha:, neku dopadljivost i moc da se svima dopadnes tj da ljudi nisu nikako ravnodusni na tvoju pojavu, bilo njihove reakcije pozitivne ili negativne? :think:
:hvala:

Volim spontanost i prirodno ponasanje.......sve sto je neprirodno da se primetiti ,kad tad:)

Verujem da ima ljudi kojima je u krvi da budu u centru paznje (jer ih poznajem). E sad, naravno da medju talentima za crtanje, pevanje, postoji i talenat za "obaranje sa nogu", neko prosto u sebi ima -smek- :) Mislim da se dopadljivost ne moze nauciti, simpaticnija mi je osoba sa manama na izvol'te, nego dobar glumac koji se kat-tad umori...

shmekerizam je neshto sa chime se radjash...kombinacija inteligencije, samopouznanja i opustenosti. Mozes se roditi sa tim, ali ako ne razvijash i ne ukljuchish mozak u celu prichu, k`o da ga nemash.

Takodje, mozes se praviti shmekerom, ali ce svaka iole teligentna posle 2-3 dana videti da si moto moto (madagascar 2...)

U celoj prichi, najveci problem zena je shto teshko raspoznaju dve vrste shmekera...

1. Iskren lik, stvarno si mu se svidela
2. Ocu da te kresnem htela ti to ili ne

Imam ortaka koji spada u drugu grupu..Znachi on je u stanju da ti posle 7 dana pricha kako te voli, kako mu se nikad nije desilo da upozna takvu devojku koja mu savrseno odgovara, zeli da upozna tvoje roditelje, sve tvoje mu je savrsheno....Ima josh jednu regularnu ribu pored tebe, krese josh jednu, muva josh 4 pored toga i ortacima pricha kako si glupa.

I kad devojka to sazna, kako da ne bude razocharana? E tu najebava ova prva grupa...

shmekerizam je neshto sa chime se radjash...kombinacija inteligencije, samopouznanja i opustenosti. Mozes se roditi sa tim, ali ako ne razvijash i ne ukljuchish mozak u celu prichu, k`o da ga nemash.

Takodje, mozes se praviti shmekerom, ali ce svaka iole teligentna posle 2-3 dana videti da si moto moto (madagascar 2...)

U celoj prichi, najveci problem zena je shto teshko raspoznaju dve vrste shmekera...

1. Iskren lik, stvarno si mu se svidela
2. Ocu da te kresnem htela ti to ili ne

Imam ortaka koji spada u drugu grupu..Znachi on je u stanju da ti posle 7 dana pricha kako te voli, kako mu se nikad nije desilo da upozna takvu devojku koja mu savrseno odgovara, zeli da upozna tvoje roditelje, sve tvoje mu je savrsheno....Ima josh jednu regularnu ribu pored tebe, krese josh jednu, muva josh 4 pored toga i ortacima pricha kako si glupa.

I kad devojka to sazna, kako da ne bude razocharana? E tu najebava ova prva grupa...

ma taj tvoj ortak vise pali ne bas pametne ribe, nego sto je smeker...;)

na chemu da mu zavidim kad za svaku moju kaze "brate zenio bih je" x)

Kod njega se tu javio problem shto nije sposoban da ostane sa devojkom duze od mesec dana, pa poliko god mu se svidjala...k`o da je proklet, mora da startuje ribu koja je po svemu 5 koplja ispod te...

Juce sam cula jedanu savrsenu recenicu o dva naizgled ista tipa: Jedan je ono sto jeste , drugi je ono sto je postao...z;)
Obojica su uslovno receno, 'frajeri' svaki na svoj nacin.. :sanke:Samo jednom je to nekako urodjeno, a ovaj drugi je to naucio.. Sta mislite, da li ljudi sopstvenim delovanjem ili mozda autosugestijom, ili necim trecim mogu da postanu 'frajeri i ribe' ili je to nesto sa cim se radjas? Da imas sharm, harizmu :aha:, neku dopadljivost i moc da se svima dopadnes tj da ljudi nisu nikako ravnodusni na tvoju pojavu, bilo njihove reakcije pozitivne ili negativne? :think:

Moz' biti ali i ne mora..

Može.
Dovoljan je svakodnevni, višesatni boravak na forumu i osobe postanu frajeri i ribe

...stvar izbora ko sta zeli da postane ili bude...e koliko ces imati srece u tome?????
ma bitno je dam imas sto druga strana najvise zeli...:mrgreen:...a za siru masu, j.. ti se

Niko se nije nauchen rodio...
Tacno je da neke genetske predispozicije odredjuju neka ponasanja... da li cemo biti slobodniji... ekstrovertniji... galamdzije... ili tvrdoglaviji... introvertniji... tihi... povuceni...
Nisam jos cuo za gen "shmekera"...
Ono sto kao klinci razvijemo to je neki nacin komunikacije... u situacijama gde se nase misljenje ceni, postuje, smatra duhovitim, provokativnim... dobijamo samopouzdanje, na kome gradimo svoj neki dalji odnos prema suprotnom polu...
To se negde posle zavrsetka tinejdzerskog perioda iskristalise...
I bude ti lako da provalis da li je neko zreo... inteligentan... dopadljiv... sarmantan... harizmatican...

Al' opet, sve je ovo u odnosu na tebe kao jedinku relativno...
Taj cija glupa fora nije upalila kod tebe jer padasa na nesto sasvim, sasvim drugo... mozda ce biti spontani princ iz bajke koji ce bas tom glupom forom da osvoji tvoju drugaricu...
I tako... :)

Bitno je praviti neke generalne razlike izmedju muskaraca kretena... koji bi da budu smekeri na silu... izigravajuci macho momke, agresivce, a u stvari su nista vise od napaljenih kretena.... i onih sa nekom kakvom-takvom spikom... a kao sto rekoh, smekerizam je vrlo relativan pojam :)

Back