IKEA

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
meni se svidja ikein dizajn, narocito kreveti gde se vidi drvo ili imitacija drveta u beloj boji, ali mislim da kvalitet ne odgovara ceni i da je dosta nizi.

moja omiljena serija je hemnes, ali procitah da se dosta ljudi zalilo na tu seriju, iako je od punog drveta.

ovo je hemnes za spavacu sobu, ali imaju za sve prostorije.

https://www.ikea.com/rs/sr/cat/hemnes-serija-za-spavacu-sobu-11731/

za kupatilo bih pre izabrala silveran, ali ne u beloj boji vec u boji drveta tjah bila je varijanta cele serije od pune borovine. sanduk je stvarno bio predivan.
isti izgleda, samo ne bela, vec puna borovina. ali vise tu varijantu nemaju kod nas.

https://www.ikea.com/rs/sr/cat/silveran-serija-27272/

kod njih treba paziti, jer cesto bele modele rade od lesonita, a braon od p[unog drveta.

hemnes bih izabrala za dnevnu i spavacu sobu.

njihove kuhinje mi se ne svidjaju, barem ne frontovi. ali mi se zato svidjaju trpezarijski stolovi i kuhinjska ostrva.

https://www.ikea.com/rs/sr/p/stornaes-produzivi-sto-rusticno-bajcovano-40176846/

https://www.ikea.com/rs/sr/p/gamleby-sto-na-preklop-rusticno-b-svetlo-siva-60247027/

https://www.ikea.com/rs/sr/p/lerhamn-sto-rusticno-b-svetlo-belo-bajcovano-40444255/

https://www.ikea.com/rs/sr/p/nordviken-sto-na-rasklapanje-bela-50368717/

ingo je jeftin i divan, ali ne moze da stane kod mene u trpezariju. :lol:

https://www.ikea.com/rs/sr/p/ingo-sto-borovina-14630009/

volim i njihove drvene stolice i jednu industrijal hoklicu

moja omiljena serija je hemnes, ali procitah da se dosta ljudi zalilo na tu seriju, iako je od punog drveta.

Није увек све од дрвета. Умеју да увале ту и тамо иверицу и у тој серији. Пише у опису производа.

meni se svidja ikein dizajn, narocito kreveti gde se vidi drvo ili imitacija drveta u beloj boji, ali mislim da kvalitet ne odgovara ceni i da je dosta nizi.
Исти утисак. Хватају на фору модернизма и минимализма. Домаћи произвођачи се ту још нису снашли.
Некад се уме на попусту ухватити нешто.

Poslednja izmena:
Није увек све од дрвета. Умеју да увале ту и тамо иверицу и у тој серији. Пише у опису производа.

Исти утисак. Хватају на фору модернизма и минимализма. Домаћи произвођачи се ту још нису снашли.
Некад се уме на попусту ухватити нешто.

da, nije ni hemnes od drveta uvek. njihov beli krevet na razvlacenje za dnevnu sobu ili malu spavacu je od iverice. zato sma i napisala da kod belog namestaja treba otovriti dobro oci i citati sastav.

slazem se za domace proizvodjace, jos prave glomazan tapacirani namestaj za dnevne sobe, a to ne voli svako. dosta su lose boje i kombinacije boja. i dalje dominira braon iz 80 godina 20 veka. cak i kada urade nesto sto bi moglo biti zanimljivo, uniste bojom.

jos sta mi je uzasno kod njih, jesu visoki elementi, ormari, vitrine. sve treba okaciti na zid, nista ne moze da stoji samostalno. a cak i oni najjeftiniji ormari iz forma ideale stoje...nekako. :lol:

ja sma osoba koja voli da promeni raspored u stanu i nikako mi ne odgovara namestaj fiksiran za zid.

ikea je dobra za ideje vezane za dizajn.

Meni je Ikea zanimljiva više zbog onih sitnica koje idu uz nameštaj i raznih dodataka nego zbog glavnog nameštaja.
Konkretno samo stočić za kafu onaj osnovni beli imam od njih.
Dizajn mi odgvovara jer mi je stan u tom modernističkom stilu, ali kvalitet/cena sem kada je nešto na akciji ne bih rekao.
Bio sam za vikend,pošto menjam bračni krevet i uzimam onaj što ima spremnik za posteljinu zbog prostora, izbor im je blagi užas a kvalitet još gori. Vitorog ih šije kvalitetom ali zato je dizajn neuporedivo na strani Ikee osim ako niste klasičar. A cene tu negde.
Da sam hteo samo drveni okvir tu ne bi bilo problema. Inače vratio sam se bez kreveta ali sa gomilom onih sitnica od renda za parmezan do vinskih čaša koje sam usput pokupio :mrgreen:

Meni je Ikea zanimljiva više zbog onih sitnica koje idu uz nameštaj i raznih dodataka nego zbog glavnog nameštaja.
Konkretno samo stočić za kafu onaj osnovni beli imam od njih.
Dizajn mi odgvovara jer mi je stan u tom modernističkom stilu, ali kvalitet/cena sem kada je nešto na akciji ne bih rekao.
Bio sam za vikend,pošto menjam bračni krevet i uzimam onaj što ima spremnik za posteljinu zbog prostora, izbor im je blagi užas a kvalitet još gori. Vitorog ih šije kvalitetom ali zato je dizajn neuporedivo na strani Ikee osim ako niste klasičar.
Da sam hteo samo drveni okvir tu ne bi bilo problema. Inače vratio sam se bez kreveta ali sa gomilom onih sitnica od renda za parmezan do vinskih čaša koje sam usput pokupio :mrgreen:

vitorog prodaje namestaj raznih proizvodjaca. ja imam njihovu ema kuhinju sa dve police iz izvesne dona kuhinje. ema je 2016 kostala 9999 dinara, a polica mislim 1300 komad. kuhinja je u ispravnom stanju jedino sto primecujem je da se malo ostetila jedna ivica police direktno iznad sporeta, jer stalno ide para. nista znacajno i sto bode oci. imam ogroman prozor u kuhinji, pa nemam aspirator.

i kupila neki njihov krevet, ali njemu je posle dve godine puko naslon u smislu toga da se naslon odvalio od kreveta. sa kuhinjom sam srecna, sa krevetom bas i ne.

cak je vitorog imao u ponudi kuhinju od drveta jela jagodina. a njihove su kuhinje bile dobre. ja jos imam jedan radni element tog proizvodjaca.

kazu da im je katastrofalna isporuka na kucnu adresu, jer nemaju sopstvena vozila vec saradjuju sa bexom, a bex je katastrofa na tockovima. :lol:
Meni je Bex-om stiglo što verovatno nije puno kome robe i nikad nije bilo neprijatnih iznenađenja, čak i žive biljke su mi stizale u super stanju (ne iz Ikee, oni ne šalju biljčice :sad2:).
Naročito iz Ikee kad poručujem, to je sve kulturno spakovano, poštarina je onoliko koliko piše uz narudžbinu... Nemam primedbe.
Inače, iz Ikee sam poručivala do sad posuđe, dekoracije, lampe, tepihe, posteljine, zavese, neke komodice...
Dopada mi se taj njihov potpis jednostavnosti, lako je kompletirati nešto a da ništa ne odskače estetski, sve je funkcionalno.
Sad-koji je kvalitet nisam baš kompetentna da odredim jer znam i kod Kineza da kupim nešto i to nešto mi traje do u beskonačno bez problema. :mrgreen:

Meni je Bex-om stiglo što verovatno nije puno kome robe i nikad nije bilo neprijatnih iznenađenja, čak i žive biljke su mi stizale u super stanju (ne iz Ikee, oni ne šalju biljčice :sad2:).
Naročito iz Ikee kad poručujem, to je sve kulturno spakovano, poštarina je onoliko koliko piše uz narudžbinu... Nemam primedbe.
Inače, iz Ikee sam poručivala do sad posuđe, dekoracije, lampe, tepihe, posteljine, zavese, neke komodice...
Dopada mi se taj njihov potpis jednostavnosti, lako je kompletirati nešto a da ništa ne odskače estetski, sve je funkcionalno.
Sad-koji je kvalitet nisam baš kompetentna da odredim jer znam i kod Kineza da kupim nešto i to nešto mi traje do u beskonačno bez problema. :mrgreen:

ima i gorih aks npr. :mrgreen:

jedino post ekspres solidno funkcionise, tjah funkcionisao je dok sma ja koristila cesto kurirske sluzbe.

ja i sad kad bih slala ili primala paket samo bih koristila post expres. najsigurniji su.

Nisam bila u Ikei odavno ali zbog onih sitnica za kucu koje imaju morcu
posebno sto mi treba zicana korpica koja se kaci na kuhinjsku štanglu od rosfraja..nadam se da cu je u Ikei naci

kazu da im je katastrofalna isporuka na kucnu adresu, jer nemaju sopstvena vozila vec saradjuju sa bexom, a bex je katastrofa na tockovima. :lol:
Pa ne znam, nisam naručivao, ali mi je zvonio zimus za komšinicu dostavljač...ona nije bila kod kuće. Kod nas je inače retkost da se mali kućni aparati i tome sl. Uopšte dostavljaju na vrata, zbog parkinga...ovi došli.

Pa ne znam, nisam naručivao, ali mi je zvonio zimus za komšinicu dostavljač...ona nije bila kod kuće. Kod nas je inače retkost da se mali kućni aparati i tome sl. Uopšte dostavljaju na vrata, zbog parkinga...ovi došli.

to je problem sa svim kurirskim sluzbama, osim sa post ekspresom, moras da sedis kod kuce, jer u suprotnom ne dobijes to sto cekas. samo post ekspres odnese u postu i stoji ti paket 5 radnih dana. podignes kad hoces, ali oni ne rade namestaj i ne rade sa firmamam cak ni sa sportskim radnjama, koliko znam.

sto se ikee tice, imaju onu kamionsku isporuku, ali ona je mislim 3 hiljdae dostava i tada biras vreme i dan za isporuku, ali to se ispalti jedino za vise komada velikog namestaja. ne znam koliko sad npr. vitorog uzima z aisporuku, a unose ti u stan. 2016 je bilo 1500 dinara za sve, meni zajedno 1500 kuhinja i krevet.

Да се мало насмејете... Како изгледа разговор за посао у Икеи :)

1602619531569.png

Ne znam kakvog je kvaliteta namestaj i roba.
Prošle nedelje sam naručio neki pisaci sto. Jutros stize mejl da ocekujem dostavu. Nema do 16 h nista, jer do tad dostavljaju. Sad odem na mejl, oni kazu pokušali smo dostavu, nije isporučena. Pokušaćemo ponovo sutra. Mene niko nije zvao oko 15 h kao što piše u mejlu. Slučajno sam na mejl otišao da vidim praćenje pošiljke. Šalju preko neke kurirske službe umesto svog kamiona.

Back