Ijekavica u ofanzivi u Srbiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljubo sa ustasama ima veze koliko i ti.

A antifasista je kao i svaki normalan covek.

Ok, možda ti ne pratiš šta čovjek piše, ja pratim.
Ili možda imaš drugačiji pogleda na otvoreni govor mržnje. Poslednji put je bilo nešto u vezi protjerivanja ostatka Srba iz Hrvatske. Da se dovrši posao, taj neki fazon.
Naravno, tačno je da nema veze sa ustašama, oni su svoju karijeru završili 1945, ali sa tekovinama i ideologijom koju oduševljeno podržava, ima.
Mislim, tvoje je pravo da procijeniš čovjeka tj. u ovom slučaju "čovjeka" kako želiš, ali kada neko ima tako otvorene ispade mržnje prema tvom narodu, a da ti to ne vidiš...možeš biti ili glupa ili neiskrena.
Ne mislim da si glupa.

Patološki srbomrzac kao M(o)rziša ne može biti nikako antifašista !!!

A što neko nekoga iz privatnih razloga podržava i simpatiše to je druga stvar, i mogla bi i ostati privatna,
da se ne pruža javna podrška nečijim uštvanerskim stavovima i "istinama" koji su osmišljeni
u uštvanerskim krugovima i kuhinjama.

Osoba koji naziva progon srpskog zivlja "traktorijadom", ne moze biti tako "dobra"! Ili su njeni kriterijumi drugaciji....

Ok, možda ti ne pratiš šta čovjek piše, ja pratim.
Ili možda imaš drugačiji pogleda na otvoreni govor mržnje. Poslednji put je bilo nešto u vezi protjerivanja ostatka Srba iz Hrvatske. Da se dovrši posao, taj neki fazon.
Naravno, tačno je da nema veze sa ustašama, oni su svoju karijeru završili 1945, ali sa tekovinama i ideologijom koju oduševljeno podržava, ima.
Mislim, tvoje je pravo da procijeniš čovjeka tj. u ovom slučaju "čovjeka" kako želiš, ali kada neko ima tako otvorene ispade mržnje prema tvom narodu, a da ti to ne vidiš...možeš biti ili glupa ili neiskrena.
Ne mislim da si glupa.

Crnogorac, ne izmišljaj. :lol:

Bio sam kažnjenih zbog bolesnih ambicija nekih forumaša u ona vremena. :)

U ona vremena? Da, bješe baaaš davno kada si poslednji put kažnjen zbog ustaških ispada.
Mislim, meni smiješno da mi sada objašnjavaš kako je bilo, jer znam da sam citirao tvoj post gdje govoriš o protjerivanju preostalih Srba i isprozivao moderatora koji ga je tu držao dugo vremena. Za te bljuvotine je i minut previše.

Ali lukav si ti čovjek, čim vidim da Skydancer može za tebe da kaže da nemaš veze sa ustašama (u najširem mogućem smislu, naravno) znači da si vrlo ubjedljiv.
Samo eto, ja sam vidio šta pišeš, a nemam namjeru da otvaram oči ni njoj niti bilo kome drugom, ipak je ovo samo forum.

Ne mora niko da ima "cistu" srpsku krv da bi se zvao srbinom. Ja znam i neke madjare i slovake koji su srpski nacionalisti do koske! Za mene je svako srbin ko se tako oseca. Meni je pradeda banatski Nemac, rodjen u Erdelju, pa se preselio u neko selo kod Karlovca na granici sa Slovenijom, mislim da se zove Generalski Stolovi i bio je u praovm sv. ratu na frontu na Soci.
Za mene je svako Srbin ko za sebe kaze da je Srbin , a uz to i da je normalan .
One nenormalne ne priznajem za Srbe taman da su im svi preci stotinama godina
cisti Srbi . Kreteni i nemaju nacionalnost . Oni su prosto kreteni !
Meni su tokom rata neke hrvatske bitange napravile sranje . Tu je manje bitno ono nacionalno .
Naglasak je na bitangama , jer sam imao sranja i sa srpskim bitangama .

Srbi su u Hrvatskoj branili samo svoje privilegije i ništa drugo.
Niti ih je tko napadao, niti ugrožavao.
Za krajišnike i krajinu sam ti već objašnjavao da su nepostojeće kategorije koje je još AU monarhija ukinula.
Za rat jesu krivi Srbi iz Hrvatske i Beograd.
Boli me ****** za porijeklo Srba, tako dugo dok je odvojeno od nas. :lol:

M(o)rziša,
opet ponavljaš uštvanerske "istine" i pokazuješ ko si zapravo.
Imaj obzira prema svojoj ljubavi..., ili šta li ti je već, ne brukaj nju ako već brukaš sebe !!!

Nikakve privilegije Srbi iz Hrvatske nisu branili već, kao što već napisah, svoje živote, porodice, vekovna ognjišta...,
od povampirenih, razularenih uštvaških sledbenika i simpatizera koji su bili pohvatali sve važnije konce i poluge
vlasti u Hrvatskoj i među Hrvatima tih godina..., i želeli da ostvare preko noći ne obazirući se na cenu i posledice,
nezavisnost i etničko čišćenje Hrvatske, prema već ranije zacrtanim ciljevima...

P.S. A po tebi takvome patološkome srbomrzcu i lažovu,
kao za rat nisu krivi oni isti uštavnerski simpatizeri, sledbenici, poverenici, zaštitnici isl
koji su u kontinuitetu želeli ostvariti snove onih koji to nisu uspeli tokom WW2 i ndh-azije,
ili su samo to uspeli delimično, genocidom nad Srbima...
Da je drugačije npr jedan tupson-thompson bi davno bankrotirao i za život zarađivao u nekome
restoranu perući suđe..., a ne i dandanas bio lik koji može u svakome momentu i bilo gde, na jednome mestu gde mu se to dozvoli,
sakupiti na desetine, stotine hiljada uštvanerskih štovalaca ...

Poslednja izmena:
Za mene je svako Srbin ko za sebe kaze da je Srbin , a uz to i da je normalan .
One nenormalne ne priznajem za Srbe taman da su im svi preci stotinama godina
cisti Srbi . Kreteni i nemaju nacionalnost . Oni su prosto kreteni !
Meni su tokom rata neke hrvatske bitange napravile sranje . Tu je manje bitno ono nacionalno .
Naglasak je na bitangama , jer sam imao sranja i sa srpskim bitangama .

Ovo je tacno, izmedju srpskog i hrvatskog "patriote" (budaletine, kretena) nema nikakve razlike na diskusionim forumima. Jedna te ista zadrta, neobrazovana, etnocentricka, sovinisticka, nedotupavna i poludivlja stoka u ljudskom obliku koju treba bas krvnicki mlatiti knjigom po glavi iz dana u dan. Apsolutno mi se gade, kao ljudi i kao diskutanti.

Tamahniti, Srbi su u Hrvatskoj branili samo svoje privilegije i ništa drugo.

Niti ih je tko napadao, niti ugrožavao.

Za krajišnike i krajinu sam ti već objašnjavao da su nepostojeće kategorije koje je još AU monarhija ukinula.

Za rat jesu krivi Srbi iz Hrvatske i Beograd.

Boli me ****** za porijeklo Srba, tako dugo dok je odvojeno od nas. :lol:

Ma nemoj da lupaš htjeli ste nezavisnost i dobili ste je .Imaj muda pa reci tako a ne ovde kao nešto ...šta ti uopšte kenjaš ovuda kao da su po tebi kao Hrvati bili za Jugu a da su onda lokalni Srbi odlučili stvarali Veliku Srbiju .Ludilo
Elem ,za šta je Špegelj kupovao oružje kad rata i nije bilo ,da podupire Paradajz ,da stavlja pritke uz grah ,i da boli i nas ***** za vama .

Ovo je tacno, izmedju srpskog i hrvatskog "patriote" (budaletine, kretena) nema nikakve razlike na diskusionim forumima. Jedna te ista zadrta, neobrazovana, etnocentricka, sovinisticka, nedotupavna i poludivlja stoka u ljudskom obliku koju treba bas krvnicki mlatiti knjigom po glavi iz dana u dan. Apsolutno mi se gade, kao ljudi i kao diskutanti.

Jako lepo sroceno. :ok:

Gluposti. Ekavski je jedan od triju odraza jata u hrvatskom jeziku i prisutan je u svim trima narječjima, njime se služio otac nacije Ante Starčević. Srpski jezik ne postoji, Srbi govore hrvatskim jezikom. Pojam "srpski jezik" nikad se nigdje ne spominje prije Vuka. Vuk je reformirao hrvatski jezik pritom izmislivši novo ime za isti (srpsko). U Srbiji je službeni jezik prije uvođenja hrvatskog bio slavenosrpski koji nema nikakve veze s današnjim tzv. srpskim (ustvari hrvatskim) jezikom.

Заједнички елементи који везују љубитеље хрватског наказног новокомпонованог језика су југословенство и комунизам,две бесмислице које су дале 100% тну заштиту усташама и њиховим људождерским пројектима.Из тога следи закључак,да цела прича на нашем тлу нема везе са напретком и бољитком него турбофолк некултуром.

To je samo donekle tačno, jer ovde neki sve vreme pokušavaju izjednačiti ili pravdati zločine, nedela, genocid isl

uštvanera i njihovih štovalaca nad srpskim narodom sa kao nekim "sličnim" nedelima Srba nad Hrvatima.

Tu se ne može stavljati znak jednakosti !!!

Jer hrvatski uštvaneri, ekstremisti isl nisu nikome takvo zlo naneli kao Srbima,

i to zna se sa kojim ciljem..., ko vas je u tome i zašto podržavao isl...

Poslednja izmena:
Gluposti. Ekavski je jedan od triju odraza jata u hrvatskom jeziku i prisutan je u svim trima narječjima, njime se služio otac nacije Ante Starčević. Srpski jezik ne postoji, Srbi govore hrvatskim jezikom. Pojam "srpski jezik" nikad se nigdje ne spominje prije Vuka. Vuk je reformirao hrvatski jezik pritom izmislivši novo ime za isti (srpsko). U Srbiji je službeni jezik prije uvođenja hrvatskog bio slavenosrpski koji nema nikakve veze s današnjim tzv. srpskim (ustvari hrvatskim) jezikom.

Hrvati su srpski jezik preuzeli u vrijeme Ilirskog pokreta pohrvaćenoga Nijemca Ludwiga Gaya u 3. deceniji 19. vijeka. Ante Starčević niti je bio lingvista niti je pojma imao o jeziku, pisavši jeftine pamflete jedino dobre za brisanje dupеta a pritom je i bio Srbin konvertit. No, vaš izbor je da ga uzmete za Oca nacije i počasno metnete na tisuću.

Današnji takozvani "hrvatski jezik" nije ništa drugo do frizirana varijanta srpske štokavštine i to poprilično neuspjelo i nezgrapno stilizovana.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back