Ijekavica u ofanzivi u Srbiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
blajbi ne lupaj molim te, drag si mi jer provokativno pišeš al ipak je previše ako je i od tebe

LICNO i PERSONALNO sam u Karlovcu u jednoj prodavnici trazio HLEB (zaboravio sam se) i prodavacica mi je dodala napolitanke...

Ponovio sam...Ponovo mi je gurala napolitanke....

Tada sam zatrazio KRUH..... Dodala mi je HLEB....:D

Citam na jednom hrvatskom forumu da izbeglice koje se vracaju u Hrvatsku moraju BOLJE DA GOVORE HRVATSKI OD HRVATA, inace nista od opstanka tamo.....

To pisu sami Hrvati...

LICNO i PERSONALNO sam u Karlovcu u jednoj prodavnici trazio HLEB (zaboravio sam se) i prodavacica mi je dodala napolitanke...

Citam na jednom hrvatskom forumu da izbeglice koje se vracaju u Hrvatsku moraju BOLJE DA GOVORE HRVATSKI OD HRVATA, inace nista od opstanka tamo.....

To pisu sami Hrvati...

Vecina Krajisnika vec od kuce prica bolje "hrvatski" od Hrvata.

Vecina Krajisnika vec od kuce prica bolje "hrvatski" od Hrvata.
Па кад су Хрвати имали кајкавски, чакавски, икавски и што шта друго, а као повезницу унутар себе узели српску ијекавицу.
Наравно да ће Срби боље говорити свој језик од приучених!

za tv oju informaciju postoje nove generacije koje za hleb nikad nisu ni čule, a da ne govorimo o učkuru, pajalici, bioskopu itd

To pisu sami Hrvati...

Eeeee moji Srbi iz Srbije, pa sta cemo onda sa turskim recima koje su se udomacile u Srbiji pod najezdom Turaka i vladavinom Osmanlijskog carstva?
Srbi iz Hrvatske nemaju taj problem. Ciji je onda srpski jezik cistiji?
Vekovima su seobe ljudi donosile nesto novo, drugu kulturu i obicaje, pa je tako i sa Srbima iz Hrvatske koji su dosli u Srbiju. To ne znaci da je ijekavica hrvatska ili pogresna.

Pritom se trenutni hrvatski jezik u Hrvatskoj poprilicno razlikuje od hrvatskog jezika koji su doneli Srbi iz Hrvatskeu Srbiju....

To pisu sami Hrvati...

To nije bilo radi ekavice, nego radi riječi hleb.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back