Igre iz serijala total War

Koje su vam strategije bolje

• RTS

• Potezne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Najviše igram MTW II i to vanilu mada sam probao i par ekspanzija........kod vanile je mana što kad ojačaš na 15-ak zemalja i kad slomiš opšti rat koji kreće tada na tebe igrica malo dosadi............Rome je isto odličan, ali zanimljiviji mi je srednji vek, Napoleona sam probao i ništa mi se ne svidja na prvu(dosta je izmenjen, a ja nemam volje da ga savladavam), privukao me je Shogun II kad sam odgledao trailer, ali se ne ložim na samuraje tako da ne znam da li ću ga igrati.....najviše bi voleo kad bi izašao MTW III ili Rome II........sve u svemu veliki sam fan ovih igrica..........

Najviše igram MTW II i to vanilu mada sam probao i par ekspanzija........kod vanile je mana što kad ojačaš na 15-ak zemalja i kad slomiš opšti rat koji kreće tada na tebe igrica malo dosadi............Rome je isto odličan, ali zanimljiviji mi je srednji vek, Napoleona sam probao i ništa mi se ne svidja na prvu(dosta je izmenjen, a ja nemam volje da ga savladavam), privukao me je Shogun II kad sam odgledao trailer, ali se ne ložim na samuraje tako da ne znam da li ću ga igrati.....najviše bi voleo kad bi izašao MTW III ili Rome II........sve u svemu veliki sam fan ovih igrica..........

Shogun 2 je odlicno uradjen , samo tematika nije nesto super primamljiva. Meni bi najvise odgovarao sledeci nastavak post rimsko doba , ono raspad Rima i uzdizanje gomile novih plemena i fakcija.

Mislim da creative asembl nije vise u stanju da napravi dobar total war.. OD empira je sve krenulo nizbrdo.. shogun 2 je dobar, ali nema vise onu atmosferu, totalno je streamlined, msm yebeno rpg drvo u istorijskoj igri.. Ako pogledas realno oni zive samo od prosle slave, shogun 1 i mtw1 su ih napravili bogovima, sve ostalo je posle nizdbrdo... A i SEGA ih je jos vise komercijalizovala i unistila iznutra

Mislim da creative asembl nije vise u stanju da napravi dobar total war.. OD empira je sve krenulo nizbrdo.. shogun 2 je dobar, ali nema vise onu atmosferu, totalno je streamlined, msm yebeno rpg drvo u istorijskoj igri.. Ako pogledas realno oni zive samo od prosle slave, shogun 1 i mtw1 su ih napravili bogovima, sve ostalo je posle nizdbrdo... A i SEGA ih je jos vise komercijalizovala i unistila iznutra

Zato im je sledeci potez najvazniji, ili ce da se dignu na noge ili da puknu. I stvarno bi mogli da porade na opustenosti i komforu igara, zadnji delovi su sve imali neku plasticnu atmosferu u odnosu na MTW koji mi je kad se setim bio najzabavniji da igram :)

Добри су сви делови.... Жао ми је што је моја машина преслаба за овај нови Шогун (могу да играм, али са компликацијама), иначе све остале сам играо и нема замерки.
Не знам шта сада планирају после овог Шогуна... Размишљао сам на ту тему доста, добро би било да одраде нешто типа Модерни тотални рат (рецимо) :mrgreen:

e ljudi treba mi jedno pitanje... ali prvo polako:

kada je 2000. godine izasao Shogun - ja sam bio odusevljen. posto sam japanofil ova igra je bila kao melem za mene. doduse nisam toliko voleo bitke koliko uopste taj settings i osvajanje japana... elem

Vec nekoliko dana igram Medieval 2 i odusevljen sam! svime i bitkama i ekonomskim resenjima igre i religijske strane - svega. doduse do igre sam dosao, jer mi je jedan komsija, dao Shogun 2, koji je bio prezahtevan za moj kompjuter, pa kad sam video sta sve ima od TW uzeo sam M2. [mada sam i ranije cuo da je odlican]
elem
pitanje [mozda ih bude i dva]
- koliko je Roman drugaciji od M2? -zapravo ja sam ga video odavno ali nisam bio zainteresovan, isto kao i M1...mada sam cuo da je AI u borbama u M1 bolji nego u M2
- i ono jos vaznije: ovo sam negde cuo, ali mi je totalno glupo i ne verujem da je true :D
da li ako instaliram Kingdoms, da li cu moci da igram i dalje ove regularne kampanje iz M2 [logicno je da moze].... zar ne? i da OTKUD Asteci u M2? mislim nisam ih video u igri ali ima u bitkama.... u cemu je fora?

p.s. setio sam se samo jedne zamerke... steta sto ne mogu da se obaraju merdevine kojim se osvajaju zidovi... mislim mozete da zapalite ovna, da srusite kulu... ali ne i merdevine... i koja je vojska najbolja da cuva mesta koja je osvojeno merdevinama? hm seticu se jos sto sta ... u vezi sa taktikom...

Cekaj salis se? Medieval 2 ti je dobro odradjen ekonomski? :S....
Medieval 2 je ruina od igre sto se tica AI-a koji ne zna da igra sopstvenu igru.. Igraj neki mod tipa SS6.4.. ili tako nesto..
Mislim ne znam dokle si stigla ali kasnije je samo steamroling, ja kad igram vanilu, ja obicno stavim sebi neka ogromna ogranicenja, tipa ili vh za bitke a mogu da kontrolisem samo kraljevu vojsku, ili nesto tipa da razvijam samo 1 grad ili tako nesto.. Inace bude lol

@Bratislav_90

kakav je to mod? ja sam inace veoma skeptik po pitanju modova, jedino mi se svidja EB za Rome, ali to sam samo na netu gledao snimke.

"vh za bitke a mogu da kontrolisem samo kraljevu vojsku" ovo ne razumem...

... a sto se tice auto upravljanjem gradova, to me nervira, uvek mi osvoje grad[ove] zbog toga sto slabo prave vojsku cak i ako savim military....

btw nisam hteo da kazem "resenja" nego aspekti O.o... krk.

@Petar97

procitano odavno :D

ali jos mi niste odgovorili moze li da se igra normalna kampanja ako se instalira kingdoms?

i da li je moguce da je ai kod m1 bolji od dvojke?!

@Bratislav_90

kakav je to mod? ja sam inace veoma skeptik po pitanju modova, jedino mi se svidja EB za Rome, ali to sam samo na netu gledao snimke.

"vh za bitke a mogu da kontrolisem samo kraljevu vojsku" ovo ne razumem...

... a sto se tice auto upravljanjem gradova, to me nervira, uvek mi osvoje grad[ove] zbog toga sto slabo prave vojsku cak i ako savim military....

btw nisam hteo da kazem "resenja" nego aspekti O.o... krk.

@Petar97

procitano odavno :D

ali jos mi niste odgovorili moze li da se igra normalna kampanja ako se instalira kingdoms?

i da li je moguce da je ai kod m1 bolji od dvojke?!

Pa mod je vrh, stvarno, postaje mnogo teza igra i izbalansiranija, mada naravno ako znas da igras solidno nece ti i dalje AI biti izazov..
A ovo pa recimo stavim sebi sam ogranicenja, tipa kontrolisem samo kralejvu vojsku, imas faction leadera, i onda obicno roleplayujem njega, ili stavim na vh-very hard tezinu bitke.. Mada to je vestacka tezina nije nesto posebno imersivna.. E i da igraj obavezno bez saveovanja, to je lame :)..

Bold, vrlo moguce.. Igra je mnogo bolje :)..

Za MTW II bih preporucio Medieval II Kingdoms grand campaign mod......... odlican je AI je mnogo pametniji i agresivniji, mapa je odlicna i ima nove frakcije oko 25-6 njih...... ima par gresaka tipa za Irce sve vreme ide prica kao da su Skoti..................medjutim kod svakog tog Medievala ima nesto sto me u kasnijoj igri smara a to je da se stalno ponavlja isti scenario i ista procedura koju vrsim tako da cim malo ojacam tipa 20-ak zemalja izgubim interesovanje za dalje.....ne znam sta bi mogli i kako da poprave to da ubace nesto novo u late game...takodje namnozi se broj mercanta i ostalih agenata tako da postaju suvisni u igri.....i diplomatija je losa, bilo bi dobro da su savezi mocniji da se prirodnije sklapaju da eventualno mogu da ti salju vojnu pomoc po pozivu a da za uzvrat imaju neki udeo u tvom prilivu .....mislim da bi takodje cilj trebao da bude maksimalno 20-ak gradova ali koji se mnogo teze grade i osvajaju...........u stvari sama bitka i raznovrsnost jedinica je najveca car ove igre po meni......svaki mod koji sam probao bio je upravo zbog eventualnih novih jedinica.....za neki buduci TW bi voleo da bude naravno ili srednji ili stari vek ali sa znacajno pojacanim strateskim delom a da ne pokvare sam rt........:)

Kako mogu da postavim ovakvu kornjac u rome total war-u

6187_medium.jpg

Back