IGRAONICA

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
primer:
detetu slave prvi rodjendan u igraonici..naruce ketering, pice, torte sa onim oblogama od secera i vestackim bojama za kolace, i dodju mame i tate sa bebama ili nekom starijom decom..njih "300" sede u jednom delu igraonice a u drugom satro animatorke .. u onim plasticnim kavezima i bazen ima sa sarenim lopticama cuvaju i animiraju decu ako mame i tate nisu platile nekog klovna ili slicnog zabavljaca..onda ide torta sa sve vatrometom i svecicom.. koje uglavnom ugase mame i tate jer je dete beba i svi pevaju danas nam je divan dan ..tapsu .odusevljavaju se, snimaju mobilnim..i posle nekih 2,5-3 sata fajront...
znaci, da sam dete ..ja bih protestovala protiv ovakvog scenarija i plakala svo vreme da ne kazem urlala da im se svima digne kosa na glavi...:lol:

Deca vole igraonice, za odrasle su smor. Nisam naišla na dete koje ne voli.
Drugo, odlično su rešenje zbog velikog prostora, obezbeđenih ivica, animatora koji su tu da dodatno nadgledaju sitnu decu, odvojenog, opet širokog prostra za posluženje. Odlično su rešenje i kada su deca različitog uzrasta, pa svako nađe svoje društvo i svoju zabavu.

Kod kuće kad praviš, osim ako nemaš veliku kuću sa velikim sobama, već standardne stanove, sto problema...

Ali mi nisu praktične za decu mlađu od 3 godine, i zbog onih velikih penjalica, i zbog toga što tako mala deca slabo sarađuju sa drugom decom.
Za njih ni kod kuće nisu veliki rođendani. Jedno ili dvoje dece, sasvim dovoljno, ne mora ni toliko.

1. Bogataši ne slave rođendane po igraonicama. To je mesto prvenstveno za radničku klasu :) Za roditelje koji rade od jutra do sutra za neku platu. Kako bogataši slave dečije rođendane lepo je pokazano u filmu Stado. U svojoj kući ili dvorištu kraj bazena... Eventualno hotelske sale.
2. Šta je sterilan rođendan?
3. Da igraonica nema, trebalo bi ih izmisliti! Uživanje za decu, rasterećenje za roditelje.

Јесте, радничка класа баш може да пукне 200 евра за закуп простора и храну и пиће за цело одељење. Не лупетај.

- - - - - - - - - -

Deca vole igraonice, za odrasle su smor. Nisam naišla na dete koje ne voli.
Drugo, odlično su rešenje zbog velikog prostora, obezbeđenih ivica, animatora koji su tu da dodatno nadgledaju sitnu decu, odvojenog, opet širokog prostra za posluženje. Odlično su rešenje i kada su deca različitog uzrasta, pa svako nađe svoje društvo i svoju zabavu.

Kod kuće kad praviš, osim ako nemaš veliku kuću sa velikim sobama, već standardne stanove, sto problema...

Ali mi nisu praktične za decu mlađu od 3 godine, i zbog onih velikih penjalica, i zbog toga što tako mala deca slabo sarađuju sa drugom decom.
Za njih ni kod kuće nisu veliki rođendani. Jedno ili dvoje dece, sasvim dovoljno, ne mora ni toliko.

За дечји рођендан је довољна једна једина стандардна соба. Не мораш звати сву децу из вртићке групе или одељења, забога...

Кад је почела та мода да се масовке праве, ја не знам.

da se razumemo..to sto sam ja protiv takvog vida proslava rodjendana, je moje vidjenje obelezavanja tog dana ..ne znaci da to drugima nije skroz ok varijanta
maloj deci se rodjendani slave kod kuce uz najblize..kada su deca velika tu se ima bezbroj mogucnosti.. detetu se organizuje na primer escape room, na koji dete pozove par najboljih drugara , koji je zabavan i tera decu na kreativnost i razmisljanje kroz igru, treba da u timskom duhu rese zagonetke i prepreke u roku od 60 minuta kako bi izasli iz misteriozne zakljucane sobe, a posle se odvedu deca na pizzu ili gde oni zele..
postoje i kreativne radionice gde se deci moze organizovati kvalitetno vreme , na primer kako se pravi grncarija gde oni direktno ucestvuju u tome, mesajuci glinu i oblikujuci predmet po svom nahodjenju pa posle neka pizza ili mekic i slicno
postoje bioskopske predstave, pozorisne priredbe, koncerti, zanimljive izlozbe
ako su letnji meseci postoji ada safari ili igralista na adi u prirodi
danas je najlakse izvaditi 250-300 evra ili koliko ukupno kosta taj performans i platiti igraonicu i ne potruditi se da se deci osmisli taj dan da bi ga pamtila..vec svaka proslava rodjendana lici jedna na drugu..

Дечји рођендан је прилика да се деца забаве на СВОЈ начин а не да им разоноду ствара приучени кловн или сморена плаћена васпитачица.

Правите кретене од малих ногу, после се чудите што мало мало па чујете оно - Дооосадно ми јееее....

.kada su deca velika tu se ima bezbroj mogucnosti.. detetu se organizuje na primer escape room, na koji dete pozove par najboljih drugara , koji je zabavan i tera decu na kreativnost i razmisljanje kroz igru, treba da u timskom duhu rese zagonetke i prepreke u roku od 60 minuta kako bi izasli iz misteriozne zakljucane sobe, a posle se odvedu deca na pizzu ili gde oni zele..
postoje i kreativne radionice gde se deci moze organizovati kvalitetno vreme , na primer kako se pravi grncarija gde oni direktno ucestvuju u tome, mesajuci glinu i oblikujuci predmet po svom nahodjenju pa posle neka pizza ili mekic i slicno

И то је излишно. Дечји рођендан је торта игра и смех.

Poslednja izmena:
da se razumemo..to sto sam ja protiv takvog vida proslava rodjendana, je moje vidjenje obelezavanja tog dana ..ne znaci da to drugima nije skroz ok varijanta
maloj deci se rodjendani slave kod kuce uz najblize..kada su deca velika tu se ima bezbroj mogucnosti.. detetu se organizuje na primer escape room, na koji dete pozove par najboljih drugara , koji je zabavan i tera decu na kreativnost i razmisljanje kroz igru, treba da u timskom duhu rese zagonetke i prepreke u roku od 60 minuta kako bi izasli iz misteriozne zakljucane sobe, a posle se odvedu deca na pizzu ili gde oni zele..
danas je najlakse izvaditi 250-300 evra ili koliko ukupno kosta taj performans i platiti igraonicu i ne potruditi se da se deci osmisli taj dan da bi ga pamtila..vec svaka proslava rodjendana lici jedna na drugu..

Pa to je super stvarno. Ali takva petljanicija oko organizacije, prevoza dece, drugo i obaveza oko nadgledanja. Lično ne bih bila oduševljena ni da je moje dete gost na takvom rođendanu, zbog bezbednosti i organizacije, kamoli da pravim takav rođendan. Za baš veliku decu, ok.

Јесте, радничка класа баш може да пукне 200 евра за закуп простора и храну и пиће за цело одељење. Не лупетај.

- - - - - - - - - -

За дечји рођендан је довољна једна једина стандардна соба. Не мораш звати сву децу из вртићке групе или одељења, забога...

Кад је почела та мода да се масовке праве, ја не знам.

Ne mora ni da ide u vrtić a da tu bude dosta dece. Bila sam na takvim rođendanima. Dosta dece iz komšiluka i familije i ne znaš gde ćeš sa njima. Mi nemamo taj problem, mada mi je žao što nemamo.

Ja se ni ne sećam svojih rođendana kad sam bila baš mala. Provodili smo letnji raspust na selu, leto, oni puni obaveza, pretpostavljam da su obeležavali nekim tortama usput. Kakvi gosti, pokloni, kakve svećice. Tako da i tako može...
Kad je uopšte počelo pomodarstvo proslavljanja dečijih rođendana. Eto, pođimo od toga. Ne mora ništa.

Мој први прави рођендан био је у првом основне. Све до тада ни не памтим, ваљда је било у кругу породице само уз нешто дечице из непосредног комшилука.

Slažem se. Ta firma je katastrofa, odrade ofrlje i možeš da ih zaboraviš. Nećeš ih naći ni za kakvu popravku, pa makar hteli i da platite. Bežite od njih što dalje, da ne zažalite kao je.

Onda je to stvarno čudo. Tanja je u stanju da vam uništi i život i posao, i ne brine za to. To je rečima nemoguće opisati. Pogotovu sa nađa sitnijima, tu joj je cilj samo da uzme pare. I nestane. Tako loš čovek, prosto ne verujem da pistoji, ali eto...

Back