Igrajmo se :)

"Ali pored svega toga su i nama, Rusima, novci potrebni,- dodadoh ja; - zbog čega se onda tako veoma rado i vrlo lako lepimo za takve stvari kao, na primer, rulet, gde čovek može da se obogati najedared, za dva sata, ne trudeći se."

Kockar- Dostojevski

Str. 45.

"Ne", rekao je on. "Sve što sam ikada naučio od svojih pijanih roditelja bilo je da njačem kao magarac ili brbljam kao majmun - ili da režim kao vuk."

Kurt Vonegat - Plavobradi

Strana 11.

Eh, što nisam Bog...:lol:

@
"A plitkom je istorodno plitko, prostom prosto, nejasnom zbrkano, blesavom besmisleno, a najviše se svakom dopadaju sopstvena dela, koja su mu potpuno istorodna."
Šopenhauer- O sreći, ljubavi, filozofiji i umetnosti

Str. 56.

Ali žena, koja nije mogla da trpi ni najmanje odlaganje, izmisli neki razlog i neverovatno vešto nagovori svoga muža da odmah krene
na put do najudaljenijih vila.

Apulej, Zlatni magarac

strana 155.

Ona prekri lice rukama i zakikota se kao kakva mala Japanka.
Potom odmahnu glavom i rece:"Kamo srece.Ma jok.Ja sam pacogovornica.
Razgovaramo sa pacovima."
Nil Gejmen Nikadodjija

str.15

Свака прича је убедљива само ако су присутне ситне чињенице, понекад неочекивани ситни, ретки детаљи, понекад једноставни, али који увек остављају јачи утисак него голи костур догађаја...
...Уверио сам се на крају. Веома сам желео да постанем глуп, необразован, блесаст, некакав смешан субјект са оскудним обимом мисли и радосним животним поривима.
Грин: Пацоловац

Стр. 63.

"Ovaj proces traje ne zemlji vec vise hiljada godina, ali se nezadrzivo širi iako je prilicno spor i prate ga krupne zapreke. Ali, nije to vazno. Ne zastupam stanoviste da je misao ispravna onda kad je mnogi zastupaju. Ja sam uveren u nešto, ako tako misle bolji ljudi..."

NOVO LETO (Bela Hamvaš)

Str. 210.

"Ako bi me tko ubio, ne bi pocinio ubistvo. Zato sto nigdje nisam nedostajao. Mrtvac moze biti oskrnavljen, moze biti opljackan, ali ne moze biti ubijen..."

Mrtvacki brod- B.Traven

Str. 88.

" Kad išcitam prethodne stranice svoje priče, uvidjam da idem kroz reči kao progonjena divljač, koja juri, ševrda, pokušava da zavara pse i lovce koji je love. U ovoj papazjaniji ima svega i svačega. Istresam u nju čitav svoj zivot. Pisanje mi olaksava srce i utrobu..."

Brodekov izveštaj - Filip Klodel

Str. 206.

Back