Igračke koje smo volele

9-extraordinary-best-toy-train-set-for-kids-toy-trains-for-kids-store-toy-trains-for-kids-athearn-iron-horse-toy-trains-for-kids-videos-toy-trains-for-kids-to-ride-toy-trains-for-kids-to-ride-on.jpg

Lokomotive obožavam!

Posebno one starinske, gvozdene, one koje kruže oko velike novogodišnje jelke...

Uvek sam volela i drvene igračke, mnogo mi je drago sto su se vratile u modu...u moje vreme ih nije bilo, samo neke prastare koje je bilo moguće iskopati na bakinom tavanu...

- чегртаљку за навијање

DAAAAA. :vatromet:

Zvezda ale ale aaaaaaallllleeeeeeeeeeeee. :vatromet:

Plasticna cegrtaljka moja je bila,crna sa kao plasticnim zvonom ali prazna unutra.

Imas repku kao kuca za ovu temu,ne verujem,odusevljena sam.
...........

Mini projektor.Ubaci se slika i gledamo je,menjamo jednu za drugom.

Cigru.Obozavala sam je.To sam vrtela,vrtela,vrtela samo tako.

Vijacu.Jos je imam,iako mi je danas mala.

Krug sto ga vrtimo oko sebe,ne secam se imena.

Ono cudo,mozda se neko seca kao opruga sto je islo iz ruke u ruku - nisam imala ali beskrajno zanimljivo je bilo za igranje.

"Ocu da se igram u tvojoj sobi.Jel moze?:D

moze :)

- - - - - - - - - -

to jeste tuzno ili kada ih odvedu u ona ogradjena decija igralista pa kao u zatvoru

volela sam da se zimi sankam..da igram covece ne ljuti se, tac, razne bojanke i bojice sa kojima sam crtala, lastis sam volela,
monopol, igre sa loptom,.skolice, zmurke, fote,.a plisane mede i dan danas volim

divna tema bundevice..izaziva emocije

sad je najbolja igra seks

- - - - - - - - - -

d4c80df32fcf74d1d1ef89fd086554b2.jpg

Hahaha elektrika imala sam iste ovakve. Kako sam jurila niz ulicu sa njima, kolena su mi bila kao krateri a rupe na hulahopkama nepregledne:lol:

- - - - - - - - - -

niikada nisam volela mede i zeke.
volela sam male porculancke setove sa šoljicama i čajnikom koje sam stalno lomila nosajući ih da napojim sve što se kreće po kući:lol:

odakle ti porcelanske,burzujko! meni moji kupili od plastike :(

u duhu svih otvorenih tema danas moram da kažem

donosio mi ćale kad se vraćao iz švaleracije odnosno službenog puta da nam zamaže očči

- - - - - - - - - -

da li je i moja mama dobijala nešto porcelansko ne znam, meni je bio dovoljan setić za čaj :lol:

Kako lepa tema.
Celu sam je prešla i prisetila se igračaka.
Mnoge sam i zaboravila da su postojale.

Ono što je sa ove distance gledano, ostavilo jači utisak od svih igračaka, jesu bile slikovnice.
Ne kažem da se nisam igrala kao sva deca, ali sam manje bila prijemčiva za utiske koje izazove igračka, od utisaka koje izazove slika.
U nedostaku slikovnica, skupljala sam novogodišnje čestitke.

Najdraže su mi bile ovakve kocke koje imaju slike koje okrećeš i slažeš kao puzle.

DRVENE-DECIJE-KOCKE-MOTIV-CRVENKAPA_slika_O_51739553.jpg

Одлазак са оцем на Новогодишњи вашар увек је био прилика да купимо масу глупости:

- жабу која скаче кад притиснеш балончић (танком гуменом цевчицом спојен са играчком)

- пачиће који се гегају ка ивици стола (имају конац и на концу тег који виси преко ивице стола)

- чегртаљку за навијање

- маску неке животиње

- лимену пуцкалицу

идт итд

da, da... ispod zabice bila nekakva spirala i kad je tako naduvas ona odbaci zabu
ha, pa gde se limene puckalice seti

Зглобове сам полупала овим. Имала сам, наиме, куглице од пуне пластике.

images

imala si klik - klak :)
pa da.. picis, picis, pa se opicis, onda skakuces dok ne prodje, pa opet

klikklak.jpg

dobro, mozda si ti imala partizanov :)

u duhu svih otvorenih tema danas moram da kažem

donosio mi ćale kad se vraćao iz švaleracije odnosno službenog puta da nam zamaže očči

- - - - - - - - - -

da li je i moja mama dobijala nešto porcelansko ne znam, meni je bio dovoljan setić za čaj :lol:
ooo blago vama :lol:
steta sto moj tata nije bio svaler:mrgreen:
Kako lepa tema.
Celu sam je prešla i prisetila se igračaka.
Mnoge sam i zaboravila da su postojale.

Ono što je sa ove distance gledano, ostavilo jači utisak od svih igračaka, jesu bile slikovnice.
Ne kažem da se nisam igrala kao sva deca, ali sam manje bila prijemčiva za utiske koje izazove igračka, od utisaka koje izazove slika.
U nedostaku slikovnica, skupljala sam novogodišnje čestitke.

Najdraže su mi bile ovakve kocke koje imaju slike koje okrećeš i slažeš kao puzle.

DRVENE-DECIJE-KOCKE-MOTIV-CRVENKAPA_slika_O_51739553.jpg

ooo na ovo nisam pomislila vise od cetrdeset godina,a imala sam bas takve :heart:

Пропелер- играчка

106745445

aaa, lektriko, sta mi radis :)
to kad sam ziveo u somboru i bio bas sasvim mali, bio neki stariji bata i hteo da se menjamo, da ja njemu dam mali noz skakavac, a on meni to.. ja sam to silno zeleo, ali nisam smeo da se menjam, jer sam se bojao sta ce mi roditelji reci..
propeler se stavi na vrh ove drske, a onda se povuce crvena rucica koja odmotava kanap navijen oko osovine i ona da snaznu rotaciju propeleru i ovaj odleti u tri рizde materine.. mocna sprava.. ceсto smo morali da ga skidamo sa drveca

Kad reče nož skakavac, igrali smo se i sa njim.

Pošto sam odrasla uz mnogobrojnu braću, noževi, vazdušne puške, strele, mačevi, koplja, bili su u arsenalu mojih igračaka.

ovaj moj (skakavac) je bio u obliku camcica ciji su krajevi bili savijeni kao u gondole.. i onda, kad povuces taj jedan pramac, on iskoci.. mislim, secivo.. ali se otvara kao cakija, a ne iskace pravo.. ako me razumes

da, luk i strela.. u vojvodini strele od trske, u bosni od mladica leske, sa obaveznom zicom na vrhu zbog boljeg leta... strele umotane u kanap kao tobolac na ledjima..
maceve smo u banatu pravili tako sto odvalimo letvu sa neke ograde, onda odsecemo jedan mali kraj te letve i prikucamo je ekserom kao krst u donjem delu maca.. to je kao stitilo sake od udarca.. onda krenemo tim da se mlatimo.. bilo je to bolno :)

ovaj moj (skakavac) je bio u obliku camcica ciji su krajevi bili savijeni kao u gondole.. i onda, kad povuces taj jedan pramac, on iskoci.. mislim, secivo.. ali se otvara, kao cakija, a ne iskace pravo.. ako me razumes

Takav skakavac je imao svaki čičica u svom džepu.
Mi smo igrali neku igru sa bacanjem noža, zabadanjem u zemlju, drvo, sa izvođenjem nekih finti, ako me razumeš.
Nešto kao nož iznad dlana, nož položen na dlanu, pa se baci, ili hvatanje noža za oštricu, pa za dršku, sve nešto tako, da te bog sačuva.

- - - - - - - - - -

A tek ovo što je bilo bolno.

pracka.jpg

Volela sam izuzetno nameštaj napravljen u mini formi
od neke trske ono kao soba pa kuhinja, neke serpice
inače sam volela i jednu ćelavu lutku a kasnije loptu...
dragi su mi bili i pištolji sa ping-pong lopticama a
kasnije bagminton...sporCka devojčica:lol:

- - - - - - - - - -

...a u bajkama sam se davila, znala ih sve napamet:D

Back