Igračke koje smo volele

...on nije imao pojma koliko ste vi bili vezani....nije razumeo, steta za njega....
...bas si imao lepo detinjstvo...

...meni je uz lastis bio omiljen i hop-hop...nemam pojma seca li se ko toga...stavi se na nogu pa se vrti a drugom preskace...i brojimo pa ko duze izdrzi da se ne zamrsi :)
...nas je bilo dosta dece u dvoristu, po celi dan je bilo neke zabave ili ispred na ulici ili u dvoristu, u kuce smo ulazili tek kad mrak pocne da pada...

citao sam jednom nesto, ne secam se vise sta, gde covek kaze da je svako detinjstvo lepo, i ono prozivljeno u najvecoj bedi.. valjda ga secanje kasnije ispegla..
a moje detinjstvo su krasile te zajednicke igre i beskrajno prostranstvo kojim smo raspolagali... nas radijus kretanja merio se kilometrima.. do desetak kilometara u krug.. sombor, periferija.. melenci, ogromno prostranstvo... bosna, beskrajno prostranstvo... meni je tuzno sad kad dete izadje napolje i roditelj stoji uz njega i ne sme da ga pusti.. mi smo uzivali potpunu slobodu

Nemam sa kim, niko zainteresovan. :evil:

Gumene igracke nismo imale sa sestrom, samo lutke sa kosom, za cesljanje, mama je valjda takve volela. :lol:
A secam se da sam ovog odabrala za najmladju sestru:

87704378

jao imala sam istog klovna, ogavan mi je
sminkala sam ga maminim uljanim bojama :rotf: da ga popravim bre

Моје прве играчке изгледале су овако (све са нета скидам)

105606702

Овог јежурку јежића сам имала, истог таквог. И свињчића. И шврћу.
Јежурку, слонче у средини (само сиво), шврћу и прасе имам и данас, ено их у витрини, с осталим сличним "пајтосима: зечићима, пластичним војницима, римским, Викинзима, грчким, као и старим аутомобилчићима, и великим "мерџом" с "крилима", којег ми је донео Свети Никола 1970. год. :)

da, da... igramo se ceo dan i padne noc i roditelji krenu da me dozivaju, a ja se nesto bunim: a sto sad, kad je najlepse... pusti me jos malo.. a vidis da se jos svi igraju

mi smo furali do 12 leti opusteno, tu u okolnim ulicama jurimo se zmurke, kakvi idenje kuci :lol:
ima neko pa je imao strozije roditelje mora do 10 kuci, a nas par opustencija

a preko dana na bajsu izadjemo iz grada vozimo do nekog sela okolnog, to ne smes da prijavis roditeljima da se slogiraju jadni..... de ste se vozili, tu po oklnim ulicama :whistling:

citao sam jednom nesto, ne secam se vise sta, gde covek kaze da je svako detinjstvo lepo, i ono prozivljeno u najvecoj bedi.. valjda ga secanje kasnije ispegla..
a moje detinjstvo su krasile te zajednicke igre i beskrajno prostranstvo kojim smo raspolagali... nas radijus kretanja merio se kilometrima.. do desetak kilometara u krug.. sombor, periferija.. melenci, ogromno prostranstvo... bosna, beskrajno prostranstvo... meni je tuzno sad kad dete izadje napolje i roditelj stoji uz njega i ne sme da ga pusti.. mi smo uzivali potpunu slobodu

...pa jeste, to je istina...ja to znam iz licnog iskustva..do 12-te godine smo ziveli u dvoristu gde je stanovalo 14 porodica...sve soba ili soba i kuhinja....poljski wc i cesma na sred dvorista..ali
smo svi bili veseli, nasmejani, ulazili u kucu samo da jedemo i to na brzinu...za raspuste isli u selo i na more...ali se radovali tom "svom" dvroistu...puno toga nismo imali sto su imala vec tad
mnoga deca...ali smo imali slobodu i igru koju vec tad deca po soliterima nisu imala...ovi danasnji tek nemaju..na zalost...
..sad i da hoce roditelji da ih puste ne smeju po zakonu do 12 godina da budu bez nadzora punoletne osobe...

Јежурку, слонче у средини (само сиво), шврћу и прасе имам и данас, ено их у витрини, с осталим сличним "пајтосима: зечићима, пластичним војницима, римским, Викинзима, грчким, као и старим аутомобилчићима, и великим "мерџом" с "крилима", којег ми је донео Свети Никола 1970. год. :)

Да, ми смо генерација.

Да ли си имала плехане играчке на навијање? Ја јесам. Као ову птицу, отприлике

Pogledajte prilog 407057

... чувам и пластични пиштољ на воду, премда му је дршка напукла... многе играчке од мене је наследио мој син, пошто сам ја као дете више волела те "мушке", пиштоље, пластичне сабље, поменуте аутомобилчиће, роботе на батерије...

- - - - - - - - - -

Да, ми смо генерација.

Да ли си имала плехане играчке на навијање? Ја јесам. Као ову птицу, отприлике

Pogledajte prilog 407057
Е, да, јесам, добро ме подсети, имала сличну птицу, само што је она била у основи плава.

mi smo furali do 12 leti opusteno, tu u okolnim ulicama jurimo se zmurke, kakvi idenje kuci :lol:
ima neko pa je imao strozije roditelje mora do 10 kuci, a nas par opustencija

a preko dana na bajsu izadjemo iz grada vozimo do nekog sela okolnog, to ne smes da prijavis roditeljima da se slogiraju jadni..... de ste se vozili, tu po oklnim ulicama :whistling:

kad sam imao jedanaest godina, drug i ja smo se vozili bajsevima iz melenaca do novog beceja (oko 20 km, vise puta).. jednom smo u beceju preskocili neku ogradu vocnjaka i poceli da marisemo jabuke.. dotrcao je neki covek i uzeo nam bajseve koji su ostali polozeni na zemlji.. pa smo mi dotrcali i poceli da ih otimamo.. hteo je da nam odvrne ventile.. pa gde iz beceja za melence da picimo peske (preko kumana :) )... nije verovao da smo iz melenaca, cinilo mu se da je mnogo daleko... jedva smo ga namolili da nas pusti :)

i meni,koliko se secam i vristao je

vristi on al ne cujem ja :lol:
tako da brzo sam ga batalila, a i imala sam prave sa mnogo duzim zivotnim vekom, pa mi nije bio neka senzacija :lol:

- - - - - - - - - -

kad sam imao jedanaest godina, drug i ja smo se vozili bajsevima iz melenaca do novog beceja (oko 20 km, vise puta).. jednom smo u beceju preskocili neku ogradu vocnjaka i poceli da marisemo jabuke.. dotrcao je neki covek i uzeo nam bajseve koji su ostali polozeni na zemlji.. pa smo mi dotrcali i poceli da ih otimamo.. hteo je da nam odvrne ventile.. pa gde iz beceja za melence da picimo peske (preko kumana :) )... nije verovao da smo iz melenaca, cinilo mu se da je mnogo daleko... jedva smo ga namolili da nas pusti :)

joj idiota boze
i mi smo krali vocke i povrcke po njivama
nisu nas uhvaili nikad, ali jesmo nagrabusili par puta kad namazu ogradu katranom il necim, pa se sav ulepis dok krades tresnje :lol:

vristi on al ne cujem ja :lol:
tako da brzo sam ga batalila, a i imala sam prave sa mnogo duzim zivotnim vekom, pa mi nije bio neka senzacija :lol:

- - - - - - - - - -

joj idiota boze
i mi smo krali vocke i povrcke po njivama
nisu nas uhvaili nikad, ali jesmo nagrabusili par puta kad namazu ogradu katranom il necim, pa se sav ulepis dok krades tresnje :lol:

za nama je pucao subasa kada smo krali lubenice umelence :)

Ниси само ти одрастао у Банату.

najpre sam rastao u Backoj, u Somboru.. mnogo sam patio kad sam presao u Banat.. taki sam ostao ceo zivot, vezivao sam se za ljude i mesta.. nazalost, i za zene..
kad sam otisao iz Sombora, plakao sam i "pretio" da cu se jednog dana vratiti u Sombor.. a mesta smo menjali iduci za tatinom sluzbom

.. ebo te, mene ce sutra (tj. vec danas) biti sramota sta sam sve pisao

Back