Igrač

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja, lično, ne verujem osvešćivanje animusa i anime manipulacijom(iako je ukrašavate nazivom igra).
Još manje verujem u to da ona dovodi do ''čarobnjaštva'', ili bilo kakve spoznaje.
Animusa i animu možemo spoznati i bez manipulacije, pa čak i kada nemamo ništa sa ljudima koji su nam pomogli da spoznamo i naučimo više o sebi.
Još mislim i to: da je najveći kamen spoticanja na putu do bilo kakve spoznaje upravo činjenica da kontrolišemo nešto.
Prema tome, ako je igrač u isto vreme i neko ko bi trebao da nas ''poduči'', nešto kao lični guru, onda svakako nije neko ko bi trebalo da manipuliše i stavlja se u učogu nekog go kontroliše bilo šta.
No, svako veruje u drugačie stvari. A o5, neki tvrde da apsolutna vera u stvari jeste apsolutna predaja. Pomirenje sa činjenicom da smo mi ti koji kontrolišemo... prepuštanje.

Ne verujem ni ja da se manipulacijom može postići tako nešto.

Čarobnjak - To je posmatranje Igrača kroz ono kako sebe predstavlja i kakav stav ima, što ne znači da je zaista tako.

Šta je iza? Ko zna!

Poslednja izmena:
da ali, posmatranje igrača je samo naša proekcija njega.
povezanost je tu jer prepoznajemo neke delove sebe, nekog sličnog... jel?
iza smo uvek samo mi, zato znanje i jeste krhhko : )

Naravno, zato me i toliko snažno zanima ova tema. Više puta sam navela da nije bitan sam Igrač nego ono za šta je njegova pojava okidač. A to nešto jeste u nama.
A to, mada naravno prilično amaterski i površno, povezujem upravo sa Animusom u ženi, ako je ona Saigrač. On je ogledalo. Zato postoji upravo snažna privlačnost prema njemu.
Prepoznavanje.

Ipak ovakvo iskustvo intezivne privučenosti i opijenosti nije često. Tako nešto ne može da izazove svako, već vrlo retki. Samim tim i Igrač je bez obzira u fokusu tog interesovanja.
Osećaš ga upravo kao deo sebe koji je odvojen. Hoću ga nazad!
hahaha

Poslednja izmena:
pa znaci ne smes d amislis na njega ako ga hocesh

I Saigrač je uvek deo Igrača. Podsceća ga na deo sebe koji želi da kontroliše a ne može. Kontrola Saigrača, tj držanje toka Igre u svojim rukama je kompenzacija.

Mislim da ću zaista zbog ovog Igrača otići na neki jungovski kružook.:p

Poslednja izmena:
da, prepoznajemo delove sebe.
no, to se ne dešava samo sa animusom ili animom, koji bi trebalo da budu naš odraz.
nažalost, iako zvuči lepo, mislim da ne postoji naš odraz.
to bi bilo suviše lako...
pepoznajemo sebe u mnogima, jer smo od mnogih i učili, a od mnogih ćemo i učiti o onome što smo.
odraz u ogledalu i spoznaja bi značilo da smo već spoznati, samo smo se ugledali i prepoznali nešto zaboravljeno - ugledali sebe : )
i to je moguće, ništa ne treba zanemarivati, ali ja ne verujem u to.
znam, postoje ljudi koji su nam manje ili više slični. ali oni nisu mi, i mi nismo oni.
gubimo svakodnevno : (
žao mi je, surovo je

da, prepoznajemo delove sebe.
no, to se ne dešava samo sa animusom ili animom, koji bi trebalo da budu naš odraz.
nažalost, iako zvuči lepo, mislim da ne postoji naš odraz.
to bi bilo suviše lako...
pepoznajemo sebe u mnogima, jer smo od mnogih i učili, a od mnogih ćemo i učiti o onome što smo.
odraz u ogledalu i spoznaja bi značilo da smo već spoznati, samo smo se ugledali i prepoznali nešto zaboravljeno - ugledali sebe : )
i to je moguće, ništa ne treba zanemarivati, ali ja ne verujem u to.
znam, postoje ljudi koji su nam manje ili više slični, ali oni nisu mi i mi nismo oni.
gubimo svakodnevno : (
žao mi je, surovo je
Videti delove sebe koje potiskujemo, u drugome ne znači biti isti kao taj neko ili gajiti takvu iluziju. Niti čak biti sličan. Deo i celina nije jedno isto.
Možemo upravo biti potpuno različiti, svako sa razvijenim i potisnutim delovima sebe koje drugi nema ili ima.
Pa opet i pored toga ne smatram ni da se radi o savršenom dopunjavanju, što bi takodje bilo drugi ekstrem.
Ima tu puno nijansi..da nema sve bi bilo vrlo jednostavno kad su ljudska bića u pitanju

Poslednja izmena:
zašto samo one koje potiskujemo?
ljubav bi trebalo da je nadgrađujuća, zar ne?
to je poenta erosa - otkriti bolje sebe.

Ono šta potiskujemo vodi nas umesto da mi upravljamo tom svojom energijom. Otkrivamo sebe kad otkrijemo ono sa čim se ne suočavamo, šta ne poznajemo ili ne želimo da upoznamo.
Nekad se to desi spontano a nekad se pojavi snažan okidač. Neka trauma, neki Igrač ili je čovek sklon prirodno introspekciji pa u tom kopanju naidje na mnogo toga...
Da li će razumeti ili ne to je već druga tema.
Tek kad dodjemo do sebe, možemo nekog zaista da volimo iskreno i bezuslovno.

Ono šta potiskujemo vodi nas umesto da mi upravljamo tom svojom energijom. Otkrivamo sebe kad otkrijemo ono sa čim se ne suočavamo, šta ne poznajemo ili ne želimo da upoznamo.
Nekad se to desi spontano a nekad se pojavi snažan okidač. Neka trauma, neki Igrač ili je čovek sklon prirodno introspekciji pa u tom kopanju naidje na mnogo toga...
Da li će razumeti ili ne to je već druga tema.
Tek kad dodjemo do sebe, možemo nekog zaista da volimo iskreno i bezuslovno.
ono što potiskujemo je Frojd nazvao senkom. tu je, između ostalog, i strah.
suočavanje sa njima jeste dobra stvar, ali to je uvek lična bitka.
prepoznavanje, animusa i anime nisu tu, u senci.
otkrivamo sebe i u lepim stvarima. (ne možeš reći da voliš sladoled ako ga ne probaš, recimo : ))
da, tema je preopširna, a ja nisam mnogo pričljiv.
siguran sam da ćeš već doći do sopstvenih odgovora
u stvari, već ih i imaš : )

ono što potiskujemo je Frojd nazvao senkom. tu je, između ostalog, i strah.
suočavanje sa njima jeste dobra stvar, ali to je uvek lična bitka.
prepoznavanje, animusa i anime nisu tu, u senci.
otkrivamo sebe i u lepim stvarima. (ne možeš reći da voliš sladoled ako ga ne probaš, recimo : ))
da, tema je preopširna, a ja nisam mnogo pričljiv.
siguran sam da ćeš već doći do sopstvenih odgovora
u stvari, već ih i imaš : )

Dovoljno si pričljiv a i mudar. : )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back