Igrač

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je ako uzmemo u obzir i te vrste Igrača, suroviji onaj koji zna da je nešto igra ali ne može da odoli jer su se stvorile jake emocije prema Saigraču,
ili onaj koji je hladan i bez osećaja prema drugoj strani? Da li i ovaj prvi ima opravdanje u tom slučaju? Ili su jednaki jer su posledice iste na kraju po saigrača?

Da li manje boli ako su emocije bile iskrene?

e bash ne zelim da sjebm temu... ali... emocije ne mogu biti neiskrene...o chemu ti prichash? emocije , ukoliko ih ima , nemaju tu mogucnost da budu neiskrene... ili postoje ili ne. mozesh da ih negirash, preimenujesh u neshto teshko raspoznatljivo...one stoje ili ne...
mosh i da se odreknesh....kako ono ide u crkvi...par puta odrichem se i sve ok?
boli onoliko koliko mozesh da podnesesh...

Tema je izuzetno dobra, međutim, na žalost, umesto ukazivanja na realan problem manipulacije i ideje da gde postoji problem - traži se rešenje (po meni je tema pre za neke druge podforume, a ne za ljis), izmamila zabrinjavajuć broj ljudi koji se nakačio i, još gore, egzaltira:
1. u temi o prilično uvrnutim međuljudskim odnosima
2. u čitanju i, još gore, produkovanju, da kažemo, čudnih, sadržaja sa sve podtekstom - "uh kako sam pametan i manipulator, al sam ga provalio", a zapravo su, što reče Stroncijum, to samo bekereli i bekereli, čini se svojih sopstvenih projekcija
3. u sajber-huliganizmu.
Valjda je ovo samo slučajno

uistinu, ima tu malo i patoloskog ponasanja
kakva osoba treba neko da bude, da gleda kako se neko lomi i muci oko njega\nje, a da se i dalje ponasa hladno, mozda tako i oseca
zar to nije tako?
sadizam i jeste dijagnoza

Pa sad, ako smo već došli do nivoa da se neko lomi, treba postaviti i pitanje zašto se lomi?

Problem sa ovom temom je taj što se mnogo sudova izriče paušalno.

Svi ovde krive Igrača, samo ga ja branim. A zašto?

Baš zato što rulja ima neutoljivu žeđ za uništavanjem svega što ne ume da svrsta ni u šta što joj je poznato. A poznato je da je rulji jako malo toga poznato.

Ima potebu da uniformiše ili linčuje.

No postoje stvari koje stoje izvan uobičajenih klišea.

Takođe treba pitati to nesrećno lice koje se lomi zašto uopšte igra bilo kakvu igru iako je od početka svesno da ona nije isključivo režirana da ima happy end po njegovim ili njenim merilima?

Nekada Igrač nije ono što se u njega projektuje... I on tu ne može ništa da promeni.

e bash ne zelim da sjebm temu... ali... emocije ne mogu biti neiskrene...o chemu ti prichash? emocije , ukoliko ih ima , nemaju tu mogucnost da budu neiskrene... ili postoje ili ne. mozesh da ih negirash, preimenujesh u neshto teshko raspoznatljivo...one stoje ili ne...
mosh i da se odreknesh....kako ono ide u crkvi...par puta odrichem se i sve ok?
boli onoliko koliko mozesh da podnesesh...

Podrazumeva se da mislim na celokupnu priču koju neko servira. Može da bude iskreno zainteresovan ali da iz nekog razloga nešto mora da bude samo Igra.
i obrnuto, da je ta emocija koja je predstavljena bila laž.Na to sam mislila.

Tema je izuzetno dobra, međutim, na žalost, umesto ukazivanja na realan problem manipulacije i ideje da gde postoji problem - traži se rešenje (po meni je tema pre za neke druge podforume, a ne za ljis), izmamila zabrinjavajuć broj ljudi koji se nakačio i, još gore, egzaltira:
2. u čitanju i, još gore, produkovanju, da kažemo, čudnih, sadržaja sa sve podtekstom - "uh kako sam pametan i manipulator, al sam ga provalio", a zapravo su, što reče Stroncijum, to samo bekereli i bekereli, čini se svojih sopstvenih projekcija
3. u sajber-huliganizmu.

mi se ne bavimo ovde psihologijom i zasto je to nesto takvo kako jeste, ne dajemo dijagnoze
ovde svako ima pravo da ucestvuje
da li na osnovu iskustva sebe ili nekog drugog nije ni bitno

3. u sajber-huliganizmu.

Čekamo tvoj doprinos, pošto je dosta njih bilo oduševljeno sa tvoja tri posta.

Podrazumeva se da mislim na celokupnu priču koju neko servira. Može da bude iskreno zainteresovan ali da iz nekog razloga nešto mora da bude samo Igra.
i obrnuto, da je ta emocija koja je predstavljena bila laž.Na to sam mislila.

pa pazi, onda prichamo o jednostranim emocijama shto se deshava...ako ne greshim, u postavci teme igrach ima emocije samo prema sebi :lol: a suigrach pristaje na samoobmanu..
nekako sve jasno, samo mozda ne u pravom trenutku, nego sa zakashnjenjem za suigracha...

Poslednja izmena:
to ti tako dozivljavas
ali i tvoj igrac, nalazi zadovoljstvo u tome sto se sa nekim igra, kako se onda to zove.
svako namerno izazivanje i igra, ako je neko hladan a drugi nije je kakva prognoza?
cim ti tudji bol i inferiornost daje da se nasladjujes, ima ime ;)

Temu nije inspirisala klasična igra tog tipa, bol, nasladjivanje i sl. Postoji mnogo nijansi te igre.
Jednako kao što ne mora svaki igrač da bude psihopata tako ni svaki Saigrač nije ucveljen ni povredjen.

Ovo je tema Igri, Igraču i o radoznalom Saigraču duboko dirnutom ali ne u tom smislu povredjenosti.

Pa sad, ako smo već došli do nivoa da se neko lomi, treba postaviti i pitanje zašto se lomi?

Problem sa ovom temom je taj što se mnogo sudova izriče paušalno.

Svi ovde krive Igrača, samo ga ja branim. A zašto?

Baš zato što rulja ima neutoljivu žeđ za uništavanjem svega što ne ume da svrsta ni u šta što joj je poznato. A poznato je da je rulji jako malo toga poznato.

Ima potebu da uniformiše ili linčuje.

No postoje stvari koje stoje izvan uobičajenih klišea.

Takođe treba pitati to nesrećno lice koje se lomi zašto uopšte igra bilo kakvu igru iako je od početka svesno da ona nije isključivo režirana da ima happy end po njegovim ili njenim merilima?

Nekada Igrač nije ono što se u njega projektuje... I on tu ne može ništa da promeni.
Ako postavimo tezu, da igrac zna u svakom momentu da procita Saigraca i da tu informaciju uperi u svoju korist i zadovoljenje svega, sta god da zadovoljava, meni je to dijagnoza. Ako neko trazi zadovoljstvo u necijoj nemoci, meni to nema objasnjenje
Ti to shvati kako hoces ali igrati se sa bilo kim...ne mozes mi reci da nekog takvog mozes da branis.
Ljudi uostalom nekad nisu ni svesni svoje gluposti jer su ograniceni samo na ono sto smatraju svojim i da to tako treba.
I to jos i da razumem, ali sve ostalo svesno....ne

Temu nije inspirisala klasična igra tog tipa, bol, nasladjivanje i sl. Postoji mnogo nijansi te igre.
Jednako kao što ne mora svaki igrač da bude psihopata tako ni svaki Saigrač nije ucveljen ni povredjen.

Ovo je tema Igri, Igraču i o radoznalom Saigraču duboko dirnutom ali ne u tom smislu povredjenosti.

Kao sto rekoh, ako su i Igrac i Saigrac svesni sta rade, to je igra.
Za to treba iskustva, koja god da je nijansa.

pa pazi, onda prichamo o jednostranim emocijama shto se deshava...ako ne greshim, u postavci teme igrach ima emocije samo prema sebi :lol: a suigrach pristaje na samoobmanu..
nekako sve jasno, samo mozda ne u pravom trenutku, nego sa zakashnjenjem za suigracha...

I Saigrač može da bude Igrač koji ima emocije.Druga vrsta Igrača.

Čekamo tvoj doprinos, pošto je dosta njih bilo oduševljeno sa tvoja tri posta.

Lepo je ako je neko bio oduševljen,

Ako postavimo tezu, da igrac zna u svakom momentu da procita Saigraca i da tu informaciju uperi u svoju korist i zadovoljenje svega, sta god da zadovoljava, meni je to dijagnoza. Ako neko trazi zadovoljstvo u necijoj nemoci, meni to nema objasnjenje
Ti to shvati kako hoces ali igrati se sa bilo kim...ne mozes mi reci da nekog takvog mozes da branis.
Ljudi uostalom nekad nisu ni svesni svoje gluposti jer su ograniceni samo na ono sto smatraju svojim i da to tako treba.

međutim, osim navedenog nemam mnogo šta dodati

saigrach svakako jeste igrach ukoliko pristane na igru...iz njemu znanih razloga...uglavnom emocije se tu negde metnu..
ali igrach zna shta radi, i teshko da ima ozbiljnih emocija prema saigrachu..

I nema emocija niti to neko smatra, pitanje je bilo da li je Saigrač koji se igra, ne da pristaje na igru drugog nego je sam po sebi Igrač, manje zao ako se igra samo kad oseti iskrene emocije
od ovog koji se igra hirurški ledenim potezima?

Lepo je ako je neko bio oduševljen,

međutim, osim navedenog nemam mnogo šta dodati

To je bio početni impuls i za otvaranje teme ali sam htela da se Igra ako je moguće pogleda sa još nekog aspekta ili dublje od onog što možemo nazvati manipulacijom.
Šta je iza takve potrebe ako uzmemo to kao suštinu-manipulacija čista i surova?

To što predlažeš kao scenario igre su pretpostvke složene u algoritam koji podržava konstrukciju koju pokušavaš da proguraš.

A ta konstrukcija je samo jedna od nebrojenih mogućnosti i na osnovu takvog nečeg se niko ne može apriori proglasiti psihopatom.

Treba se pitati i da li je saigrač možda suviše sebičan... i vrlo tendenciozno sebe servira kao žrtvu... to je bolesno zapravo.

Inače ovde je neko pomenuo da i Saigrača ne treba žaliti jer ulazi sam u Igru.
Saigrač svestan igre i neće biti slomljen, možda uzdrman, jer Igrač je uvek u prednosti.
Ali saigrač koji ne sluti da je Igra u pitanju nije kriv za lom. Za lom je kriv Igrač.

Ovde je neko pomenuo i to da saigrač možda nije svestan igre.

No šta ako je saigrač taj koji inicira igru verujući da je igrač a potom suočen sa stvarnošću koja mu je neprihvatljiva zauzima pozu ranjenog u igri?

To što predlažeš kao scenario igre su pretpostvke složene u algoritam koji podržava konstrukciju koju pokušavaš da proguraš.

A ta konstrukcija je samo jedna od nebrojenih mogućnosti i na osnovu takvog nečeg se niko ne može apriori proglasiti psihopatom.

Treba se pitati i da li je saigrač možda suviše sebičan... i vrlo tendenciozno sebe servira kao žrtvu... to je bolesno zapravo.
ja niam psiholog a pisem samo na osnovu svog ucenja o psihologiji ljudi
i sopstvenog iskustva
ima tu svacega, ja samo diskutujem

Ako Saigrač inicira igru onda se radi o sudaru dva Igrača i nikad ne znaš gde igra zaista prestaje. I ranjenost jednog može da bude igra

Dva dobra Igrača mogu tako unedogled.

Počinje da me boli glava :mrgreen: ali to su zaista sve realne mogućnosti. Život je čudesan, ima milion slojeva mogućih.

Znači Igra ide od:

- teške manipulacije zlog psihopate nad nežnom žrtvom koja pojma nema šta je snašlo,

- preko susreta Igrača i svesnog Saigrača koji usput igrajući se oseti snažnu vezanost za Igrača koji opija,
dok Saigrač potpuno ne izgubi razum i ako je racio vrištao sve vreme: Nešto nije u redu, beži, beži i ne okreći se....

- treća varijanta: susret dva psiho lika koja se igraju.

- četvrta: Igrač filozof koji iskreno ne vidi ništa zlo u svom delanju, već duma o životu, dubokim odnosima medju bićima i to proučava,
pa ako zamorče kljokne negde usput šta da se radi...
Ovo poslednje je podvarijanta prvog tipa, samo nije zao nego malo otkačen i ludast.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back