Izvini sto pitam ali jesi li procitala Martina?
Vidim da ti iz nekog razloga Dostojevskog (kad mi neko navede njegovo ime kao primer pored toliko dobrih pisaca jasno mi je koliko je sati) smatras ozbiljnom literaturom a Martina ne. Na osnovu cega? To mi smeta kao sto mi smetaju svi oni koji na osnovu zanra procenjuju vrednost nekog dela.Ukoliko nisi citala Martina tim gore sto si ovako nesto uopste napisala. A ako jesi citala onda ne znas da citas

Ja recimo ako i ne volim neki zanr nikada necu osporiti kvalitet pisanja zbog toga a narocito ako nisam okrenula ni list tog dela. U stvari,najviše me zanima sta je to po tebi - ozbiljna literatura?
Da procitala sam...
Od romana Tomas Man, Umberto Eko, Vladimir Nabokov, Tolstoj, Dostojevski, Ficdzerald, Gogalj, Sjenkjevic, Andric...itd u nedogled...
Hmm, ne verujem da znam da citam ni posle oko 1000 knjiga
(posle 500 sam prestala da brojim..
(da naglasim da u tih 1000 knjiga ima i bezvredne literature,
jer smatram da svemu treba dati priliku,
sve dok to ne postane besmisleno,
kao i zabavne literature...)...
(Dostojevskog svi navode kao primer zato sto ne znaju da li ste culi za Skota Ficdzeralda, odredjena dela cak i sestara Bronte...)
zatim dela koja cenim su dela istoricara poput dela prvog doktora nauka Slobodana Jovanovica(Politicke doktrine, Istorija Srpske knjizevnosti, Vlada Aleksandra Obrenovica, Vlada Milana Obrenovica itd.,
ali ne verujem da ste culi za njega, obimnija su mu dela i daleko korisnija odpesme leda i vatre...) npr...itrd istoricari
(izdanja plutarha su izuzetna...)...
dela poljskog filozofa Leseka Kolakovskog, od filozofije, kao i mnoga druga...
Da ne smaram, "cudnim" delima itd...
Koliko imas god...? Ako nije tajna..?
(Sto se tice ep.fantastike,
dovoljno je procitati samo Tolkina i u toku si,
a procitao si i najkvalitetnije knjige tog zanra...))
Nego izvini ako sam te uvredila,
nije mi to bio cilj...(posto skontah da sam ipak malo starija...)