Ванда
Elita
- Poruka
- 18.051
Ели, наш старији син је сам научио да пише и ћирилицу и латиницу са 4 године. Занимало га.
Мислим да још увек пише исто као тад кад је научио.
Са 5 годинарадио је логчке, математичке, вербалне..тестове за децу од 11 година. (Даље га нису испитивали.
)
Али...Ја знам да имам зрело дете, дете које је у свему испред своје генерације, осим у графомоторици. И- шта? Кроз цело школовање су му оцењивали малтене само графомоторику, чак и у средњој школи добијао тројке на писменом јер има ружан рукопис! Систем нашег школства је катастрофалан, нико не гледа способности детета, нико не гледа суштину, само форму!
Ово је уједно и одговор форумашу који сматра да ће његово дете са 5 ипо година моћи у школу. Колико знам, законски немогуће, а и нема смисла, јер је СИСТЕМ тај који неће стимулисати дете.
Мислим да још увек пише исто као тад кад је научио.

Са 5 годинарадио је логчке, математичке, вербалне..тестове за децу од 11 година. (Даље га нису испитивали.
)Али...Ја знам да имам зрело дете, дете које је у свему испред своје генерације, осим у графомоторици. И- шта? Кроз цело школовање су му оцењивали малтене само графомоторику, чак и у средњој школи добијао тројке на писменом јер има ружан рукопис! Систем нашег школства је катастрофалан, нико не гледа способности детета, нико не гледа суштину, само форму!
Ово је уједно и одговор форумашу који сматра да ће његово дете са 5 ипо година моћи у школу. Колико знам, законски немогуће, а и нема смисла, јер је СИСТЕМ тај који неће стимулисати дете.