Акај
Elita
- Poruka
- 15.632
U srpskoj kafani...ali nebitno.
Jarane,kad si vec to pomenuo bilo bi posteno i da postavis - da budemo na cisto.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U srpskoj kafani...ali nebitno.
Da, vidi se da ih nesto svrbi,ocigledno je...И тако испада још смешније да не кажем глупље.
Vidi Srbijanac,Vojvodjanin ili Bosanac pravoslavac (sta li si vec) taj jezik kojim se toliko dicite je vise slavenski nego srpski,hrvatski i bosanski jezik.Него, "Бошњаци, Муслимани, Бошњани, Босанци шта ли већ" нешто ми избјегавате одговор на питање... Како то да ви Илири, који су доминирали Босном причате словенски (да не кажем српски) језик?
Зашто избјегавате одговор на ово питање...
Vidi Srbijanac,Vojvodjanin ili Bosanac pravoslavac (sta li si vec) taj jezik kojim se toliko dicite je vise slavenski nego srpski,hrvatski i bosanski jezik.
Jasno je da sve slavenske zemlje pripadaju istoj grupi jezika sa manjim ili vecim razlikama.
A taj spski jezik poseduje na stotine Turskih rijeci,fraza i izraza tako da ako ponovo upitas nesto u vezi jezika samo podvuci Srpsko-Turski jezik ili kako ti je vec merak jer definitivno nije 100% tako cist srpski jezik ko sto filozofirate![]()
pa gotovo u svakom jeziku postoje tuđice.
Jedino da budemo ludi ko Islanđani pa uvedemo neki "High Serbian"

И те како мајсторе, ( успут, питао те човек тамо да ли си читао Горски Вијенац у школи) ево на пример, Срби и остали који су настали од Срба у свом речнику имају реч КОЊ, која је ког порекла?Sta si rek'o?
Nije mi poznato da Belorusi ili Poljaci govore turskim rijecima i frazama..
Pa normalno.. ljudi se nisu druzili 550 godina sa turcima poput nasih c'jenjenih komsija.
Zato i mogu da tresnu i da kazu : imamo svoj jezik.
И те како мајсторе, ( успут, питао те човек тамо да ли си читао Горски Вијенац у школи) ево на пример, Срби и остали који су настали од Срба у свом речнику имају реч КОЊ, која је ког порекла?
У исто време цела Русија, Белорусија има у свом речнику за исту животињу реч ЛОШАЂ, која је туркофоног порекла. Ето јел тај драстични пример довољан?
Јер су Руси географски и по питању утицаја много ближе Турцима него ми (а немој да сумњаш, и Турци Словенима по питању позајмљеница, јер онај комад земље што имаш око куће и што га зовеш ДУЛУМ нису Турци измислили већ позајмили).
Pa eto recimo i da Bjelorusi imaju jednu rijec turskog porijekla mislim da je glupo uporedjivati sa mozda 1000 koje imaju srbijanci i ostali.
P.S. kod ex- jugoslovenskih naroda se kaze MAJMUN..opet rijec orijentalnog porijekla.
A Rusi za majmuna kazu ORANGUTAN to im je jedina rijec (provereno jer sam znao rusa koji mi je to kazao).
Vidi Srbijanac,Vojvodjanin ili Bosanac pravoslavac (sta li si vec) taj jezik kojim se toliko dicite je vise slavenski nego srpski,hrvatski i bosanski jezik.
Jasno je da sve slavenske zemlje pripadaju istoj grupi jezika sa manjim ili vecim razlikama.
A taj spski jezik poseduje na stotine Turskih rijeci,fraza i izraza tako da ako ponovo upitas nesto u vezi jezika samo podvuci Srpsko-Turski jezik ili kako ti je vec merak jer definitivno nije 100% tako cist srpski jezik ko sto filozofirate![]()
Pa eto recimo i da Bjelorusi imaju jednu rijec turskog porijekla mislim da je glupo uporedjivati sa mozda 1000 koje imaju srbijanci i ostali.
P.S. kod ex- jugoslovenskih naroda se kaze MAJMUN..opet rijec orijentalnog porijekla.
A Rusi za majmuna kazu ORANGUTAN to im je jedina rijec (provereno jer sam znao rusa koji mi je to kazao).

Sta si rek'o?
Nije mi poznato da Belorusi ili Poljaci govore turskim rijecima i frazama..
Pa normalno.. ljudi se nisu druzili 550 godina sa turcima poput nasih c'jenjenih komsija.
Zato i mogu da tresnu i da kazu : imamo svoj jezik.

Sad ispade da pricate ruski jezik bolje od rusa
Ja ne znam i ne zanima me ruski jezik samo znam da je jednom rus kog sam znao spomenuo ORANGUTAN kao naziv za majmuna a ne vrsta majmuna,pricam sta mi je on rek'o.
?
Sad ispade da pricate ruski jezik bolje od rusa
Ja ne znam i ne zanima me ruski jezik samo znam da je jednom rus kog sam znao spomenuo ORANGUTAN kao naziv za majmuna a ne vrsta majmuna,pricam sta mi je on rek'o.
A sad mozete li da mi objasnite kako to da imate toliko turskih rijeci u maternjem jeziku a pravite se veci sloveni od rusa koji nemaju 1% tih rijeci ?
Kod rusa takodje nije cudo jer je dio ruskog casrtva (dio danasnje juzne ukrajine) takodje bio jedno vrijeme pod otomanskom dominacijom pa najverovatnije odatle potice te turske fraze kojima se rusi sluze ali u mnooogo manjem broju od balkanaca pa i Srbijanaca.карандаш- grafitna olovka
кайф- ceif
чердак- cardak
чемодан- kofer
treba li jos, efendija?
otkuda te reci kod rusa i belorusa (a bogami i kod poljaka i ceha)? Otkuda u mase danasnjih muslimanskih naroda R1a1? Otkuda to da je u bogumila/ilira genetika ubedljivo najslicnija srpskoj?
Kod rusa takodje nije cudo jer je dio ruskog casrtva (dio danasnje juzne ukrajine) takodje bio jedno vrijeme pod otomanskom dominacijom pa najverovatnije odatle potice te turske fraze kojima se rusi sluze ali u mnooogo manjem broju od balkanaca pa i Srbijanaca.
E covece prestanite da se glupirate vise jer sto vise pricate sve gluplje zvucite,otkad to da srbi imaju veze sa idejom ilirizma kad ste do juce se pravili veci rusi od rusa tj. slaveni.
Ilirski geni kod srba mogu samo da znace da su ti iliri posrbljeni.
Какве везе имају турцизми са овом причом, то ти је потпури? Питао те је човек зашто говорите исти језика као МИ а ви сте "староседеоци" а ми смо "дошљаци" ?

Опет си кренуо са лажима, има богомоља само се верници нешто осипају, од некадашњих 157.526 Срба у главном граду , колико их данас има у балканском Теерану?
Mi se za razliku od vas ne odricemo slovenstva i sebe smatramo slavjano-serbima sto u stvari i jesmo.
И те како мајсторе, ( успут, питао те човек тамо да ли си читао Горски Вијенац у школи) ево на пример, Срби и остали који су настали од Срба у свом речнику имају реч КОЊ, која је ког порекла?
У исто време цела Русија, Белорусија има у свом речнику за исту животињу реч ЛОШАЂ, која је туркофоног порекла. Ето јел тај драстични пример довољан?
Јер су Руси географски и по питању утицаја много ближе Турцима него ми (а немој да сумњаш, и Турци Словенима по питању позајмљеница, јер онај комад земље што имаш око куће и што га зовеш ДУЛУМ нису Турци измислили већ позајмили).

Otkuda u mase danasnjih muslimanskih naroda R1a1? Otkuda to da je u bogumila/ilira genetika ubedljivo najslicnija srpskoj?

Kada budes shvatio da sloveni nisu od nikuda dosli vec da su ziveli tamo gde zive, bice ti lakse.

Ako je vec tako prestanite da se ilirisete i pravite se iliri kad to niste nego ste doseljenici sa karpata u 7 vijeku na prostore ilirskih naroda. Broj ilirskih gena kod srba je razlicit proces pretapanja.
P.S. ne poricem da ima juznih slavena i medju bosnjacima ali u manjem broju. I to juznih slavena a ne ''srba'' jer po vasem svi juzni slaveni su srbi (smijesno).
Dokaži ovo što tvrdiš
Ako možeš...![]()
Ako je vec tako prestanite da se ilirisete i pravite se iliri kad to niste nego ste doseljenici sa karpata u 7 vijeku na prostore ilirskih naroda. Broj ilirskih gena kod srba je razlicit proces pretapanja.
P.S. ne poricem da ima juznih slavena i medju bosnjacima ali u manjem broju. I to juznih slavena a ne ''srba'' jer po vasem svi juzni slaveni su srbi (smijesno).
There are two theories in regard to the original home of the Slavs, and these theories are in sharp opposition to each other. One considers the region of the Danube as the original home of the Slavs, whence they spread northeast over the Carpathians as far as the Volga River, Lake Ilmen, and the Caspian Sea. The other theory regards the districts between the Vistula and the Dnieper as their original home, whence they spread southwest over the Carpathians to the Balkans and into the Alps, and towards the west across the Oder and the Elbe.
http://www.newadvent.org/cathen/14042a.htm
Ovo je tvoj izvor koji koristiš na stranici 54 ove teme u postu 1331
Nema mi ništa draže nego kad vas demantujem vašim izvorima
Nisi sam...i Lesandar je isto tako forsirao onu knjigu dok se nije pojavio "dostojanstveni Bošnjak"![]()
To sto citiras je klasika germanske istorijske skole koja je na najlepsi nacin opovrgnuta upravo sa genetikom.
slao sam ti referencu da procitas o tome upravo u ovoj temi, ali si posle toga zanemeo.