Kor
Poznat
- Poruka
- 7.634
i jos jedan savet....... ne citaj novine i ne gledaj TV. To su fabrike obmana za primitivniji deo populacije. Imas knjige imas i Internet pa trazi.....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i jos jedan savet....... ne citaj novine i ne gledaj TV. To su fabrike obmana za primitivniji deo populacije. Imas knjige imas i Internet pa trazi.....

То је теза коју је оповргао Кен Нортвед и има велику заслугу за разбијање тог мита. Група научника је успела да изанализира мушку ДНК из Лихтенштанске пећине, од 15 успешно анализираних скелета , њих 12 је имало хаплогрупу И2 (четири различите породице) које данас више нема у Лихтенштајну два скелета је имало Р1а а само један имао могући Р1б. На основу ове анализе утврђено је да су Кромањонци имали хаплогрупу И2.Uprvo sam malopre citao kako su "naucnici" (koji narvno pripadaju haplogrupi R1b) "utvrdili" da su njihovi pretci ziveli u Evroppi 35-40000 godina unazad. A sada se zna da je cifra bar 10 puta manja.
i onda nekakav "bogumil" treba da procita prvu cifru i da nam objasnjava "gole cinjenice". Eto zbog cega je stetna genetika u rukama neznalica.
Конкретно, ако знам порекло становништва Војне Крајине и Далмације а резултати показују да имају потпуно исту генетику као и Босна, онда могу да тврдим да су у Србији манипулисали подацима јер је анализа урађена под покровитељством Загреба.Nego, sva ova diskusija mi izgleda prilicno bespredmetna jer sticem utisak da su geneticke analize koje su do sada sprovedene bile pod snaznim uticajem (vjerovatno i politickim) tako da iako bi po logici stvari oni trebali dati konacan odgovor o porijeklu naroda, mi zapravo imamo situaciju da svako istrazivanje daje prakticno opozitne rezultate. Mozda je u pitanju uzorak mozda nesto drugo ali to svakako i nije toliko bitno.
Zato me zanima, kada se vec hvatate za pojedine rezultae, na bazi cega smatrate da su ti rezultati pouzdani te da ih mozete smatrati za relavantne pokazatelje?
Nisam siguran sta si htio reci.
Nego vidjeh ovdje da su Makedonci 96% slicni Srbima, pa me zanima ko je izvor?
Zdravo! Samo kratko da vas upitam: da li se zna odakle je R1b, geografski?

Zdravo! Samo kratko da vas upitam: da li se zna odakle je R1b, geografski?

Е, сад, много питаш. Можда је човек Р1б. Извор Р1б на Балканском полуострву је двојак. Један је са Сицилије и дошао је 1204. у Епир, па се проширио даље, а други је из западне Европе у два наврата, једном у време Патарена, а други у време Наполеона. Отприлике да су доласци после времена Наполеона документовани, и да људи знају ако им је неки предак долазио са Запада.Postoje 2 teorije - jedna da je izvorno iz zapadne Evrope,a druga da je iz Azije - ali verovatnije je da je druga tacna.
Sto te zanima,ako se sme znat' ?![]()
Е, сад, много питаш. Можда је човек Р1б. Извор Р1б на Балканском полуострву је двојак. Један је са Сицилије и дошао је 1204. у Епир, па се проширио даље, а други је из западне Европе у два наврата, једном у време Патарена, а други у време Наполеона. Отприлике да су доласци после времена Наполеона документовани, и да људи знају ако им је неки предак долазио са Запада.
Postoje 2 teorije - jedna da je izvorno iz zapadne Evrope,a druga da je iz Azije - ali verovatnije je da je druga tacna.
Sto te zanima,ako se sme znat' ?![]()
Da...... vrlo je interesantno da u Chadu medju mrkima ima mnogo R1b
Isto tako ih ima i u Avganistanu (na nekim mestima oko 35%)
Da ali u Afganistanu dominira R1a!
U indiji čini i preko 30% genetskog materijala a u sjevernoj indiji r1a je u preko 70% genoma muškaraca!
Razlog zašto su indijci tamni je u tome što se veoma mali broj žena arijevske rase spustio u indiju (malim djelom panDžab i sjeverni pakistan) već se uglavnom radilo o muškarcima na ratnom pohodu!

Hvala na odgovoru.
Pa zanima me ko sam i odakle potice moja linija. Koliko znamo, u mojoj porodici, poticemo iz predela Kozare, bar od 1700. Pre toga ne znam. Moj otac ima plavu kosu i plave oci, ja tamno smedju i zelene oci, koza nam je veoma svetla.
a sta da radimo sa tuta-bugaima? Oni imaju znacajan procenat R1b koji je ipak orijentalnog porekla.
А да ли се Индијци сматрају припадницима аријевске расе? Неки ће вероватно помислити да припадају, међутим нешто су ми много гарави, за Аријевце, а на сајтовима типа Стормфронт их не признају за исте.![]()
Pa po ovome ispade da bosanci, hercegovci (ne znam da li tu u istu kategoriju ulaze i Srbi, Hrvati i muslimani-Bosnjaci), hrvati i Srbi se razlikuju poprilicno. Dok stvarno postoji slicnost sa Makedoncima. Ili sam nesto lose shvatio....
A ovdje je bilo price da smo svi isti narod, medjutim ova studija to ne pokazuje, mada ja ne vjerujem u ovo dok se ne napravi jedna sveobuhvatna analiza na veliko uzorku. Sva ostala prica oko porijekla je jako podlozna popravljanju rezultata na "naucnim osnovama" zarad ostvarenja trenutnih geopolitickih ciljeva.
Nisam siguran sta si htio reci.
Nego vidjeh ovdje da su Makedonci 96% slicni Srbima, pa me zanima ko je izvor?
Немој да се питаш, Наполеонови војници су били стационирани у Кључу, доста их је остало у том крају и поженило се. И дан данас има неколико прихваћених речи из француског језика : крагна - колијер ( пишем онако како се изговара тамо) има изрека: Шта си зин`о ко пеш ( реч за пецање преточена у назив рибе).
Hm, po cemu si zakljucio da bih mogao biti njihov potomak?