iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Primjer sa Mehmed pašom ti je za peticu ;)

Kur'an kaže "u vjeri nema prisile".
Dakle, niko se ne utjeruje u islam na silu.
Osim toga, da su turci htjeli mogli su uraditi za 500 godina od vas šta su htjeli.
Prevesti na islam, pobiti, raseliti a žene vam oteti i djecu prisvojiti.

Ne laskajte sebi da ste se nekakvim lukavstvom održali.
Turska je više ostavila crkvi iza sebe nego što ih je zatekla.

Zapamti 500 godina vladanja

da, da nema prisile, primali ste ju sabljom iznad glave.

Je si li uopste citao Kur'an, ili to onako pise u wikipedii.

Osim toga, da su turci htjeli mogli su uraditi za 500 godina od vas šta su htjeli.

Ne laskajte sebi da ste se nekakvim lukavstvom održali.
Turska je više ostavila crkvi iza sebe nego što ih je zatekla.

Zapamti 500 godina vladanja

Zaista Kuran kaže da u veri nema prisile, ali praksa i tumačenja donose nešto sasvim drugačije. Svrati nekad na politiku pa ćemo na nekoj od tema o islamu o tome malo više popričati

Zaista Kuran kaže da u veri nema prisile, ali praksa i tumačenja donose nešto sasvim drugačije. Svrati nekad na politiku pa ćemo na nekoj od tema o islamu o tome malo više popričati

Он је на своју верску књигу чисто бацио поглед, како не би каскао за околином...
Исти ти Муслимани злоупотребљавају све што пише у Курану...

Poslednja izmena:
sta se bre prepirate sa kompleksasem?
covek nema nista pametno da kaze nego leci svoje komplekse.
Ako je po temi, mozemo da razgovaramo. A ovako.... bez argumenata.... nema se ni o cemu diskutovati.

Ma on prica da se genetaki bosanci razlikuju od Srba - sto je notorna laz.
Od toga je pocela cela rasprava.

Stanovnistvo Srbije ,BiH i Hrvatske su maltene isti i razlike u zastupljenosti neke haplogrupe su minimalne.

Poslednja izmena:
on to prica da bi oprao svoju savest. Klasicni problem svih konvertita. Ne zeli da bude ono sto je bio pre toga posto time priznaje da je uradio nesto amoralno.Upravo zbog toga pocinju da se izmisljaju sve moguce i nemoguce teorije samo da bi se stvorila nekakva virtuelna stvarnost u kojoj bi se osecali bez kompleksa. Oni nemaju hrabrosti da se suoce sa istinom zbog toga i beze od nje.

on to prica da bi oprao svoju savest. Klasicni problem svih konvertita. Ne zeli da bude ono sto je bio pre toga posto time priznaje da je uradio nesto amoralno.Upravo zbog toga pocinju da se izmisljaju sve moguce i nemoguce teorije samo da bi se stvorila nekakva virtuelna stvarnost u kojoj bi se osecali bez kompleksa. Oni nemaju hrabrosti da se suoce sa istinom zbog toga i beze od nje.

Pa, covece, zasto bi prao savest...

Mislim, ne moze neko da bude kriv sto mu je neki predak pod ko zna kojim uslovima prihvatio drugu veru. :confused:

То није тако било баш. Још у 16.-том веку је на пример поморавље било озлоглашено по хајдучији и отпору. Постоје и фермани којима се зове становништво да се врати у куће и аместије које су хајдуцима гарантовале безбедност ако се врате, хајдучке дружине су се толико намножиле да су ишле слободно као војска. Сам Беглербег (председник покрајине) Румелије је опљачкан једном приликом.

Тако да не да нису могли да раде шта су хтели, него су се једва и задржавали и тако све од 1600 и неке до општег устанка. Одатле ти сва она набијања на колац и сече народа , којима су се светили бесни јањичари

Nalupetao gluposti ? To je cinjenicno stanje ali naravno za tebe gluposti.
Ima mnogo spekulacija oko tog imena,c ak i "dve sukobljene strane".
Ne vidim u cemu je problem pa da ti to tako eksponiras.

Sve tvoje pisanije se svodi na to da si ti prastari Bosnjanin "the piramide builder" a da smo mi svi ostali banda pacova - dosljaka.

E pa ubedjuj sebe koliko oces u to, mozda dosegnes i nirvanu, ali STVARI NISU TAKVE,:whistling:

Ovo je rezultat nekog tvog istraživanja ?

Kad vam navedem Garašanina - ne valja.
Kad navedem Ćorovića - ne valja.

Hajd se vi usaglasite ko valja pa da nastavimo.

Ja ti navodim podatke iz knjige "Kratka povijest Bosne" od Noela Malcolma (zaobilazim domaće autore) jer neću da pričaš "ovo je neki vaš napis'o".
Garant ni Malcolm ne valja...

Jah.

Poslednja izmena od moderatora:
Pa, covece, zasto bi prao savest...

Mislim, ne moze neko da bude kriv sto mu je neki predak pod ko zna kojim uslovima prihvatio drugu veru. :confused:

Na kraju krajeva i da mi je neko juče prešao na islam a ja danas nemam se ja šta kome pravdati.
Da sam jutros saznao da sam Bošnjak opet se nemam kome pravdati.

Ja sam Bošnjak-musliman a kome se ne sviđa...šta me briga.

Srbi su obožavali Peruna i bili Vlasi.
Sada su pravoslavci i Srbi....šta me briga.

Ne lupaj gluposti, novoosvesecni Bosnjanine... Srbija je pala pod Turke 1459 godine a od 1804 ... Ali za to vreme su vladali samo na uzem prostoru, dok su npr moji Dalmatinci oterali Turke za 50 godina i gonili ih do Save...

Bas je jedan lik na Bureku izracunao tacno koliko su prosecno vladali nad srpskim zivljem.. I gle cuda - dolazimo do 250 godina.

Za 50 godina su vas mogli pomest metlom sa Balkana.
I za 10 da su htjeli.
Eto nek je bilo 250 godina vladavina...
To je bilo kao nedovoljno vremena da vas nestane u potpunosti ?

Pozdravi tog matematičara sa Bureka...nije ti baš nešto valj'o iskreno rečeno.

Ja nemam nista protiv sto si ti priveleo tu veru, ali ta vera ne treba da ti predstavlja problem srpstvu. Kako je Selimovic, Sokolovic, Kusturica - mozes i ti. :)

Bas je Kusturica pricao o tome... Kaze da su svi bili Pravoslavci do pre 250 godina,tada su se braca podelila - jedan na Islam,a jedan ostao u prvobitnoj veri. Verovatno je isti slucaj sa tvojom familijom.

I šta sad ?
Da se "pokajem" i vratim "veri pradedovskoj" ?
Vrati se ti Perunu pa pričaj onda nešto...

Na kraju krajeva i da mi je neko juče prešao na islam a ja danas nemam se ja šta kome pravdati.

Ма буди ти друже шта хоћеш наравно, али кажи како јесте. Ја имам неке пријатеље који брате јесу муслимани али знају да су Срби и опуштено и не измишљају нације неке. А Власи су романски народ као Румуни нпр. Док су Срби Словени и јесу обожавали Световида, Перуна, Сварога итд. то си погодио :)

Ako su Srbi obozavali Peruna, onda su i tvoji,nekada davno. Jer jedno bez drugog - ne ide. :)
Pa i tvoji su bili pravoslavci, pa si ti sada musliman. I to ne bih trebalo da te sprecava u spoznavanju svojih korena.

Poslednja izmena:
Za 50 godina su vas mogli pomest metlom sa Balkana.
I za 10 da su htjeli.
Eto nek je bilo 250 godina vladavina...
To je bilo kao nedovoljno vremena da vas nestane u potpunosti ?

Pozdravi tog matematičara sa Bureka...nije ti baš nešto valj'o iskreno rečeno.

Srbi uopste nisu nestali, Turci uopste nisu uticali na genetsku strukturu danasnjih Srba.
Mrzi me sad da ti objasnjavam..

Poslednja izmena:
Srbi fakticki nisu ni postojali kao narod pocetkom otomanske vladavine.
to su bila razna plemena pocevsi od pravoslavaca slavena,romana (vlaha) bugara i ilira.

Е дај кажи ако хоћеш нешто паметно , ако не немој да причаш свашта :hahaha: Православци племе о Боже.... и ово остало ти је за десетку , ал ово још нисам чуо

Е дај кажи ако хоћеш нешто паметно , ако не немој да причаш свашта :hahaha: Православци племе о Боже.... и ово остало ти је за десетку , ал ово још нисам чуо

Reko sam pravoslavaca slavena,romana,vlaha,bugara i ilira... sva su ta plemena bila hriscanska pravoslavna u danasnjoj srbiji.
procitaj malo bolje prije nego napises nesto

Reko sam pravoslavaca slavena,romana,vlaha,bugara i ilira... sva su ta plemena bila hriscanska pravoslavna u danasnjoj srbiji.
procitaj malo bolje prije nego napises nesto

Ма опет ниси у праву, Срби су постојали и имали националну свест мнооого пре отоманске инвазије. Шта причаш човече ?! Власи су увек били посебни и они су такви једноставно, Румуни исто, чекај , говоримо о већ развијеном феудализму где су племена другачијег карактера и већ део државног система и апарата. Мислим дал стварно треба то да објашњавам ?!

Srbi fakticki nisu ni postojali kao narod pocetkom otomanske vladavine.
to su bila razna plemena pocevsi od pravoslavaca slavena,romana (vlaha) bugara i ilira.

Стварно би се требало поразмислити на нивоу администрације да се уведу репутације у стилу Златне малине у односу на Оскара :per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back