iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
T

Bosnian Serbs are closer to Bosniaks (Bosnian Muslims) than to Bosnian Croats, the J haplogroup is 15.3% in Serbs and 12% in Bosniaks and almost non-existent among Croats. I-P37 is higher in Croats (71%) than in Serbs (31%) and Bosniaks (44%). Hg E, almost exclusively represented by its subclade E-M78, is more common in the Serbs (~20%) than in Bosniacs (~13%) and Croats (~9%), and Hg J, observed in only one Croat, encompasses ~9% of the Serbs and ~12% of the Bosniacs, where it shows its highest diversification. By contrast, Hg R-M17 displays similar frequencies in all three groups. On the whole, the three main groups of Bosnia-Herzegovina, in spite of some quantitative differences, share a large fraction of the same ancient gene pool distinctive for the Balkan area.[47][4

http://en.wikipedia.org/wiki/Y-DNA_haplogroups_by_ethnic_groups

Pitam li se zasto?:think:
:hahaha::hahaha:

u pitanju je vidimo konglomerat raznih istrazivanja. Ono sto je interesantno je to da su iliro-bogumili u BiH sloveni sa 24% a srbo-sloveni u BiH sa celih 13,5%. (uzimajuci u obzir R1a1)

e ovde ce muftija morati debelo da razmisli kako da si izvuce iz neobranog grozdja

Ja sve mislio da su dobri bosnjani ziveli u suverenoj i medjunarodno priznatoj desetinama tisuca godina unazad a tamo........ sve karpatlija do karpatlije.... ((

Poslednja izmena:
u pitanju je vidimo konglomerat raznih istrazivanja. Ono sto je interesantno je to da su iliro-bogumili u BiH sloveni sa 24% a srbo-sloveni u BiH sa celih 13,5%. (uzimajuci u obzir R1a1)

e ovde ce muftija morati debelo da razmisli kako da si izvuce iz neobranog grozdja
Муфтија ће да запали чибук, у Ракети пусти ЦД са урлањем, и да скупља добровољне прилоге, од размишљања се не живи.

Poslednja izmena:
To ti dodje kao vrlo dobar instrument za merenje stanja svesti potencijalnih neprijatelja u nekom buducem ratu. I da znas kome ces moci da verujes a kome ne. Nije to jos nista sta oni misle o Srbima. Secam se pre par godina jednog lika koji je govorio na forumu da bi zaklao sopstvenim rukama svakog Srbina koji mu pane ruku. Najinteresantnije je bilo to da uz asistenciju forumasa admin NIJE banovao lika vec smo svi mogli da se uverimo sta znaci "suzivot" po "bogumilski".

Te teze pro nekakvu tursku kopilad ja uzimam vrlo mirno posto sam i ranije znao da nije bas sve tako kako bi oni zeleli da bude a u poslednje vreme upravo genetika pokazuje sta je sta i ko je ko.
Bog ih nije mogao vise kazniti od toga sto im je genetika pokazala da su najblizi Srbima (uz primesu arapske J1 koje kod Srba za sada nema).

Treba jednostavno shvatiti sta je to konvertitska mrznja i prema njima se odnositi vrlo spokojno. To im je najbolji penicilin.
Nemaju kud vise.
Genetika potvrdjuje do u konac, svima dobro poznatu staru pricu.
Sad,sto je ta prica nekima trn u oku to je njihov problem.

Treba imati dosta hrabrosti i plemenitosti da kao mesa selimovic i kusturica, saznaju ko su i od koga su.
Ti najveci ljudi u muslimana su ujedno sebe smatrali srbima zahvaljujuci toj hrabrosti koju su posedovali.Po tome se vidi da su veliki.
To treba ceniti.

Ма не треба се расправљати за такве глупости уопште. Што каже наш мудар народ , а пре неки дан сам чуо ту изреку : "го*но што више газиш више смрди ." Сматрам да се то најбоље односи на тај случај

Da li kojim slucajem imate neke podatke vezane za Turke ?

Posto kolega smatra smesnim ono sto sam rekao.

Pa vidis,ma koliko to tebi bilo neshvatljivo mi smo se vise ugradili u Turke nego oni u nas.

I cinjenica je da su se narodi koje su Turci drzali pod vlascu vise ugradili Turke,nego suprotno (osim mozda ovih iz Jermenije i Azerbejdzana).

Poslednja izmena:
Ima, poseduju više haplogrupe I2 nego mi haplogrupe J2, i to dva klastera, jedan stari, kada su Mizi naseljavali Anatoliju i Tračani Jedrene, i drugi kasniji, iz srednjeg veka.

haplogrupe kod turaka iz Turske

Y chromosome Haplogroup distribution in Turkey. Source cinnioglu et al. 2004.

733px-Turkey_Y_chromosome%28in_20_haplogroups%29.png

Blaga potvrda moje tvrdnje. ;)

Mene nema 2-3 dana i vidim da odmah razvijate svoje "teorije" :D

Hajd ti nama sad Alhemy objasni koja haplogrupa pripada kojoj teritoriji. Ti ili bilo ko drugi od forumskih genetičara.
Evo ti primjer:
Grupa J je porijeklom sa Bliskog Istoka.

Imaš ovaj kolač pa nam redom objasni odakle je porijeklom koja haplogrupa pa da blago potvrdimo tvoje tvrdnje :D

Poslednja izmena od moderatora:

Hajd ti nama sad Alhemy objasni koja haplogrupa pripada kojoj teritoriji. Ti ili bilo ko drugi od forumskih genetičara.
Evo ti primjer:

Imaš ovaj kolač pa nam redom objasni odakle je porijeklom koja haplogrupa pa da blago potvrdimo tvoje tvrdnje :D

* K => 40,000 years ago (probably arose in northern Iran)
* T => 30,000 years ago (around the Red Sea)
* J => 30,000 years ago (in the Middle East)
* R => 28,000 years ago (in the Central Asia)
* E1b1b => 26,000 years ago (in southern Africa)
* I => 25,000 years ago (in the Balkans)
* R1a1 => 21,000 years ago (in southern Russia)
* R1b => 20,000 years ago (around the Caspian Sea or Central Asia)
* E-M78 => 18,000 years ago (in north-eastern Africa)
* G => 17,000 years ago (between India and the Caucasus)
* I2 => 17,000 years ago (in the Balkans)
* J2 => 15,000 years ago (in northern Mesopotamia)
* I2b => 13,000 years ago (in Central Europe)
* N1c1 => 12,000 years ago (in Siberia)
* I2a => 11,000 years ago (in the Balkans)
* R1b1b2 => 10,000 years ago (north or south of the Caucasus)
* J1 => 10,000 years ago (in the Arabian peninsula)
* E-V13 => 10,000 years ago (in the Balkans)
* I2b1 => 9,000 years ago (in Germany)
* I2a1 => 8,000 years ago (in Sardinia)
* I2a2 => 7,500 years ago (in the Dinaric Alps)
* E-M81 => 5,500 years ago (in the Maghreb)
* I1 => 5,000 years ago (in Scandinavia)
* R1b-L21 => 4,000 years ago (in Central or Eastern Europe)
* R1b-S28 => 3,500 years ago (around the Alps)
* R1b-S21 => 3,000 years ago (in Frisia or Central Europe)
* I2b1a => less than 3,000 years ago (in Britain)

Evo ti primjer:

:rotf:

Pogledaj post iznad. Jesi li ti to nama bio na putu ili sta?

Da li sada vidis sta je ostalo od tvojih Turaka? A sta li ce tek biti za nekoliko decenija...

Poslednja izmena:
Da, uz razliku što mi na kraju oderemo Miru Furlan :per:

Niu je koliko se ja secam derao svako ko je stigao. Ne secam se filma a da nije derana :)

Inace.. ovaj kolac je dosta interesantan (mada sam gledao i druge rezultate Y kod turaka).

J2 je ocekivano najjaca posto je blizu svog "izvora". Inace, ova krata nije bas 100% akuratna. Po pojedinim istrazivanjima J2 u turskoj dolazi i do 40%.
800px-Distribution_Haplogroup_J2_Y-DNA.svg.png

Highest frequencies
Georgians 21%-72%, Azeris 24%-48%, Cypriots 37%, Ingush 32%, Yagnobis 32%, Iraqis 25%-30%, Lebanese 25%[1]-30%, Syrians 14%-29%[\], Kurds 28%, Turks 13%-40%, Chechens 26%, Balkars 24%, Ossetians 24%, Greeks 10%-48%, Iranians 10%-24%, Armenians 21%-24%, Italians 9%-36%, Sephardic Jews 15%-29%, Palestinians 17%-25%, Albanians 16%-23.5%, Ashkenazi Jews 15%-24%, Maltese 21%, Yadavas (South India) 20%, Tharus (Nepal) 12%-22%.

J2 se nalazi u znacajnom procentu i kod danasnjih Srba ALI......... da bi malo razocarao bosnjacko-bogumilsku skolu, balkanski J2 se razlikuju od onih kod turaka po pitanjima polimorfizma i stigli su na Balkan davno-davno pre turaka.

Ono sto nasu ilirsko-bogumilsku skolu ponovo baca na patos jeste cinjenica da je kod bogumila-ilira procenat cisto arapske J1 3% dok je kod turaka 9%. A eto..... kod Srba je 0%.

Bilo bi ovde materijala za jos mnogo pisanija ali.... nema se vremena za to a i ne vidim smisla.

Niu je koliko se ja secam derao svako ko je stigao. Ne secam se filma a da nije derana :)

Inace.. ovaj kolac je dosta interesantan (mada sam gledao i druge rezultate Y kod turaka).

J2 je ocekivano najjaca posto je blizu svog "izvora". Inace, ova krata nije bas 100% akuratna. Po pojedinim istrazivanjima J2 u turskoj dolazi i do 40%.
800px-Distribution_Haplogroup_J2_Y-DNA.svg.png

Highest frequencies
Georgians 21%-72%, Azeris 24%-48%, Cypriots 37%, Ingush 32%, Yagnobis 32%, Iraqis 25%-30%, Lebanese 25%[1]-30%, Syrians 14%-29%[\], Kurds 28%, Turks 13%-40%, Chechens 26%, Balkars 24%, Ossetians 24%, Greeks 10%-48%, Iranians 10%-24%, Armenians 21%-24%, Italians 9%-36%, Sephardic Jews 15%-29%, Palestinians 17%-25%, Albanians 16%-23.5%, Ashkenazi Jews 15%-24%, Maltese 21%, Yadavas (South India) 20%, Tharus (Nepal) 12%-22%.

J2 se nalazi u znacajnom procentu i kod danasnjih Srba ALI......... da bi malo razocarao bosnjacko-bogumilsku skolu, balkanski J2 se razlikuju od onih kod turaka po pitanjima polimorfizma i stigli su na Balkan davno-davno pre turaka.

Ono sto nasu ilirsko-bogumilsku skolu ponovo baca na patos jeste cinjenica da je kod bogumila-ilira procenat cisto arapske J1 3% dok je kod turaka 9%. A eto..... kod Srba je 0%.

Bilo bi ovde materijala za jos mnogo pisanija ali.... nema se vremena za to a i ne vidim smisla.

Овде си заборавио да напоменеш да Ј2 није турска него у првом реду арменоидна па онда тек хазарска хаплогрупа, и да је на тај начин дошла у Србију, с једне стране Јевреји, с друге Цинцари, с треће Грци с четврте Јермени ( који су оригинални носиоци који су се досељавали после геноцида) и на крају и од Турака, значи , пет могућих извора.

Interesantno. Ja sam mislio da je J2 izvorno jermenski, a interesantno je to kako se kod Gruzinaca J2 nasao u tolikoj kolicini .Za Gruzince kazu da su najlepsi ljudi .A oni su dinarci ako se ne varam?

Da li je tacno da je J2 u Srbiji najvise sadrzan na jugu ? I da li imamo podakte za rasku oblast? - Posto poznajem dosta ljudi odatle, pa me veoma zanima.

Poslednja izmena:
Овде си заборавио да напоменеш да Ј2 није турска него у првом реду арменоидна па онда тек хазарска хаплогрупа, и да је на тај начин дошла у Србију, с једне стране Јевреји, с друге Цинцари, с треће Грци с четврте Јермени ( који су оригинални носиоци који су се досељавали после геноцида) и на крају и од Турака, значи , пет могућих извора.

rekao sam da je danas u turskoj prevalentna a ne da je njihova :)

Iz onih podataka se jasno vidi gde je epicentar te haplogrupe. i smatam upravo to- da Srbi koji imaju J2 uglavnom poticu iz drugih narod (t.j. asimilizovani su). Medjutim, stoji cinjenica da su Balkanski J2 prisutni na ovim prostorima preko 8000 godina.

When looking at the diffusion of Haplogroup J2a, M410, westward into Europe, one aspect of this westward spread becomes quite clear. M410+ ancestors used a maritime and coastal route to move west. Considering how J2a arrived in Western Europe to places like Italy, France and Spain one sees 2 possible routes-by land and by sea. The frequencies of J2a in regions that lie between Western Europe and its' origin in the Near East show that a land route to western Europe was quite unlikely. Di Giacomo et al 2006 studied the Y Chromosomes in the Czech Republic through which the Danube river flows. J2a M410 accounted for only 3.5% of the total in the sample set of 257 individuals. In another study published in 2005, Marjanovic et al looked at Y chromosomes in Croatia, Bosnia and Serbia. J2 (xJ2b) lineages accounted for only 3.5% of their sample involving 256 males from these regions. These rates of course are in very sharp contrast to what we see on islands of the mediterranean which show rates of J2a over 20%. Capelli et al, while studying Y chromosomes of the Mediterranean, noted J2 was present in 21% of their Maltese sample, 36.9% of their sample from Cyprus, and ~28% of Sicilian Samples. Even North African regions, such as Tunisia showed over 10% J2.

Many authors including Di Giacomo have noted this maritime or littoral spread of Haplogroup J2. Looking at J2, and specifically at J2a's frequencies from East to West, certainly provides ample support for a maritime spread of J2 into Europe from its origin in the Northern Fertile Crescent.

Interesantno. Ja sam mislio da je J2 izvorno jermenski, a interesantno je to kako se kod Gruzinaca J2 nasao u tolikoj kolicini .Za Gruzince kazu da su najlepsi ljudi .A oni su dinarci ako se ne varam?

Da li je tacno da je J2 u Srbiji najvise sadrzan na jugu ? I da li imamo podakte za rasku oblast? - Posto poznajem dosta ljudi odatle, pa me veoma zanima.

Lepo si me nasmesio sa ovom konstatacijom o najlepsim ljudima. Objektivno govoreci, to je vrlo daleko od istine. Pored toga, nisu dinarci mada imaju neke zajednicke karakteristike sa dinarcima. Oni ju uglavnom J2 i G.
I.... kada smo vec kod lepote... secam se nekog istrazivanja koje je pokazalo da su dinarci najmuzevniji muskarci na svetu. Nisu najlepsi (po pitanju crta lica) ali su (sto je mnogo vaznije) za zene najprivlacniji :D

Logicno je da je J2 zastupljeniji na jugu Srbije nego na severu iako ne postoje nikakvi podaci o tome. Grcka, Albanija i Bugarska ga imaju dovoljno mnogo.

Lepo si me nasmesio sa ovom konstatacijom o najlepsim ljudima. Objektivno govoreci, to je vrlo daleko od istine. Pored toga, nisu dinarci mada imaju neke zajednicke karakteristike sa dinarcima. Oni ju uglavnom J2 i G.
I.... kada smo vec kod lepote... secam se nekog istrazivanja koje je pokazalo da su dinarci najmuzevniji muskarci na svetu. Nisu najlepsi (po pitanju crta lica) ali su (sto je mnogo vaznije) za zene najprivlacniji :D

Logicno je da je J2 zastupljeniji na jugu Srbije nego na severu iako ne postoje nikakvi podaci o tome. Grcka, Albanija i Bugarska ga imaju dovoljno mnogo.

J2 na Balkanu su uglavnom doselili na Balkan iz Juzne Italije posle pada Zapadnog Rimskog Carstva.
Rimljani su veliki broj stanovnistva-haplogroup J2-preselili iz Severne Mesopotamije i Levanta u Juznu Italiju gde su uglavnom radili kao robovi.
Kada su Arapi osvojili provincije Severne Afrike koje su hranile Rim i Juznu Italiju-veliki deo stanovnistvo je zbog gladi preselilo u Istocno Rimsko Carstvo-uglavnom Jug Balkana i Anatoliju..

Poslednja izmena:

Ма није то моја констатација, то су неки генетичари говорили. Наравно да је далеко од истине.

Наравно да нису најлепши људи, али наводно (по неким људима) Грузинци су најлепши "примерци" људске расе.Знаш оно како кажу Aмери за белог човека - "caucasian" - е на ту "фору".

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/25/Meyers_b11_s0476a.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_race

Poslednja izmena:

Арменоидни и динарски тип су браћа која су се одвојила из заједничке групе ИЈ, далека је то прошлост али су се "чисти примерци" одржали у Јерменији и Грузији као пандан динарском типу са мало тамнијим теном. Наравно већина ових људи је сад веома измешана зато што су били први на удару дивљим племенима из Африке.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back