iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Amerikanka italijanskog porekla, iznoseći albansku priču o Kosovskom boju, tvrdi da su znamenite srpske istorijske ličnosti Miloš Obilić i Karađorđe Petrović zapravo bili Albanci. Ona to tvrdi na osnovu narodnog predanja Albanaca sa Kosova, piše dnevni list "Borba".

Vladimir Ćorović, jednog od najpoznatijih srpskih istoričara, koji je napisao da je Karađorđe preko plemena Vasojevića bio poreklom Albanac,
te izjavi kralja Petra I, koju su svojevremeno prenele beogradske novine, da porodica Karađorđević potiče iz "znamenitog albanskog plemena Keljmendi" , srpski istoričari smatraju da se ne može sa sigurnošću tvrditi kojeg su porekla Obilić i Karađorđevići. Istoričar Radoš Ljušić, koji je pisao biografiju Karađorđa, kaže za "Borbu" da se ne može tačno utvrditi kojeg su porekla Karađorđevići.

Cak i pojedini vasi istoricari potvrdjuju da su karadjordjevici od albanaca Keljmendi (Klimenti) :per:

Tacno :ok:

Amerikanka italijanskog porekla, iznoseći albansku priču o Kosovskom boju, tvrdi da su znamenite srpske istorijske ličnosti Miloš Obilić i Karađorđe Petrović zapravo bili Albanci. Ona to tvrdi na osnovu narodnog predanja Albanaca sa Kosova, piše dnevni list "Borba".

Vladimir Ćorović, jednog od najpoznatijih srpskih istoričara, koji je napisao da je Karađorđe preko plemena Vasojevića bio poreklom Albanac,
te izjavi kralja Petra I, koju su svojevremeno prenele beogradske novine, da porodica Karađorđević potiče iz "znamenitog albanskog plemena Keljmendi" , srpski istoričari smatraju da se ne može sa sigurnošću tvrditi kojeg su porekla Obilić i Karađorđevići. Istoričar Radoš Ljušić, koji je pisao biografiju Karađorđa, kaže za "Borbu" da se ne može tačno utvrditi kojeg su porekla Karađorđevići.

Cak i pojedini vasi istoricari potvrdjuju da su karadjordjevici od albanaca Keljmendi (Klimenti) :per:

Jel treba opet da ti ponavljam moj post #658?
U srpskoj tradiciji, još iz srednjeg veka, prisutno je predanje o Troji i Aleksandru Velikom. Niko, međutim, ne kaže da su ove tradicije, inače preuzete iz vizantijske kulture - srpske. Postoje arbanaške narodne pesme iz poznijeg perioda čija je tema Kosovska bitka. Još u XIX veku dokazano je da su one preuzete iz srpske tradicije.
Takođe, treba primetiti i da je tekst uz knjigu gospođe Di Lelio napisao istoričar koji se bavi modernom istorijom i temama koje nemaju veze sa sadržajem knjige.
Ipak, o vremenu pre voždovog dede u nauci uglavnom postoje samo pretpostavke. Karađorđev deda, Jovan, preselio se iz oblasti današnje Crne Gore u Šumadiju u vreme odmazde protiv srpskih ustanika iz Austro-turskog rata (1737-1739).
Kada su u pitanju poznate ličnosti, svi se takmiče da dokažu da su upravo oni njihovog porekla.
Postoji nekoliko varijanti. Pretpostavlja se da su Karađorđevići poreklom iz Vasojevića, ta varijanta se ne može dokazati. Druga je da su albanskog porekla, a treća da su došli iz Francuske. Ove dve tvrdnje su najmanje verovatne, tako da se ne može sa sigurnošću tvrditi odakle potiču Karađorđevići.
Ali i da razmislimo svojom glavom, malo logicno!
Postavlja se pitanje, zasto bi on ako je bio Albanac, vodio Srbe i borio se za Srbe i izjasnjavao se kao Srbin?

Чак и да је ово истина он се борио за Србију,волео Србију и умро за Србију.

Шта је он?

Ne interseuje nama on , niti smo mi rekli tako , nego :
Deda po ocu Karađorđa Petrovića, vođe Prvog srpskog ustanka, bio je Albanac i zvao se Đin Maraš Klimenta, navodi se u knjizi “Karađorđevići – sakrivena istorija”. Knjiga je objavljena prošle sedmice, a autori su Milorad Bošnjak, novinar, i Slobodan Jakovljević, mašinski inženjer, koji je direktni potomak Jakova Obrenovića, polubrata srpskog kneza Miloša Obrenovića.

Izdavač knjige je “Lio” iz Gornjeg Milanovca, a autori su objavili i dokumenta, rukopise i razne prepiske, kojima se, kako oni tvrde, dokazuje da Karađorđevići vode poreklo od “pokatoličenog albanskog plemena”
:think:
http://shmajser.wordpress.com/2007/01/09/albansko-porijeklo-porodice-karadordevica/
toliko jer nije tema ovde .:hvala:

Poslednja izmena:
Станите бре.... Карађорђевићи су заправо ПЕТРОВИЋИ. Ајде сада још да чујем да је и Његош био Шиптар.....
Опет говорим, слушао сам у ХР варијанти да су и он и он као и маса других истакнутих Срба- Хрвати.
Износити закључке на основу непроверених хипотеза и фикс-идеја....... то је болесно

Станите бре.... Карађорђевићи су заправо ПЕТРОВИЋИ. Ајде сада још да чујем да је и Његош био Шиптар.....
Опет говорим, слушао сам у ХР варијанти да су и он и он као и маса других истакнутих Срба- Хрвати.
Износити закључке на основу непроверених хипотеза и фикс-идеја....... то је болесно

Ма шта се примаш, па ваљда знаш да су сва њихова закључивања на основу лажних података. Замисли мороне који закључују о Карађорђу са становишта да се презивао Карађорђевић, да све што је Алба припишу себи, или све оне "илирске" речи које уопште нису илирске него су прошле кроз грчки филтер и тако постале ближе албанском језику. Ма чист дебилизам. Цигани су мајка, они оставише у Европи траг у музици а не ломе главу са напорним стварима изигравајући оно што нису.

Halo ba, jarane!! Evo nesto za tvoju dusu.... karta haplogrupe I2 (sa Bogumilima kao avangardom). Vidi, dina ti dokle su se pruzili ovi Bogumili pa su cak i karpate presisali i eno ih ispod Urala. Vjerojatno je ovo karta srednjovjekovne Bosne i to se mora razmatrati kao historijski cimbenik!

Haplogroup_I2a.gif

a ziapa ovo ba.... eUropa iz vremena pre srednjovekovne bosanske drzavnosti..... tacnije iz vremena posle smtri Karla Velikog, a to ti je jarane bilo daaaaaaavno... tisucu i dvesta godina unazad...
013-2.jpg

tipican primjer velikosrpske propagande i zajednickog zlocinackog poduhvata.

a zipa sad ovo.....

d47a4f42e411.png

Nesto se bas ne vidi da su krajevi srednjovekovne Bosanske drzave u onom najtamnijem diapazonu sa najvecom koncentracijom "Bogumila" i "Ilira" aka starih dobrih Bosnjana.

Vec sam govorio da vam je svaka nova teorija o podrijetlu gluplja od one prethodne, Mislim da je ipak najbolja ona kada ste se Hici ulizivali kao naslednici Ostrogota.

Daj link za prvu sliku...ja što se crniii u području Bosneeee neštA.
Drugu sliku si sam crtao ili ti je neko pomogao ?
I za treću daj link. Jopet mi najtamnije po Bosni neštA.

Poslednja izmena:
Druga karta je koliko se secam iz Encyclopedia Britannica. Doduse, podli vlasi su verovatno podmitili nekog kartografa da falsificira povijest Bosne. Nije im prvi put :(

1 i 3 karta su vise nego poznate svima ko se imalo razume u genetiku. Obe su vec obsudjivane ovde po forumu. Ova prva je mislim cak bila bas u ovoj temi a druga u jednoj drugoj koja se bavila genetikom.

Daj link za prvu sliku...ja što se crniii u području Bosneeee neštA.
Drugu sliku si sam crtao ili ti je neko pomogao ?
I za treću daj link. Jopet mi najtamnije po Bosni neštA.

На жалост по тебе, црниииии се али не у Зен`ци и Какњу.

Imam, sredicemo i to! :whistling:

Пожури, колеги није добро.

Ima jedan u Hagu samo je malo zauzet...

Да си ханумица, могао је да ти помогне око зачећа, контактном методом. Мисли он на вас и оданде.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back