IELTS -> pitanja i odgovori

jao a odakle da spremim test, ja sma pokushavao da skine one knjige sa prve strane, ali mi ne izlaze u dobrom formatu pa ne mogu da ih skinem...bzv...

Auuu....po ovome sto si napisao ne slutim da si se bas nesto dobro spremio...
Daj Boze da se varam, ali...
Znas li ti uopste kako izgleda test?? A pod tim ne mislim da znas da se radi o 4 dela, nego kako koji izgleda i sta na kojem treba da se radi. To je veoma bitno, jer ako ne radis kako su oni zamislili, dzaba ti svo znanje ovog sveta, moz` se ebat...

Sto se tice spremanja testa, moj ti je predlog da procitas od pocetka ovu temu ( nema puno, samo 8 strana) jer je u mnogo poruka jako lepo opisano sta i kako treba da se radi. Takodje dati su mnogi linkovi i sajtovi na koje mozes otici i koji su jako dobri za spremanje ieltsa.
Mislim da je sve vec receno, i nema smisla govoriti jednu te istu stvar svakome novom ko se pojavi na ovoj temi, a sve vec odavno jako lepo pise...

Evo jos jedan savet: na prva 3 dela testa potrebno je pisati i ili upisivati reci (osim na speakingu, normalno..) i pravopis je jako bitan. Ako ne spelujes rec kako treba, tj. nisi je pravilno napisao, gubis poen i kao da nista nisi ni napisao...

E bogami teško sve to danas.
Od jutra, pa do malopre, sve ista priča. Da uradimo, da puno ne naplatimo, neke da potplatimo, neke i preplatimo, nekad pomislim dal' baš svaki ludak ove zemlje ima moj broj telefona. Još me i čukne deda s Juga otpozadi na semaforu, a ne smatra da treba da plati štetu, jer nije namerno, a onda je tvrdio i da je moje stop svetlo i bilo slomljeno, a isto tako mu je bilo i skupo (moje stop svetlo). Skoro mi žao bilo, što taj deo ne prave jeftinije za Forda, pa kad me neki kreten udari, da mu ne bude skupo da plati...
I onda opet ovaj Mirko_615, a zamalo mu se izvinuh što sam ga tukao prošli put, još me i moja crvenokosa našla da zaebava, čisto da se ne izdvaja, eeeeeeeeee bre braćo i sestre.

Nego ne plaća se u WA, samo ACT naplaćuje 275aud, koliko ja znam, a valjda znam.
Nemam sad ovijeh smajlija u brzom odgovoru, ali zamislite da sam stavio onog što se smeje, onog što maše i onog što se klanja i onog što zeva....

listening-5,5
reading-6
writing-5
speaking-5
:worth::worth:
...
Lepo, čestitam, nego ajd sad požuri s tim ocenama šta si 'tela, jer ima nekih glasina da će da dižu opet prag za IELTS za razna zanimanja, da bi više aplikanata otpadalo, a samim tim manje ostajalo u trci, jer nam nema dosta jelda za sve...
Neću da slutim, nego ajd sad polako, dok je vreme... sad sam to skoro negde pročitao, mora da još uvek i piše

Od jutra, pa do malopre, sve ista priča. Da uradimo, da puno ne naplatimo, neke da potplatimo, neke i preplatimo, nekad pomislim dal' baš svaki ludak ove zemlje ima moj broj telefona. Još me i čukne deda s Juga otpozadi na semaforu, a ne smatra da treba da plati štetu, jer nije namerno, a onda je tvrdio i da je moje stop svetlo i bilo slomljeno, a isto tako mu je bilo i skupo (moje stop svetlo). Skoro mi žao bilo, što taj deo ne prave jeftinije za Forda, pa kad me neki kreten udari, da mu ne bude skupo da plati...
I onda opet ovaj Mirko_615, a zamalo mu se izvinuh što sam ga tukao prošli put, još me i moja crvenokosa našla da zaebava, čisto da se ne izdvaja, eeeeeeeeee bre braćo i sestre.

Nego ne plaća se u WA, samo ACT naplaćuje 275aud, koliko ja znam, a valjda znam.
Nemam sad ovijeh smajlija u brzom odgovoru, ali zamislite da sam stavio onog što se smeje, onog što maše i onog što se klanja i onog što zeva....

:brus: :cmok2: :telefon:

Lepo, čestitam, nego ajd sad požuri s tim ocenama šta si 'tela, jer ima nekih glasina da će da dižu opet prag za IELTS za razna zanimanja, da bi više aplikanata otpadalo, a samim tim manje ostajalo u trci, jer nam nema dosta jelda za sve...
Neću da slutim, nego ajd sad polako, dok je vreme... sad sam to skoro negde pročitao, mora da još uvek i piše

..fala ti puno tree..!!!:ok:

Nemoj meni da se izvinjavas,Djuri bre Tree,uvek zaboreavljas,:)) A da si vozio 615 ne bi ti riknulo stop svetlo,(to ti je ono Zastavino malo kamionce,odavno ga prestali proizvoditi).:gace:

Back