.Idoli/uzori.

nikada nisam imala idole...kao klinka(11-12god) bila sam "opteretjena" Avril L. al' nije mi bila ni idol josh manje yzor,nego eto neka "klinachka" opsednytost njenim izgledom i pesmama ;p
shto se yzora tiche...ne postoji neka odredjena osoba koja toliko ytiche na moje ponashanje,postypke,yopshteno na zivot...vishe volim da analiziram i slysham osobe y svojoj okolini i da vidim shta to njih chini dobrim/loshim osobama...kako sy yspeli/propali i tako njihove greshke y svom slychajy poqsham da ispravim,dok neke ok postypke,navike prisvojim koliko je y mojoj motji...takodje smatram da trebamo biti lichnosti za sebe...imati yzora i idola,sve to me asotzira na neko kopiranje...a to mi je totalno bzvz...

malo kasnije, uzor mi je postao Ivo Andricj (razloge ne bi trebalo objashnjavati), vrshivshi uticaj na moj nachin pisanja, i kompletnog nachina razmishljanja

Eh, pa u pisanju uzor Den Braun... Divim se genijalnosti njegovog svaralachkog duha u romanima ,,Tachka prevare" i ,,Da Vinchijev kod", kao i ,,Andjeli i Demoni". A shto se tiche zivota, niko mi nije uzor jer ne zelim da postanem nechija kopija sa istim poduhvatima i greshkama koju niko netje ni pamtiti, vetj samo prihvatam poneke savete ljudi iz raznih zivotnih sfera, kako bi bila shto potpunija... :)

Eh, pa u pisanju uzor Den Braun... Divim se genijalnosti njegovog svaralachkog duha u romanima ,,Tachka prevare" i ,,Da Vinchijev kod", kao i ,,Andjeli i Demoni". A shto se tiche zivota, niko mi nije uzor jer ne zelim da postanem nechija kopija sa istim poduhvatima i greshkama koju niko netje ni pamtiti, vetj samo prihvatam poneke savete ljudi iz raznih zivotnih sfera, kako bi bila shto potpunija... :)
dobro, OK je den braun, mada je vishe ono bestselerski pisac. postoje mnogo ozbiljniji pisci.
i ako se vecj bavish pisanjem, treba znati da se 'ja bi' zapravo pishe 'ja bih'. ;)

ti ne zhelish da budesh ratar, pa da ti prashtamo greshke u kucanju.
ti hocjesh da budesh pisac, znachi pravopis u malom prstu da drzhish, uvek i svuda. ;)
ne kazhem ti to da te syebem, nego da mislish o tome.

Мислим да не треба имати идоле и величати неку особу која је мање више за наш живот безначајна (под овим мислим неке славне личности типа Мајкл Џексон, Цеца, Бритни Спирс, у фазону ''јао они су екстра популарни, ја их волим обожавам имам милион њиохових постера... :roll: ) Ја лично никада нисам имао идола, а ни неког узора, настојим да ствари радим на свој начин и да учим на својим и грешкама људи у мом окружењу...

I agree

Billy Idol :mrgreen:
ne samo shto izgleda...kako izgleda ;p nego zato shto je i kao chovek veliki lik...duhovit...a i pametan je,ruku na srce...volim da ga slusham i kako pricha a ne samo kako peva.
Onda Amy Winehouse :P prvo zbog njenog stila,a i zato shto je preksinocj primila nagradu i nije izashla i zahvaljivala se babi,dedi,Bogu i narodi,nego ukratko rekla hvala i sishla.
Iz moje okoline,moj otac,jer je pristojan i smiren,za razliku od ostatka familije,i zato shto nije poludeo od nas.
i zaboravila sam Marylin Monroe-zhena se nije kupala po mesec dana a bila jedna od najlepshih i najobozhavanijih :mrgreen: :lol:

konacno i keeper neku normalnu temu da otvori.
PS. uzor mi je moj otac.
jeste, ja sam teshkom mukom tek nedavno ovom temom uspeo da neshto normalno otvorim. inache sam otvarao gomilu gluposti godinama.
i josh se samo cheka tvoj normalan odgovor.
odgovor tipa 'uzor mi je ovaj ili onaj' sam rekao da mi nije potreban na samom pochetku teme.
al istolerisacju te.

Imao sam idola, nije poznat siroj javnosti ali nekada sam na tu osobu gledao kao na nesto sto je nestvarno i neke stvari mi nisu ulazile u glavu,TADA....Sada kada je taj moj "idol" daleko iza mene, shvatio sam da niko nije toliko poseban da bih imao potrebu da se ugledam na njega...

Nemam idola...Iz jednostawnog razloga shto ne zhelim da lichim na nekog drugog, ne zhelim da kopiram nechije ponashanje i da se powodim time... Ne mogu da shwatim osobe koje kao swog idola uzimaju neku poznatu lichnost i pokushawaju da iskopiraju njeno ponashanje, pokushawaju da budu ono shto nisu...Ne diwim se nikom, swako je dobar u jednoj stwari, losh u drugoj... Zhiwim za sebe, i drzhim do swojeg JA...
U nekoj meri mogu uzeti swog oca kao uzor, poshtujem njegowa shwatanja i nachin komunikacije... Iako wolim da pishem, ne uzimam nijednog pisca kao uzor, jer zhelim da stworim neshto nowo i jedinstweno [nadam se da ce mi i uspeti jednog dana ;) ]

kao klinka sam imala za idola britney spears :D zelela sam da imam kosu kao ona,nos,itd.......bukvalno opsesija....i vremenom je to jednostavno prestalo,neka vrsta nesvesnog sazrevanja,jer je dosao momenat kad sam je ugledala i pitala se ko je tebi bio idol.....mislim volim ja nju i sad,ali hm postoje mnogo bolji ljudi koji zasluzuju taj epitet,nego bilo koja zvezda iz hollivuda...
uzore sad nemam,ne vodim se nicijim postupcima.....slusam prica,iskustva ljudi koje poznajem,pa pokusavam da na osnovu njihovih dozivljaja dolazim do nekih zakljjuchaka.....imam neke zacrtane ciljeve i jednostavno vodim se njima,nekim okolnostima itd.....ali naravno ne kazem da je glupo imati uzora....idol je neshto klinachko,sto se prevazidje brzo,uzor vec nesto mnogo zrelije i bolje..ali nemam ga.........

Imala sam uzor koj vam netju otkriti,i kada sam delimichno iskopirila taj look,nemam,i zadovljna sam sobom,za svojih 15godina

ja jednostavno ne mogu da verujem....
pretpostavljam ko ti je uzor....po avataru a i slici u profilu Anahi Giovanna...ali...bolesno je (po meni) biti nekim toliko zaludjen...
Ti si samo njena bleda kopija...
I samo se pitam shta si time postigla?
Po meni,treba uvek biti svoj,izgraditi svoju lichnost,upoznati sebe,i biti drugachiji od ostalih,jedinstven!
Kada budesh starija (pazi mene kako filozofiram a mladja sam od tebe :lol: ) ovo ce ti biti smeshno....

OK je voleti neku poznatu lichnost ili nekog koga poznajesh ali sve ima granice normale....:wink:

Ja imam uzora. Mislim da je to do nekle normalno. Zasto da ne? Naravno ne mislim sad da treba da potpuno svoj zivot izoblicis, ali ako si primetio/la neku osobinu koja ti se dopadada i zeleo/la bi da je i ti posedujes jer smatras da ces time poboljsati sebe kao licnost zasto da ne..... Naravno opet kazem treba zadrzati neko svoje JA, ali neka umerena doza.....
Ne znam, to je samo moje misljenje a sad kako kome drago.
Ah da zaboravih ja o cemu treba da pisem:)
Uzor mi je Simon Le Bon jer sam imala priliku da ga licno upoznam i bila sa, odusevljena time koliko je on sasvim obicana pored toga sto je svetska zvezda. E sad tu ja bas ne znam dobro da se izrazim recima zasto bas on, ali deluje u isto vreme kao da ima stav: Ja sam najbolji i niko mi nista ne moze a sa druge strane pocnes da pricas sa njim i dodje ti da ga pozoves na kafu. Imas osecaj kao da ga poznajes sto godina. Ne znam mislim da mi se to najvise dopada. Ne vreedi opet sam se pogubila:)
P.S. Nadam se da ovde vecina zna ko je Le Bon, ako ne zao mi je:) Svi kazu da sam malo poremecena sto slusam ovako "matoru" muziku:)

Back