Idoli omladine i mediji

tebra24

Početnik
Poruka
37
O tome bi hteo malo da popričamo. Zašto su danas, umesto nekih normalnih i uspešnih ljudi, idoli omladine Kristijan Golubović, vođe navijača, Stanija, Soraja itd... i zašto mediji uvek osvrtaju pažnju na budale, na primer: U zadnjih 2. meseca nije bilo televizije sa nacionalnom frekvencijom gde nije bio Golubović.

Nisu pomenuti po medijima zato što su idoli omladine (a to i nisu), već zato što je neko procenio da će biti zanimljivo gledaocima. Kada prolete svoj krug po svim TV stanicama i sesije rijatija u kojima će učestvovati zaboraviće ih ko i silne druge 'idole' nad kojima smo se 'zgražavali' prethodnih godina. Zašto nema nekih normalnih i uspešnih? Malo kandidata, oni zauzeti, zamene koje poturaju za pozitivan primer su takve da su spram njih Kristijan i slični nacionalno blago.

Mislim da neki naši mediji još uvek nisu u službi ni državnih ni Srpskih interesa. Pod Srpskim interesima pre svega mislim da činjenicu da nas je sve manje, a da npr oni dovedu u emisije predstavnike LGTB populacije, Baš me zanima kako oni mogu da doprinesu povećanju nataliteta:dash:

Mislim da neki naši mediji još uvek nisu u službi ni državnih ni Srpskih interesa. Pod Srpskim interesima pre svega mislim da činjenicu da nas je sve manje, a da npr oni dovedu u emisije predstavnike LGTB populacije, Baš me zanima kako oni mogu da doprinesu povećanju nataliteta:dash:

Niko nije ni rekao da mogu podici natalitet, ni oni ni mi. Ali ti njih okrivljujes za stvari koji su minus nas heteroseksualaca. Mi trebamo imati decu, a nemamo ih. Kako nas je vecina u odnosu na homoseksualne a brojnost nam opada, treba da se zapitamo sta to kod nas ne valja i da pravimo decu umesto sto prigovaramo. To jest, decu treba da prave oni koji drugima prigovaraju za neke stvari a sami mogu tu stvar popraviti.

Ali ne trebaju da dovedu ni neku seljancuru koja je rodila njih osam (na norcu te kusam :lol:) i doprinela natalitetu, ali svako dete joj od razlicitog muza, i to radjala da bi ga vezala za sebe i bila izdrzavana jer nema ni dana radnog staza,a od skole,veliki odmor u osnovnoj.O deci uopste ne brine jer su deca kod samohranih oceva, cak je nekima i imena zaboravila...I sutra kad ostane bez argumenta u nekoj svadji, a ta druga kulturna zena, na zalost iz nekog razloga nije rodila ova joj kaze- Ja sam radjala! Ja sam majka! A vidi sebe! To kad cujem, jos od zene koja u zivotu nista drugo nije radila sem se yebavala da tako nesto kaze.Pa sigurno ces od toliko primanja,jednom i da zatrudnis... :roll:
A ovi ostali uzori omladini (iz grada) (ova Stanija,Soraja...) ne vredi komentarisati...Nametnuto...Ali ti na selu ih gledas na televizor bar,pa ako neces da ih gledas,promenis kanel...

Znači znala sam, i prije nego što sam kliknula na temu, da će se nekako Stanija spomenuti.. :roll: :P

To ona sa Farme? Eto zasto nemamo decu. Mala deca znaju celu ekipu i trose novac svojih roditelja saljuci sms-ove podrske Staniji ili nekoj drugoj Staniji.

- - - - - - - - - -

Model mladima je Stanija i kasnije ce mozak tog mladog bica isprojektovati da je zivot okrutan i crn jer nije postala Stanija.

O tome bi hteo malo da popričamo. Zašto su danas, umesto nekih normalnih i uspešnih ljudi, idoli omladine Kristijan Golubović, vođe navijača, Stanija, Soraja itd... i zašto mediji uvek osvrtaju pažnju na budale, na primer: U zadnjih 2. meseca nije bilo televizije sa nacionalnom frekvencijom gde nije bio Golubović.

A, zašto je manje štetno po naciju nadvikivanje Braćale, Mileta Kitića,
Mitra Mirića i stotina ostalih satrapa ?
Da ne spominjem još armiju džabalebaroša - sisotrese i drmoguze....

Znači znala sam, i prije nego što sam kliknula na temu, da će se nekako Stanija spomenuti.. :roll: :P

Stanije je sveprisutna, prožima sve, već odavno ne ljudsko biće nego boginja isto kao i sveti Ekrem, oni su mikrokosmos srpskog društva, kako možeš da uopšte postaviš pitanje zašto se spominje Stanija?
To bi bilo kao kad bi se prošetala nekom močvarom, a onda se upitala zašto u močvari postoji neprijatan miris.Dajte molim vas koleginice.

- - - - - - - - - -

A, zašto je manje štetno po naciju nadvikivanje Braćale, Mileta Kitića,
Mitra Mirića i stotina ostalih satrapa ?
Da ne spominjem još armiju džabalebaroša - sisotrese i drmoguze....

To je prvi i blaži krug pakla.Farma je dublji nivo, takoreći esencija čistog zla.

Opaki momci i starlete se u ovoj drzavi smatraju uspesnim ljudima, stoga nose i neki cool faktor. Na sve strane glamur, paparaci, to je neka asocijacija za uspeh, a sada kada radis za 20 000 ili nemas posla, desi se da se neko okrene ovim ljudima i kaze sebi "e to je uspeh, sto nisam kao on/a".
Jedno vreme je bila histerija oko Novaka Djokovica, svaki klinac se lozio na njega i vikao njegovo ime, i ok, on je posten, uspesan mladic koji je zaradio sve sto ima teskim radom i trudom, ali sada je on van medijskog svetla.

A i u ljudskoj prirodi je mozda da nas privlaci moc ili ono lose, tajanstveno, a slozicemo se, onaj ko je uspesan, ima moc.
Mislim da ljudima koji su jaki kao jedinke i ne treba idol kome se klanjaju i kome ljube tlo kojim hoda. Ostvari se kao pojedinac, a i ako se ne ostvaris i nisi "uspesan" kao Arkan, Golubovic, Stanija i ostali, pa sta? Po mom misljenju oni su losi uzori, mada ok, ni ja kao mladji verovatno se ne mogu pohvaliti svojim "uzorima" obicno su bili alkoholiraci, narkomani i orgijatori, al' takav je zivot rockera.

Ne treba velicati nekog tamo i ziveti kroz njegove uspehe, treba ziveti kroz svoje (ma kako mali bili) ili ih stvoriti.

Ljudi prihvataju ono sto im se nametne, za siroke narodne mase idoli su oni koji se pojavljuju na televiziji, smatraju to uspehom. Nije problem u narodu, vec u novinarima koji Stanije i Kristijane isticu u prvi plan, pod izgovorom da to narod trazi. Medjutim, nije tako. Medijski prostor vec dugo nemaju umetnici, vec bagra zeljna slave. Narod prosto nema izbora.

Nekada je vredela izreka: Hleba i igara..Sada vazi to isto, samo bez Hleba.

Iznenadim se svaki put kad shvatim,koliko su nasi ljudi poprimili recnik, ponasanje..
koliko su usvojili vrednosti u zivotu,one vrednosti koje im usadjuju mediji,TV,i zuta stampa.
Nema tu uticaja ni porodica ni skola,jer su i roditelji i nastavnici izgleda u velikoj vecini,
porasli uz ista merila dobrog ukusa,kao sto sada rastu njihova deca.Ovo je uz krunu
Drage nam Evrovizije,DNO DNA.

To sve govori o razvijenosti naše zemlje i samog naroda. Koliko smo obrazovani, pametni i sposobni da spoznamo prave vrednosti... A očigledno nismo.
Dovoljno je da čuješ klince koji ulicom pevuše reči pesme, a da ne znaju ni šta znače i kako sebe svrstavaju među ljude koji pevaju te reči.

To sve govori o razvijenosti naše zemlje i samog naroda. Koliko smo obrazovani, pametni i sposobni da spoznamo prave vrednosti... A očigledno nismo.
Dovoljno je da čuješ klince koji ulicom pevuše reči pesme, a da ne znaju ni šta znače i kako sebe svrstavaju među ljude koji pevaju te reči.

sve vrednosti su privremene..i promenljive

previse se daje znacaj obrazovanju..znanju...ali se previdja beznacajnost I jednog I drugog u svetlu RAZUMEVANJA
a znanje I razumevanje su obrnuto srazmerni..tj sto vise neko akumulira znanja to manje razume I sebe I svet oko sebe I obrnuto..mudri ljudi su od pamtiveka zapravo tezili zaboravu naucenog znanja u korist razumevanja

pametan ucen obrazovan covek vidi razliku izmedju bitnih I nebitnih stvari..mudar covek uvidja razliku izmedju bitnih stvari I stvari koje samo izgledaju bitnima

onomad sam prolazio kroz leskovac i nisam mogo da odolim
morao sam da svratim na pljeskavicu

kad tamo dok sam cekao pljesku neka omladina..

pa ono je strasno kako oni psuju dok pricaju nesto sasvim normalno
odma sam se setio farme
koju inace ne gledam

Znas kako je rekao Andric da dodje tako vreme kada pametni zacute, budale progovore, a fukara se obogati....e pa to je ovo vreme. Valjda ce se narod zasititi i primitivaca i niskih strasti u nekom trenutku u buducnosti..

Back