Идеална држава

U stvarnosti ništa nije idealno , niti može biti , pa ni država ...
Stvarnost je izgubila dosta od svoje vrednosti , prnicipa , smisla , ali pre svega istinitosti , koju svi zaboravljaju kada nam izlažu idealnu državu ...
Verovanje u bilo kakvu ideju kukavičluk je prema samom sebi . Ljudi koji veruju u nešto idealno , suzbijaju svaki korak da hrabrost , čistota i tvrdoća čovekove esencije zagrabi budućnost .
Kao što reče Niče ‚‚Ja ne pobijam ideale ,oblačim samo rukavice pred njima ... ‚‚

idealna drzava, moj pokojnj deda ,djed, voleo je vrancusku i pariz, moj ideal havaji pa jedno 5000 km na jug bora bora, eee

i ujutro kada se probudim znam da b,i kad tamo stignemo, `neko` brzo pokrenuo otpor, pa ldp, pa bora bora treba da prizna da je genocidna, pa da uspostavi dobrosusedske odnose sa siptarima i da pusti njhove slepere sa drogom da prolaze

neka ide bora bora u presun kad su takvi

Нема већег идеалa од овог државног уређења
File

Извор илустрације http://docs.google.com/View?docid=ds7f9jx_10c38nkndw

:dash:

ПРИНЦИПИ

ПРАВИЛА

ПРОЦЕДУРА

Идеална држава, која тежи да буде успешна, сређена и богата, мора се базирати на Принципима, следити јасна и недвосмислена Правила (Устав и Закони), уз јасну и прецизну Процедуру.

Државе (и друштва) које се не држе Принципа, Правила и Процедуре, осуђене су на хаос, анархију и сиромаштво.

Напомена: Ова Три П, важе превасходно за унутрашње устројство идеалне државе, док у односу на спољни свет
важе само делимично и у оној мери, док не угрожавају интересе идеалне државе.

Ваше мишљење и примери?

BRAVO pravo razmisljanje,koje nam upravo sada stoji kao izazov,a zna se-KOSOVO
ako damo kosovo onda o nicemu vise nikada nemamo prava da pricamo dacemo sve i zenu i kola i stan,decu ma sve cemo dati ako zatraze zato ako damo DABOGDA nam deca poumirala

mislim da se pojam anarhija koristi tendeciozno i netacno, koliko ja znam anarhija je najvisi stepen drustvenog uredjenja kada se vlast ne vrsi silom, ni unutra ni napolju, niti donosi dobit/benefit politicarima

Зависи од угла гледања, а ова тема нема за циљ бављењем формом друштвеног уређења.

Stvarnost je izgubila dosta od svoje vrednosti , prnicipa , smisla , ali pre svega istinitosti , koju svi zaboravljaju kada nam izlažu idealnu državu ...
Verovanje u bilo kakvu ideju kukavičluk je prema samom sebi . Ljudi koji veruju u nešto idealno , suzbijaju svaki korak da hrabrost , čistota i tvrdoća čovekove esencije zagrabi budućnost .
Kao što reče Niče ‚‚Ja ne pobijam ideale ,oblačim samo rukavice pred njima ... ‚‚

Слажем се, али то не може бити изговор за човека, да не тежи идеалном.

Idealna država?

Hegel
,,otelovljenje moralne ideje, slika i otelovljenje razuma,,

Engels
,,Država je proizvod društva na odredjenom stupnju razvoja-ona je priznanje da se to društvo zaplelo u nerešivu protivrečnost sa samim sobom, da se pocepalo na nepomirljive suprotnosti koje je nemoćno da savlada,,

Sokrat
,,Čestiti moj čoveče, Atinjanin si, gradjanin najveće i po mudrosti i snazi najuglednije države, a nije te stid što se staraš za blago kako ćeš ga što više nagomilati. A za Pamet, za Istinu i za Dušu da bude što bolja-za to se ne staraš i nimalo ne haješ!,,

Principi, Pravila, Procedura, kada bi se mogli dogvoriti ko će ih sačiniti i primenjivati, možda bi mogli govoriti o državi (bez onog idealna).

Medjutim nedostaje jedna ,,sitnica,, - RADI TAKO DA NAČELO KOGA SE DRŽI TVOJA VOLJA MOŽE UJEDNO DA VAŽI KAO PRINCIP OPŠTEG ZAKONODAVSTVA (Kant)

Možemo li to?

Moraš verovati u nešto i težiti nečemu da bi preživeo dan. To važi i za pojedince i za države.
Kukavičluk je kada odbiješ da veruješ u nemoguće.

Back