Idealan politicki sistem ?

Prvi deo je potpuna besmislica a drugi stereotip.
Idealan politički sistem ne postoji. Uslovljen je osobenostima države u kojoj živiš. Ukoliko neko voli da ga vodi diktator (Tito, Sloba, Tadić, Vučić...) što bih ga ja sprečavao u tome.

Проблем је у томе што такве предилекције нису део приватног него јавног живота, па тако и ти будеш принуђен да трпиш лош систем који намеће лоше и примитивно друштво.

Или да одеш из те земље.

S obzirom da ne mogu da bilo šta izmenim po tom pitanju , odavno sam otišao. Šta drugo? Da straćim još jedno dvadesetak godina u takvom okruženju, blatu i bedi. Jednostavno u mnogim zemljama se obožavaju diktatori ili skoro pa diktatori.

Poslednja izmena:
To je samo jedna polovina medalje, odlicno sto je bar to proslo kao objasnjenje..
Ali postoji i druga strana medalje, a to je sta kad drugi ima ono sto mi zelimo , a on ne zeli da da...
Animalizam to ne podnosi i pokrenuce se da preuzme i unisti drugi politicki sistem, ma kakav on bio.

Шта је суштина мог социјалистичког уређења државе?
1. нема странака осим једног политичког тела (Савез комуниста у Србији) где сваки друг или другарица може да се региструје
2. одлуке доноси искључиво синдикат стручних људи независно да ли су у политици или не
3. маршал је само врховни извршитељ

Шта то значи? Па то значи следеће
1. избије епидемија
2. синдикат лекара обавештава о томе како је стање и које мере треба предузети
3. синдикат економиста анализира како ће одразити на економију и унапред спрема решење
4. маршал извршава наредну синдиката лекара
ЈЕДНОСТАВНО.

Како све то може да буде једноставно. Нема полтронизма, нема шарлатанизма, нема причања у празно или уради или немој да га радиш. Примера ради ви ако сте стручан човек у својој области а нисте у политици а бољи сте него онај што јесте и ваш глас итекако биће чут. Наука мора да буде ослобођења од стране паразита и да се коначно вратимо здравог разуму а не себичлуку појединца.

А црква?
Не постоји привилегована релијска заједница и ако држава нешто одлучи црква нема право да се меша што није није њен домен. Слобода веоисповести је загарантовано право сваког члана заједнице.

Шта мислиш о геј популацији?
Поставите себи једноставна питања и добићете једноставан одговор. То је тако једноставно.

1. Зашто постоје полови у живом свету?
2. Да ли је човек привелиговано биће па да се понаша ван оквира других бића с којима делимо кисеоник?

Смртна казна за:

-убице, отмичаре или силоватеље деце
-дилере наркотика и њихове колабрационисте (не купце!!!)
-убице које понове убиство
-масовне убице укњучујући и ратне злочинце независно да ли су моји или њихови (ниједан генерал неће трулети у затвору)
-особе које побегну из казнено-поправне установе (бежење из затвора, покреће се аутоматска ликвидација од стране народне милиције)
-људе које краду држани новац , дакле из народне централне банке (ниједан моћник који проневери државни новац неће нови дан видети!)

Абортус
-је забрањен јер се гледа на њега као чедоморство осим ако се не врши у смислу еутаназије у сагласности ОБА родитеља.

Еутаназија
-право на милост свакоме дати

Алкохол и дуван
-Забрањено је продавати особама до 21 година. Казна за фирму која учини 1.500.000 динара по артиклу

Власт чини
1. Маршал - врховни војни командант
2. Суд - главно контролно тело рада 1 и 3 (пасивно)
3. Савез синдиката - скупови стручњака из једне области

СИСТЕМ.png

Poslednja izmena:
Видим да многи мешају добробит појединца и добробит заједнице. Добробит заједнице увек треба да буде испред добробита појединца. Ја нисам анархиста где се кроз појединца ове модерне левице (антифуса) гледа читав систем те тако појединци могу и сами себе да униште јер се гледа да се угоди свакоме уместо да се гледа на то како ће се то одразити на заједницу.

Ali pogledaj ovaj prikaz:

1. Ako su Pojedinačni ljudi pojedinačno zadovoljni, onda nema šanse da je zajednica nezadovoljna.

Нетачно. У просторији где се рокају дроге сви су задовољни као појединци али заједница им се распада. Управо се то дешава и са капитализмом данас. ;)

Po tvojoj definiciji. Ti si tu uljez, odnosno Jusuf Staljin koji određuje drugima koji hobi da imaju u životu.

Не ја нисам уљез. Ја сам особа која види да брод тоне док се раја весели и ужива. Ја сам она особа која ће у тренутку свеопште екстазе и панике да спусти сидро. ;)

Pa onda nemoj da gledaš tuđa posla. Drži svoje rukavice udaljene od tela i para drugih.

Порезе треба увести који ће од медијане расти експоненцијално а испод медијане зараде да не постоје. То се зове поравњавање брода јер овако је превише воде у једном делу али људи су себични и не желе да пусте па таман се сви ПОДАВИЛИ.

И друго ја сам УНИОНИСТА. Залажем се за синдикалну унију.

Не можеш у НР Србији да продајеш дрогу, да проневериш државни новац, да украдеш нечије дете, да починиш убиство након убиства... такви људи се УКЛАЊАЈУ из друштва јер ремете заједницу и одржавају исти свет као што је и данас. Не може да ти неко организује бежанију из затвора и да мислиш да је готово. Е па није. Твој живот од тог тренутка вреди 0. Сваки друг на улици може да те убије и да за то добије награду што је служио заједници и држави.

Poslednja izmena:
Ма, слажем се ја са тобом, донекле и са теоријом, само- ова пракса мало заебата, мајкуму, а? :lol:
Шалу на страну- сличност и разлика између комунизма и либерализма, у једној реченици: запиши, помоћи ће ти у разумевању света...:mrgreen:
Оба система подразумевала су погрешно; комунизам, да су људи бољи него што реално јесу, а либерализам- да су гори него што јесу...
И зато су оба- пропалаааа.:flert:

Још је држава потребна људима; мора да постоји обавеза, притисак и ограничења "слобода".
Зато је и питање из наслова у суштини- идеализам; друштвено уређење не треба да буде идеално, него- бар релативно праведно и ефикасно.

Паааа.... Комунизам не гледа на људе јесу нису бољи ..

Ево например комунизам је као јаааако разрежен гас ... пуно простора и од атома до атома пууууно места ..

Значи мала шанса да покажу људи какву јесу

Значи не дискутујемо фазу 'трке'до 'циља'... тј .. социјализам .. када се надамо да ће једно 1400 година сви да упру да развију

проиводне снаге и да се више мање добровољно одрекну потрошње ....

Либерализам, са друге стране .. тумачи људе какви јесу .. тако да ово данас, УБИ који се уводи, ограничавање туризма, смањивање

будуже разлике у надницама по европи ... је преко прече наоколо ближе ,... смао други пут у комунизам .. преко либерализма

Како кажу 'сваки крај је неки почетак' ( апропо пропасти )

A, to.

To nema nikakve veze, jer porez je Operaciono Nezavisan od državne potrošnje.

Неће да буде. Примера ради ако ти је плата $2.000.000 а медијана је $500 теби ће порез на луксуз бити $1.500.000 а човеку који има плату од $300 биће 0%, На тај начин се елита везује и гура да има што већу медијану како не би имала драконске порезе.

Неће да буде. Примера ради ако ти је плата $2.000.000 а медијана је $500 теби ће порез на луксуз бити $1.500.000 а човеку који има плату од $300 биће 0%,
To samo znači da mi je plata 500 giljada, a vama 300 dinara.

Novac od poreza se uništava u visokim pećima, a ne ide nikome.

Back