ideal lepote.........

van-canto_tribe-of-force_05_inga.jpg

Ne postoji lepo i ruzno ,postoji samo subjektivno misljenje objektivne stvari ili stvarnosti

lupas gluposti i to teske
postoji ljudska ideja lepog i ruznog ,a osnove na kojma pociva ta ideja su stare 2,5 hiljada godina kada je u razvoju anticke filosofije nastala filosofska nauka Estetika.
Kad budes procitala bar jednu od bezbroj knjiga na doticnu temu mozda ces imati barem tri cetvrtine tacne informacije ,a onda mozes da se vratis ovde da ponovo probas da se kurcis ,pa da te ja ponovo sjebem.

p.s Ne postoji objektivna stvar i ne postoji objektivna stvarnost , to su izrazi koji ne postoje

lupas gluposti i to teske
postoji ljudska ideja lepog i ruznog ,a osnove na kojma pociva ta ideja su stare 2,5 hiljada godina kada je u razvoju anticke filosofije nastala filosofska nauka Estetika.
Kad budes procitala bar jednu od bezbroj knjiga na doticnu temu mozda ces imati barem tri cetvrtine tacne informacije ,a onda mozes da se vratis ovde da ponovo probas da se kurcis ,pa da te ja ponovo sjebem.

p.s Ne postoji objektivna stvar i ne postoji objektivna stvarnost , to su izrazi koji ne postoje

Procitaj knjigu iz psihologije pa mi se javi .
Ljudska ideja lepog i ruznog je i dalje SUBJEKTIVNO misljenje. Kako objasnjavas razlicite ukuse ,ako ovo sto sam ja napisala nije tacno??

Procitaj knjigu iz psihologije pa mi se javi .
Ljudska ideja lepog i ruznog je i dalje SUBJEKTIVNO misljenje. Kako objasnjavas razlicite ukuse ,ako ovo sto sam ja napisala nije tacno??

1) psihologija nije nauka i retko koji upoznati intelektualac je priznaje kao takvu .
Imam druga koji je student psihologije ,koji je i sam svestan ove tuzne cinjenice.
Psihologiju uce oni dovoljno nesrecni i dovoljno glupi koji ne mogu da uce ili upisu filosofiju ,medicinu(psihijatriju) ili bilo koju politicku nauku baziranu na filosofiji.
Nemam nikakvog postovanja za geografiju ,ali to je moje subjektivno misljenje za razliku od gorepomenutog koje je gotovo pa opste prihvaceno.
2)Ti si napisala tesku nebulozu , pretpostavljam da imas 13,14 godina maksimalno ,tako da nemam nameru da se ja sad zajebavam sa tobom. Ja tebe nisam napao, samo sam ti ukazao na to ,da pises stvari koje nemaju nikakve veze sa logickim razmisljam i da je ocigledno da nisi jednu knjigu procitala od korice do korice.
3)Problematika lepog i ruznog nema nikakve veze sa psihologijom , to je cista filosofija bila i ostala .
Verovatno ne znas da je filosofija iskonska nauka . I da su se dalje , vremenom, od nje cepale i nastajale nauke koje ti znas (ili verovatno ne znas) danas.
Medicina je nastala od filosofske nauke antropologije ,a psihologija je retardirani mongoloidni brat grane medicine koja se zove psihijatrija.
Tako da ti odmah mogu reci da zasnivanje svojih osnovnih argumenata u raspravi ne trebas traziti u nauci psihologije ,zato sto tako diskusiju mozes dobiti samo sa 10 godina u skolskom dvoristu.
Vrati se slobodno kad budes mnogo vise znala i naucila.
Pa ,kad budes imala jace argumente od rekla kazala koje si videla u Dr Hausu slobodno mozes da se vratis da nastavimo razgovor.

Ne znam sta si tacno hteo da postignes ovim postom,al aj ok.
Interesantno je to sto se vise fokusiras na to da me pokopas pretpostavkama o meni i omalazavanjem psihologije kao nauku.
Problematika lepog i ruznog se bazira na licnim dozivljajima i opazanjima,a to definitivno ima veze sa psihologijom.
I verovatno ce ti sledeci post biti u stilu: i dalje pises nebuloze ,idi informisi se vise pa cemo pricati itd. Tako da ne moras da se trudis ,ako nameravas da napises nesto u tom stilu.

Ne znam sta si tacno hteo da postignes ovim postom,al aj ok.
Interesantno je to sto se vise fokusiras na to da me pokopas pretpostavkama o meni i omalazavanjem psihologije kao nauku.
Problematika lepog i ruznog se bazira na licnim dozivljajima i opazanjima,a to definitivno ima veze sa psihologijom.
I verovatno ce ti sledeci post biti u stilu: i dalje pises nebuloze ,idi informisi se vise pa cemo pricati itd. Tako da ne moras da se trudis ,ako nameravas da napises nesto u tom stilu.

Nema problema. Odvescemo diskusiju u suprotnom pravcu. Reci mi sta znas o nauci Estetike i o ucenjima Aristotela?
Ustvari ne mora da bude Aristotel ....moze da bude i Nice i Hegel i Hese i Kundera cak i Tomas Man i bezbroj drugih.
Samo nemoj molim te kao argument da koristis recenice neke duhovne sirotinje koja je pisala udzbenik iz psihologije za srednju skolu

Evergreen, previše omalovažavaš psihologiju kao nauku, a i ne zaboravi da je ona i dalje živa i i dalje nudi novine, dok se filozofija samo istražuje, nemaš ti danas ljude koji formiraju sopstvenu filozofiju uz uticaj tuđih a da pritom budu originalni.

Evergreen, previše omalovažavaš psihologiju kao nauku, a i ne zaboravi da je ona i dalje živa i i dalje nudi novine, dok se filozofija samo istražuje, nemaš ti danas ljude koji formiraju sopstvenu filozofiju uz uticaj tuđih a da pritom budu originalni.

Psihologija nikad nije napravila primetan napredak.
Filosofija se ne istrazuje, ona je postojala ,postoji i postojace.
Imas.

Back