Iako ga je porazio, Mrkšić brani Gotovinu

da raspravljao je o vojnim teorijama i kako su ucili...i rekao da je isto kao i on ucio i Tudman (za Tudmana cak da je i pisao tu doktrinu) i da se to tako radi....
procitaj zapsinike...
Ali ja sam misljenja da je taj sud izgubio kredibilitet posle agresije NATO-a na Republiku Srpsku 1995 , bombardovanja Knina od strane NATO avijacije kao i agresije na SRJ 1999.
Misljenja sam da su posle tih dogadjaja objektivnost i istina napustile sudnicu Medjunarodnog krivicnog suda za Jugoslaviju i Ruandu.

Ali ja sam misljenja da je taj sud izgubio kredibilitet posle agresije NATO-a na Republiku Srpsku 1995 , bombardovanja Knina od strane NATO avijacije kao i agresije na SRJ 1999.
Misljenja sam da su posle tih dogadjaja objektivnost i istina napustile sudnicu Medjunarodnog krivicnog suda za Jugoslaviju i Ruandu.

to je tvoje mišljenje, ali samo tvoje i tvojih istomišljenika. taj sud je priznat od republike srbije i njegove odluke su za srbiju obvezjuće

dali srbija priznaje taj sud??? samo mi na to odgovori

SAD se protive osnivanju trajnog medjunarodnog suda Debora Tejt
01/03/2002
VOICE OF AMERICA

Pjer-Rièard Prosper, ambasador u amerièkom Državnom sekretarijatu za pitanja ratnih zloèina.
”U oba tribunala, profesionalnost jednog dela osoblja dovedena je u pitanje, uz sumnje o lošem upravljanju i zloupotrebama. U oba tribunala proces je povremeno bio veoma skup, neefikasan, prespor i daleko od svakodnevnog iskustva ljudi i žrtava,“ rekao je ambasador Prosper.

http://www.voanews.com/Serbian/archive/2002-03/a-2002-03-01-7-1.cfm?moddate=2002-03-01

SAD se protive osnivanju trajnog medjunarodnog suda Debora Tejt
01/03/2002
VOICE OF AMERICA

Pjer-Rièard Prosper, ambasador u amerièkom Državnom sekretarijatu za pitanja ratnih zloèina.
”U oba tribunala, profesionalnost jednog dela osoblja dovedena je u pitanje, uz sumnje o lošem upravljanju i zloupotrebama. U oba tribunala proces je povremeno bio veoma skup, neefikasan, prespor i daleko od svakodnevnog iskustva ljudi i žrtava,“ rekao je ambasador Prosper.

http://www.voanews.com/Serbian/archive/2002-03/a-2002-03-01-7-1.cfm?moddate=2002-03-01
nije važna SAD. dali ga srbija priznaje. mislim da je odgovor potvrdan:hvala:

svjedoći pod pretpostavkom da se govori istina. e sad je na vama da dokažete suprotno:bye:

Ахам...

Cilj napada progon Srba

ZAGREB - Cilj hrvatskih napada na Knin u „Oluji“ bio je progon tamošnjeg stanovništva, izjavio je bivši komandant vojske RSK Mile Mrkšić u nastavku svedočenja na suđenju hrvatskim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku, koji se terete za zločine u „Oluji“.

Mrkšić je kao svedok odbrane generala Gotovine u ispitivanju tužioca Edvarda Rusoa objasnio da Hrvatska vojska nakon prvih preciznih udara na vojne lokacije nije odmah ušla u grad, nego je nastavila da gađa civilne zgrade nepreciznim oružjem.
To je učinjeno kako bi st

anovništvo pobeglo, što im je omogućeno, izjavio je Mrkšić, dodavši da vojska nije htela osvojiti Knin, „iako su to mogli postići s trećinom municije koje su potrošili i tamo sve zarobiti, zajedno s glavnim štabom“.

Ахам...

Cilj napada progon Srba

ZAGREB - Cilj hrvatskih napada na Knin u „Oluji“ bio je progon tamošnjeg stanovništva, izjavio je bivši komandant vojske RSK Mile Mrkšić u nastavku svedočenja na suđenju hrvatskim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku, koji se terete za zločine u „Oluji“.

Mrkšić je kao svedok odbrane generala Gotovine u ispitivanju tužioca Edvarda Rusoa objasnio da Hrvatska vojska nakon prvih preciznih udara na vojne lokacije nije odmah ušla u grad, nego je nastavila da gađa civilne zgrade nepreciznim oružjem.
To je učinjeno kako bi st

anovništvo pobeglo, što im je omogućeno, izjavio je Mrkšić, dodavši da vojska nije htela osvojiti Knin, „iako su to mogli postići s trećinom municije koje su potrošili i tamo sve zarobiti, zajedno s glavnim štabom“.

Misliš da je bilo logičnije okružiti Knin i razoriti ga kao Vukovar.

Misliš da je bilo logičnije okružiti Knin i razoriti ga kao Vukovar.

Аууууууууу... па ви сте у ствари УЧИНИЛИ УСЛУГУ СРБИМА тако што сте ПОЧИНИЛИ РАТНИ ЗЛОЧИН ЕТНИЧКОГ ЧИШЋЕЊА...:evil:

хехехе... тога се нисам сетио...:roll:

Poslednja izmena od moderatora:
Kriv je Tuđman, jer je uvjerio Miloševića da HV neće krenuti u napad do studenoga 1995. Kriv je Mladić, iako njega nije izrijekom optužio, što vlasti RS-a nisu ozbiljno shvatile pad Bosanskog Grahova niti dopustile Mrkšiću da se svojim snagama tamo suprotstavi Gotovini, koji se s te strane približavao Kninu. A obavještajne službe zato što ih je “netko nafilao podacima” da će glavni udar HV-a biti na Baniji i Kordunu.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,6,23,,167437.jl

:hahaha::hahaha::hahaha:

Ovo je fenomenalno!!!

Milošević povjerovao Tuđmanu da do novembra neće krenuti u napad !!!! :hahaha::hahaha:

Slavni "dženeral" Mladić je tako dobar strateg da nema pojma što znači kad te neprijatelj okruži !!! :hahaha::hahaha:
Pichkica se sakrio u mišju rupu tamo u Bosni i izvlačio svojeg generala iz okruženja, a da nije prstom mrdnuo! :hahaha::hahaha:

Al obavještajci su bili najveći biser!!! :hahaha::hahaha:

"Netko" ih je nafilao podacima! :hahaha::hahaha:

Da nisu gledali u pasulj, a nisu vidjeli Grahovo??? :hahaha::hahaha::hahaha:

Ovo je fenomenalno!!!

Milošević povjerovao Tuđmanu da do novembra neće krenuti u napad !!!! :hahaha::hahaha:

Slavni "dženeral" Mladić je tako dobar strateg da nema pojma što znači kad te neprijatelj okruži !!! :hahaha::hahaha:
Pichkica se sakrio u mišju rupu tamo u Bosni i izvlačio svojeg generala iz okruženja, a da nije prstom mrdnuo! :hahaha::hahaha:

veli mrkšić: zahebali nas. očekivali smo glavni udar na kordunu (obavještajne službe), a od šibenika sa južne strane, gdje smo posvili obanu, kad no napalo sa leđa iz bosne :hahaha::hahaha1::rotf::rotf::hahaha::hahaha:

Ovo je fenomenalno!!!

veli mrkšić: zahebali nas. očekivali smo glavni udar na kordunu (obavještajne službe), a od šibenika sa južne strane, gdje smo posvili obanu, kad no napalo sa leđa iz bosne :hahaha::hahaha1::rotf::rotf::hahaha::hahaha:

decko svaka cast,uljepsali ste mi dan:hahaha1::worth::worth:

Back