I wanna be loved be you...rekosmo uz Marilyn Monroe

**Freya**

Elita
Poruka
16.525
...kazu da je bila Capote-u pred ocima kada je pisao Dorucak kod Tifanija...
...kazu da je sa ruskim diplomatom razgovorala o klasicnoj knjizevnosti na iznenadjenje prisutnih...
...kazu da je veliki Gable obozavao a da je njena najbolja uloga odraz Merilyn Monroe u tudjim ogledalima...

...kao deci nam govore da moramo napredovati da ne bismo postale igracke velikim decacima koji nezrelost prikrivaju kravatama...po misljenju mama, trebalo bi da nalikujemo pametnoj Katharine Hepburn koja je svojim promuklim glasom uvek govorila sta misli i sta zeli...ili je gospodju Hepburn pazio bogataski status njene porodice dok bi u suprotnom morala da napravi kompromis sa muskim svetom?

...medjutim, da li smo poslusale mame, da li danas zene koje poznajete imaju slobodu da bez osude neguju svoju posebnost? Da li misilite da stavljaju probranu odecu na sebe ne bi li ciljno izazvale "one trick pony" paznju, da li govore reci za koje znaju da muskarci vole da cuju i da li u svemu tome skrivaju pravo lice? Da li mislite da je cak i danas politicki podobnije manje govoriti a vise se dovijati neverbalno sa muskarcima ne bi li vas zeleli iako od njihove zelje nemamo nista...ili imamo satisfakciju...glavno pitanje, da li zene svoju vrednost dozivljavaju kroz oci suprotnog pola?

...kako ovde ima puno muskaraca, zanima me da li vise vole zene koje jednostavno samo pruzaju od onih koje daju ali i zahtevaju?
...posluzicu se ruznom metaforom...da li bi prosecan muskarac ovog pdf-a radije popio kafu sa Suzanom Mancic ili sa italijanskom dizajnerkom Laurom Biagiotti, ako se uzme u obzir da pomenuta dama ima sedu, nefarbanu kosu i dosta kilograma viska ali i studije knjizevnosti, arheologije, dizajnerski i umetnicki rad...sta je vama inspirativnije?
premio_leonardo_a_laura_biagiotti_1.jpg

Ja mislim da bi vi trebale manje paznje da obracate na Merilin Monro i Ketrin Hepburn a da malo vise mislite svojom glavom.Pustite vi njih da pocivaju u miru a vi budite svoje i nemojte slediti neke tupave ideale.
Svaka cast tim pomenutim damama ali nemora da znaci da je sve bas tako i da je to ispravno samo zato sto je to neka tamo glumica o kojoj neznamo nista izgovorila pre 50 godina.
Nemojte forsirati taj neki svoj inat prema muskarcima samo zato sto vam je mama ili tamo neka glumica ili kreatorka tako rekla.Razmisljajte malo i vi.
Sto se te kafe tice,Suzani Mancic nebih ni orah uzeo iz ruke.A za ovu Lauru nisam ni cuo niti znam ko je tako da me bas nesto ne zanimaju ni jedna ni druga.

...kako ovde ima puno muskaraca, zanima me da li vise vole zene koje jednostavno samo pruzaju od onih koje daju ali i zahtevaju?
...posluzicu se ruznom metaforom...da li bi prosecan muskarac ovog pdf-a radije popio kafu sa Suzanom Mancic ili sa italijanskom dizajnerkom Laurom Biagiotti, ako se uzme u obzir da pomenuta dama ima sedu, nefarbanu kosu i dosta kilograma viska ali i studije knjizevnosti, arheologije, dizajnerski i umetnicki rad...sta je vama inspirativnije?
Ćao Freja, šta ima?

Svako više voli osobe koje samo pružaju a ništa ne zahtevaju. Svako bi voleo automobil koji prelazi hiljade kilometara bez kvara i bez goriva. Ali ništa od toga ne postoji. Postoji neki odnos pružanja i zahtevanja, i postoje razne vrste zahteva. Da se i ja poslužim metaforom - niko ne bi voleo da ima kola koja osim benzina zahtevaju posebno raspoloženje vozača, a startuju se tako što ih pobediš u šahu.
Drugi deo pitanja, sa Suzanom i Panzzeroti i nema baš veze sa prvim delom... ali kad već pitaš, popio bih kafu sa Laurom, a pelinkovac sa Suzanom. I intelektualan razgovor i ispraznosti imaju svoje draži, ako im se priđe na adekvatne načine. S tim što su gluposti zabavnije uz alkohol.

ja ne znam sta bih odgovorila na prvi deo teksta.glumljenje bilo cega je tuzno,treba biti prirodan,pa kome se svidja svidja
jes da nisam musko,al rado bih popila kafu sa suzanom mancic jer mislim da je zabavna zena
sta ce mi da filozofiram sa laurom,odavno sam prestala da gledam ko je koliko pametan,sad mi je mnogo vaznije da se uz nekog iskreno nasmejem

mora da sam promasila temu :lol:

Poslednja izmena:
Samo jedna mala ispravka u naslovu - "I Wanna Be Loved By You"....

(
)

@ tema

Da, nazalost, jos uvek sebe gledamo muskim ocima, ali kao sto rece doticna dama, "ne smeta mi da zivim u svetu muskaraca sve dok u njemu mogu da budem zena".

Ne bre...fale mi navodnici...to je igra, zamena by u be...simbol...namerna greska koja ne menja smisao recenice vec ga pravi pogresnim jer akcentuje kraj kao poentu...:)

Kao mala, oduvek sam zelela zensko dete a sada pocinjem da verujem da je mozda bolje dobiti sina jer je muskarcima zivot laksi.

Kada pogledate samo uzgred muskarce koje zene nalaze privlacnim i zene koje muskarci nalaze privlacnim...ocigledno je da polovi nisu bas pomerili svoju svest od pedesetih do danas.

Kada pogledam devojke u gradu, ne mogu da poverujem da im se dopada kako izgledaju, da istinski nalaze da je lepa garderoba koju nose...

Pristale smo na razne vrste podela, na zensko stivo, recimo...vise nije vazno ni kako pise zena...cim je zena, spisateljica je...pogrdno receno...

Kada pogledate samo uzgred muskarce koje zene nalaze privlacnim i zene koje muskarci nalaze privlacnim...ocigledno je da polovi nisu bas pomerili svoju svest od pedesetih do danas.
Čuj, od pedesetih. Oduvek.
Zato jer privlačnost nije stvar svesti, već nagona.
Ili, što bi rekla Suzana Mančić - to ne bira pamet, nego srce. A proslavljeni seksolog Jovan Marić dodaje: ''misliš, hormoni, Suzana?''. U studiju kreće aplauz. I taman kad ja zaustim nešto da kažem o evoluciji i atavizmima... ''Vraćamo se posle bloka reklama''...

Ne bre...fale mi navodnici...to je igra, zamena by u be...simbol...namerna greska koja ne menja smisao recenice vec ga pravi pogresnim jer akcentuje kraj kao poentu...:)

Kao mala, oduvek sam zelela zensko dete a sada pocinjem da verujem da je mozda bolje dobiti sina jer je muskarcima zivot laksi.

Kada pogledam devojke u gradu, ne mogu da poverujem da im se dopada kako izgledaju, da istinski nalaze da je lepa garderoba koju nose...

Pristale smo na razne vrste podela, na zensko stivo, recimo...vise nije vazno ni kako pise zena...cim je zena, spisateljica je...pogrdno receno...

Definitivno je lakse biti muskarac nego zena, i ja ne mogu da poverujem da sve sto se npr. danas nosi moze da bude privlacno sto muskarcu, sto zeni, ali na srecu postoji mnogo ili dovoljno muskaraca koji to ne smatraju lepim (ili ne smatraju sve sto je u modi lepim), i na srecu, moguce je da i spisateljicu uzmu za ozbiljno u zavisnosti od onoga sto pise.

Ipak, jeste "trend" i dan danas da se zenama manje veruje, i mnogo im vise treba da se dokazu u ozbiljnosti narocito u profesiji (i to cak i od samih zena, sto nije zacudjujuce). A za to vreme mogu da prodju i godine, pa se postavlja pitanje sta oni hoce, da li lepu ili pametnu, jer se ocigledno na to mnogo toga (bar kod njih) svodi.

Ipak, ohrabruje sve veci broj muskaraca-intelektualaca, kojima ove danasnje (modne) "trircarije" istinski nisu bitne.

ja ne znam sta bih odgovorila na prvi deo teksta.glumljenje bilo cega je tuzno,treba biti prirodan,pa kome se svidja svidja
jes da nisam musko,al rado bih popila kafu sa suzanom mancic jer mislim da je zabavna zena
sta ce ni da filozofiram sa laurom,odavno sam prestala da gledam ko je koliko pametan,sam mi je mnogo vaznije da se uz nekog iskreno nasmejem

mora da sam promasila temu :lol:
Sta te briga za temu ? Ionako na svakoj temi frflja ko sta hoce pa tako i ja .
A o onim dvema sa teme cu da razmisljam kad se dokazu kao forumasice .
Mislim da su jedna Smokva , Koto , Bogomoljka 86 i da ne navodim jos neke
a ima ih , interesantnije nego dvegorepomenute .:)

...kazu da je sa ruskim diplomatom razgovorala o klasicnoj knjizevnosti na iznenadjenje prisutnih...
...kazu da je veliki Gable obozavao a da je njena najbolja uloga odraz Merilyn Monroe u tudjim ogledalima...

...kao deci nam govore da moramo napredovati da ne bismo postale igracke velikim decacima koji nezrelost prikrivaju kravatama...po misljenju mama, trebalo bi da nalikujemo pametnoj Katharine Hepburn koja je svojim promuklim glasom uvek govorila sta misli i sta zeli...ili je gospodju Hepburn pazio bogataski status njene porodice dok bi u suprotnom morala da napravi kompromis sa muskim svetom?

...medjutim, da li smo poslusale mame, da li danas zene koje poznajete imaju slobodu da bez osude neguju svoju posebnost? Da li misilite da stavljaju probranu odecu na sebe ne bi li ciljno izazvale "one trick pony" paznju, da li govore reci za koje znaju da muskarci vole da cuju i da li u svemu tome skrivaju pravo lice? Da li mislite da je cak i danas politicki podobnije manje govoriti a vise se dovijati neverbalno sa muskarcima ne bi li vas zeleli iako od njihove zelje nemamo nista...ili imamo satisfakciju...glavno pitanje, da li zene svoju vrednost dozivljavaju kroz oci suprotnog pola?

Ja bih popio kafu sa Vesnom Zmijanac :zaljubljena:

Mislim da sam vec pisala da je glavni problem m-z odnosa takmicenje. A umesto rivalstva trebali bi da obratimo paznju na dopunjavanje. Ne kompromis, nego prihvatanje suprotnog pola takav kakav je.
Ima onih koji iskljucivo govore ono sto drugi vole da cuju, ali to ne zavisi od pola. Neki jednostavno tako funkcionisu. I prolaze odlicno, ali medju onima koji vole lazne, isprosene komplimente, iznudjena aminovanja. Prazne odnose.
One kojima je muski pogled jedino sto imponuje i da hoce, verovatno nemaju sta da kazu.
Ali kako se kroz njihovu muzevnost istice i nasa zenstvenost, mislim da je bitno kako nas dozivljavaju, i umom i culima. Ne svi, nego oni koje i mi vrednujemo, sa kojima se prepoznamo.
Da, poznajem zene koje su svoje, posebne,... i nisam primetila da su zbog toga nezanimljive muskom polu. Naprotiv.

Sta te briga za temu ? Ionako na svakoj temi frflja ko sta hoce pa tako i ja .
A o onim dvema sa teme cu da razmisljam kad se dokazu kao forumasice .
Mislim da su jedna Smokva , Koto , Bogomoljka 86 i da ne navodim jos neke
a ima ih , interesantnije nego dvegorepomenute .:)

Odlicno! Sve smo Novosadjanke i ocekuj uskoro na RTV novu emisiju koju cemo da vodimo. Ti ces biti specijalni gost :flert:
Idem da skratim suknje :lol:

Normalni muskarci vole zene koje se ne foliraju.
Kako je takvih manje od 1% onda je daj sta das-elementarna mera pristojnosti i da nije ona najgora seljanka recimo u odnosu sa ljudima.
Ali to na stranu!
Uvek za krsh ostaje ona velika vecina poremecenih, psihopata,sociopata itd.
Sto si vise psihounesrecena to ces naci odgovarajuceg dzabu bez brige.

Dobro, da se manemo termina iz psihijatrije iako je cudno koliko ih muskarci cesto koriste kada opisuju zene.

Ne bih glumljenje onoga sto prosecan musakarc zeli nazvala foliranjem, to je naucena ili mudro stecena laz radi koristi...koristi koja se po pravilu obije o glavu zeni koja igra ulogu sebe same.

Ja i nesto ne znam kako se oblace te devojke u gradu, ali neka prva asocijacija mi je ono, goli pupak, pocepane farmerke i taj neki "urbani" fazon ili onaj "splavarski" stil.
Mozda je to danas moda, ali niko ih ne tera da se tako oblace i imaju pravo da biraju.

Nigde ne stoji da devojka mora tako da se oblaci da bi je muskarci primetili ili da bi nasla decka.
I ok, stoji to da muskarci mozda vise primecuju takve devojke, utegnute, izbacene grudi, seksipil prsti iz njih (opet, devojke primecuju one nalickane macane iz teretane, samopouzdane, lepo odevene smekere), ali koliko god one bile "privlacne" muskarcima, cisto sumnjam da neki muskarac zeli da bude sa njima jer su one, fine, pametne devojke koje uzivaju u ozbiljnim diskusijama i klasicnim knjigama.

Uvek sam padao na onaj drugi stil devojka koji se sasvim prosecno oblaci i ponasa, ne umislja da je neka "mackica" ili tako neka zivotinja, a i misim da muskarci vise zele vezu sa takvim obicnim devojkama, dok sam ovima zele samo avanture.

Čuj, od pedesetih. Oduvek.
Zato jer privlačnost nije stvar svesti, već nagona.
Ili, što bi rekla Suzana Mančić - to ne bira pamet, nego srce. A proslavljeni seksolog Jovan Marić dodaje: ''misliš, hormoni, Suzana?''. U studiju kreće aplauz. I taman kad ja zaustim nešto da kažem o evoluciji i atavizmima... ''Vraćamo se posle bloka reklama''...

Ajoj, proslavljeni seksolog...dobro je dok ima cime da je kupi:lol:

Dobro, da se manemo termina iz psihijatrije iako je cudno koliko ih muskarci cesto koriste kada opisuju zene.

Ne bih glumljenje onoga sto prosecan musakarc zeli nazvala foliranjem, to je naucena ili mudro stecena laz radi koristi...koristi koja se po pravilu obije o glavu zeni koja igra ulogu sebe same.

elementarna mera pristojnosti i da nije ona najgora seljanka u odnosu sa ljudima.

over and out

Back