I...sta upisujete??? :?

Electra:
Кулиража:
I zato mislim da svako treba da uci ono sto voli i sto ga interesuje i to zbog sebe, svog znanja i obrazovanja, a ne zbog tamo nekog proseka ili ocene da se ubija uceci 8-10h dnevno sto ce ionako kroz 2meseca zaboraviti.

Je l zaista postoji neko ko uci 8-10 sati na dan? :shock: :? :roll:
Postoji, samo u mom jadnom odeljenju imam dve takve osobe.
I ono sto me nervira najvise kod njih je kad na sav glas vicu da nisu nista naucili, a dobiju 5 (pet)

bleach:
Fiorella:
bleach:
Ernesto_Che:
ma peta ne dolazi u obzir...
a gde si ti? sta mi preporucujes/
heheheh... :lol: :lol: :lol:
hmm... veoma mi je smeshno da odgovorim :wink:
ja sam u Petoj 8) 8) 8)
i... duboko je preporuchujem :wink:
ne znam shta si chula o njoj, ali ja nisam verovala da cju se toliko odusheviti
mislim, bukvalno volim svoju shkolu i sve shto ide uz nju 8)
(idem vecj dve godine u nju 8))
Danas sam popunjavala listu zelja,peta je na 1.mestu, a valjda cu je upisati
e super :wink: :D :D
nadam se da cjesh je upisati i provesti jedan divan deo zivota u njoj :P :D
p.s. koji smer?...
prirodno matematicki

LuDa_MaLa:
e aj mi neko pomogne , mislim da li ima neko ko bi mogao da mi pomogne
ja se dvoumim da li da upisem za tesara ili molera pa da li bi neko mogao da mi kaze sta je bolje i zbog cega??? :lol: :lol: :lol:

ako bi me neka grdna nesreca naterala samo na taj izbor, bio bih tesar jer je vrlo lepo raditi sa drvetom :wink: biti moler je s.r.a.nj.e ......... umazes se, izbrljas i sve ....

:P

zagor:
em3pac iverson:
Ph i ja cu gimnaziju,samo zato sto ne znam sta cu drugo...a to je najgora skola!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Hm.. pa, ajde... Koliko ti je to pametno, to ces videti za 3-4 godine. Ja savetujem ljudima da upisu gimnaziju samo ako 10000% planiras dalje na fax. Ako ne, nemoj da se zanosish takvim idejama.. Vidi sta ti bolje lezi, prirodne ili drustvene nauke... pa, onda dolazi uzi izbor... SRECNO! :wink:

Nije toliko bitno koje ti nauke vise leze. Evo, meni su u osnovnoj vise lezale prirodne od drustvenih... pa i u srednjoj (gimn, mat. smer) je manje-vise bilo tako, ali evo, prekosutra polazem prijemni na filoloskom fakultetu. Gimnazija ti daje prava na izbor...

srećica:
da,to je onaj fazon kada svi pisemo puskice,a te osobe se deru"JAOJ,STA CU?!NISTA NISAM UCILA...!!!"
Da to je to sto me najvise nervira.
Mogu da ih razumem da nisu nista ucili pa se traumiraju zbog ocene, ali ne mogu da razumem nekoga ko zna sve lekcije napamet i trese se k'o prut kad radi kontrolni, pa posle joj dobicu 1,2,3 a dobije 5 bez greske. :evil: :evil:
@Tipkaros
Sa 5 godina sam imao tri zanimanja o kojima sam sanjao da postanem. Od 5-e godine pa do danas sam na listu zalja "sta cu biti kad porastem" dodao jos samo jedno zanimanje.
I ako se na kraju srednje predomislim i upisem neko drustveno sra*nje e onda do qrbeeeeeeeep.

miss:
Keeper:
Кулиража:
Gimnazija je skola koja ce ti pruziti najvise znanja i biti najbolja odskocna daska ako planiras da ides dalje.

znas kako kaze T.S. Eliot:
"..... kako smo izgubili znanje u moru informacija...."
gimnazija ti ne daje nikakvo znanje, vec gomilu informacija koje ces zaboraviti kad prodje godina a 80% toga ti nece ni trebati.
treba se usmeriti sto ranije i upisati neku struchnu shkolu .....

treba ako znas sta hoces,ali ja ne znam nikoga ko je dovoljno zreo da sa 14,15 godina ima predstavu o buducnosti i zato u strucne skole idu oni koji nece ili ne mogu da uce ili su im roditelji u fazonu "ste ce ti to u zivotu"
jao... zasto sam naletela na ovaj post... :roll:
Nemoj se ljutiti ali, nemas pojma o cemu pricas... Ja sam htela u gimnaziju. Vukovac, takmicenja... ,primerno' dete... Gimnaziju nisam upisala jer ne bih imala odakle da placam fax ako ne padnem na teret budzeta... Niko mi tu ne bi mogao pomoci, roditelji ne bi mogli...
Toliko o tvom: ,,U strucne skole idu deca koja ne zele i ne mogu da uce''...
sto sam uopste odgovarala na ovo?... :roll:

Za Kulirazu:

Ma nemoj uopste da razmisljas o tome. Ja sam pocetkom 4. godine planirao da upisem tehnoloski ili tako nesto, ali... jbg, predomislio sam se. Ja sam se odlucio na ovaj potez zato sto mi dobro idu jezici. A i shvatio sam da je mnogo zanimljivije raditi sa ljudima nego u nekoj laboratoriji.
PS. Sledece godine cu konkurisati i na filozofskom faksu. Verovatno na psihologiji...

..gledam...i smejem se.ljudi vi bre niste normalni.kakva crna gimnazija!?
alo bre ljudi sta ce te bre sa gimnazijom???
morate posle fax nema druge.ja upisujem ekonomsku.
em sto je laganica skola em sto ima riba :D em sto mi je blizu.(opet :D ) plus mogu da se zaposlim posle nje a plus to sto mogu koji ocu faks posle.alo bre ko vas nalozio za te gimnazije?znam bre ljude koji bre plazu sto su upisali gimnaziju.evo npr. jedan moj poznanik zavrsio devetu gimnaziju na nbg. (ajaoj streberske gimnazije) zatim ekonomski fakultet koji uoooooopste nije lak.i sad je programer! ha eto mislim rano je da se josh gleda kad se upisuje srednja koji cesh faks posle.dok dodje to vreme ko zna sta ce se josh desiti i kako ce biti.(u vreme dok ovo pishem vec su predate liste zelja) ali dobro ko ima volju da uci i tako to njemu sve najbolje! dabogda zavrsio gimnaziju sa najboljim prosekom! ali videcete....

nesrecan:
em sto je laganica skola em sto ima riba :D em sto mi je blizu.(opet :D ) plus mogu da se zaposlim posle nje a plus to sto mogu koji ocu faks posle.alo bre ko vas nalozio za te gimnazije?znam bre ljude koji bre plazu sto su upisali gimnaziju.evo npr. jedan moj poznanik zavrsio devetu gimnaziju na nbg. (ajaoj streberske gimnazije) zatim ekonomski fakultet koji uoooooopste nije lak.i sad je programer! ha eto mislim rano je da se josh gleda kad se upisuje srednja koji cesh faks posle.dok dodje to vreme ko zna sta ce se josh desiti i kako ce biti.(u vreme dok ovo pishem vec su predate liste zelja) ali dobro ko ima volju da uci i tako to njemu sve najbolje! dabogda zavrsio gimnaziju sa najboljim prosekom! ali videcete....

u tome i jeste fazon.sto ja ne zelim da se zaposlim poslije srednje.upravo zato i upisujem gimnaziju....
da mi se ne bi desilo,da kazem sebi "ma sta cemi fax,mogu ja radit nesto i ovako" kapiras?
ovako mi se otvara mnogo vise mogucnosti,uz to,sva mi je raja ovdje...
ma,hajde,ko voli nek izvoli.pozdrav :wink:

*november rain*:
nesrecan:

u tome i jeste fazon.sto ja ne zelim da se zaposlim poslije srednje.upravo zato i upisujem gimnaziju....
da mi se ne bi desilo,da kazem sebi "ma sta cemi fax,mogu ja radit nesto i ovako" kapiras?

Pa nisi bas u pravu. Zasto mislis da neko ko zavrsi srednju skolu mora da radi odma, a ne da zavrsi fax?

miloshjan:
*november rain*:
nesrecan:

Pa nisi bas u pravu. Zasto mislis da neko ko zavrsi srednju skolu mora da radi odma, a ne da zavrsi fax?

ne mislim tako.samo znam da neki od njih poslije zavrsetka strucne srednje skole nemaju motivaciju za studiranje,i ostanu na toj skoli,misleci da nije potrebno da zavrse fax,jer ionako imaju posao.NARAVNO!! to nije niposto slucaj kod svih,ali desava se...
niti sam rekla da strucne skole ne valjaju.samo kazem da je gimnazija po meni bolji izbor.
jer,isto tako znam da svi ljudi koji su zavrsili gimnaziju sada ili studiraju,ili su zavrsili fax,i zato imaju bolje poslove ili place.
zar mislis da ce neko s gimnazijom sutra biti medicinska sestra??nece,i ne moze.opet,nemoj me pogresno shvatit,ne kazem da je to los posao....ma razumijes valjda? :wink:

nesrecan:
Crni nesrecnice prvo budi siguran u nesto, pa tek onda reci.
1.Posle gimnazije se i mora na fax, ali zato je ne upisuje svako, nece u gimnaziju ici neko ko se i kroz osnovnu jedva provlacio i ko nije knjigu u ruke uzimao.
2.Da si rekao bilo koju skolu pa ajde, ali ekonomska, to je pored carinske ubedljivo najgora skola koja se u Srbiji moze upisati (zajedno sa svim njenim smerovima). A zasto mislim da sam vec pisao pa potrazi malo.
To sto ce ti biti laganica tokom 4godine skolovanja i sto ces imati max 6, a uglavnom 5 casova dnevno ce ti biti olaksavajuca okolnost samo za te 4 godine za koje pohadjas tu skolu, a razmisli samo koliko ekonosmista ima u Srbiji. Posao ces naci kad bandera olista.
Zatim ako vec planiras u skolu nemoj gledati drustvo, ribe i zajeban*ciju. Nakon zavrsene osnovne cinis presudan korak u zivotu i ne dozvoli da te uzivanje u zivotu navde na pogresan put.
3.Ko kaze da su gimnazije streberske skole?
OK ne kazem da ne treba da se uci i glupih predmeta, ali ko hoce da uci njemu to nije problem, nemoj klasifikovati skolu u strebersku ako u nekom odeljenju ima 1-2 ucanika koji bubaju sve na pamet i ne dizu glavu od knjige.
No iako dzabe ovo pisem nema veze, bar sam ubio dosadu :wink:

hmm... niste me uopste shvatili.ne pricam ja da cu da se posle ekonomske zaposlim naravno da cu ici na faks.I NE EKONOMSKA NIJE NAJGORA SKOLA.CAK JEDNA OD NAJBOLJIH.i verujte ima onih sto ne razmisljaju pa kao upishu gimnaziju samo da bi cisto nesto upisali.moj ortak (losh vrlodobar) a upisao MATEMATICKU! pa sad vi vidite. sa ekonomskom ima veoma velika mogucnost faksova. a neko je rekao (istina) da se u gimnaziji uce neki bespotrebni predmeti.znam keva mi je zavrsila bre pedagoshku akademiju!!!!! i prvo sto mi je rekla : NIKAKO GIMNAZIJU!!!!!!!!!!!! eto...sad...svako ima svoje mishljenje pa uglavnom ko sta upishe videcemo...

Ja idem u gimnaziju, i kad bih opet birala opet bih nju upisala. Ok, ti imaš svoje mišljenje ali nemoj sad tako govoriti ''gimnaziu nipošto!!!'' Nek svako odluči po svojim željama i mogućnostima. U gimnaziji se daje opšte obrazovanje i svi mi u gimnaziji želimo da se posle školujemo i na faksu. Inače ne bismo nju upisali... :D

Crni nesrecnice,
kazes da sa ekonomskom imas veliki izbor faksova.
Nabroj mi nekoliko njih na kojima se izucavaju prirodne nauke (matematika, fizika, hemija, biologija i ostale nauke i smerovi ove prirode) i ja se od septembra odmah bez razmisljanja prebacujem u ekonomsku.
Taj tvoj ortak koji je upisao matematicku, mozda voli prirodne nauke. I ja sam donekle takav (doduse jak vrlo dobar, odlican zavisi od odnosa sa profama predmeta koji me ne zanimaju)ali iz prirodni nauka nikad nisam imao problema (biologiju ne racunam \, posto mi se ne svidja).
Ti u ekonomskoj fiziku nemas nikako.
Biologiju samo prvu godinu
Informatiku isto tako
Hemiju opet 1. godina, da ne nabrajam

Iz matematike ce ti racun na glavi izaci, naucices tablicu mnozenja do 1.000 :lol:

E sad vidi sa kakvim znanjem ti izlazis iz srednje ekonomske i koliko ti je suzen izbor fakulteta sa ekonomskom u odnosu na bilo koju gimnaziju.
Naravno mozes ti upisati prava ali tu ima da strebas vise nego celo jedno odeljenje gimnazije i verpvao ili ne skoro svi predmeti u ekonomskoj su ti cisto strebanje (videces kad dobijes poslovnu ekonomiju o cemu govorim).

sweet_A:
Ja idem u gimnaziju, i kad bih opet birala opet bih nju upisala. Ok, ti imaš svoje mišljenje ali nemoj sad tako govoriti ''gimnaziu nipošto!!!'' Nek svako odluči po svojim željama i mogućnostima. U gimnaziji se daje opšte obrazovanje i svi mi u gimnaziji želimo da se posle školujemo i na faksu. Inače ne bismo nju upisali... :D

Tacno tako, to je logicno. :wink:

Shinoda:
I sad kad ste odradili tezi deo posla i taj "teshki" :roll: prijemni na vama je samo da popunite papiric i da cekate da vidite gde cete biti primljeni... :D
Ono sto mene zanima jeste, sta planirate da upisete??? :?
Koliko sam se ja raspitivao vecina ovih klinaca iz moje ulice oce u kojekakve ekonomske skole i glooposti...
Niko nece u gimnaziju ili tako neke skole.
Zasto?
Zato sto posle gimnazije treba da zavrsis fax, sto moze biti komplikovano, a danasnji klinci su vise u fazonu "ko uci-znace, ko krade-imace"

Alexandra9:
Nemoj se ljutiti ali, nemas pojma o cemu pricas... Ja sam htela u gimnaziju. Vukovac, takmicenja... ,primerno' dete... Gimnaziju nisam upisala jer ne bih imala odakle da placam fax ako ne padnem na teret budzeta... Niko mi tu ne bi mogao pomoci, roditelji ne bi mogli...

:( Jao Alexandra bas mi je zao sto sam ovo procitala. Fckng pare!!! :(
Mada, nisi smela da se tako lako predas. I sama kazes da si u osnovnoj bila vukovac, ,,primerno dete''. Zasto mislis da ne bi mogla biti super djak i u gimnaziji? Ja sam stekla utisak o tebi kao veoma vrednoj i ambicioznoj osobi, i mislim da bi, da si otisla u gimnaziju, takodje imala super uspeh. Samim tim sto zelis na fax, sebe bi ,,gurala'' napred i tada uspeh ne bi izostao. A kad imas iza sebe cvrst i jak uspeh u sve cetiri godine, zasto ne bi upala na budzet? Ma kolika bila navala... Ne znam... :?
I kad vec pisem, moram da se pohvalim.... LJUDI, PROSLA SAM 5.00!!! :D

Electra:
Alexandra9:

:( Jao Alexandra bas mi je zao sto sam ovo procitala. Fckng pare!!! :(
Mada, nisi smela da se tako lako predas. I sama kazes da si u osnovnoj bila vukovac, ,,primerno dete''. Zasto mislis da ne bi mogla biti super djak i u gimnaziji? Ja sam stekla utisak o tebi kao veoma vrednoj i ambicioznoj osobi, i mislim da bi, da si otisla u gimnaziju, takodje imala super uspeh. Samim tim sto zelis na fax, sebe bi ,,gurala'' napred i tada uspeh ne bi izostao. A kad imas iza sebe cvrst i jak uspeh u sve cetiri godine, zasto ne bi upala na budzet? Ma kolika bila navala... Ne znam... :?
I kad vec pisem, moram da se pohvalim.... LJUDI, PROSLA SAM 5.00!!! :D

ma ne brini... necu ja jos dugo ,ovde'... :wink:
Slucajno sam se nasla na ovoj planeti... :lol: :wink:

cestitam!!!... :wink:

Electra:
Hvaja judi :oops:
Alex... nisam te razumela... na sta se odnosi tvoj post? Al' bas nista nisam razumela :cry: :? Help me, me sad :cry:
izvini... :wink:
Htela sam reci da neki ljudi jednostavno nista ne postignu u zivotu... sta bi bilo kada bi svi bili pametni i uspesni?...
Isto tako nije svakome ,namenjeno' da dozivi nesto vise od 20 godina. Nadam se da spadam i u ovu drugu ,grupu'...

Moji tripovi, ne obracaj paznju na njih... :wink:

... a cestitala sam ti na uspehu u skoli... :wink:

Back