i šta posle 4 godine veze?

dete_Sunca

Početnik
Poruka
34
Dragi forumaši, i momci i devojke, želela bih da čujem vaše mišljenje o mom problemu, jer više ne znam da li sam luda, zbunjena ili blesava..
S mojim dragim sam u vezi sad okruglo četiri godine. U suštini se dobro slažemo, nismo nikad raskinuli pa se mirili, bilo je manjih trzavica i svađica ali ništa strašno. Nekako smo od početka znali da smo jedno za drugo i da je to to. Posle 4-5 meseci smo pričali o tome da živimo zajedno. Pričali. Jer nikako da nam se poklope sve kockice. Tj. njemu. Ja sam sve vreme imala posao i čekala. Da završi faks. Posle godinu i nešto, kad je i to prošlo, čekali smo da se zaposlli. Kao za maler, od posla ni p.
Ćale došao da živi s njim i bratom, da bi našao neki posao, keva ostala u drugom gradu odakle su jer je tamo imala posao. U međuvremenu sam abortirala, jer ne bismo imali od čega da podižemo dete. On odlučuje da ode u inostranstvo da radi bilo šta. Prvo je bila priča da se oženi tamo, da bude 5 godina (koliko već treba) da dobije državljanstvo, ja da ga čekam, da dođem ponekad da ga vidim (kad ponekad?, sigurno će me šef pitati koliko često želim da dobijam godišnji i slobodne dane da bih putovala). Hvala Bogu, odustao je od te ideje. Bio je 3 meseca, vratio se. Posle godinu i nešto, našao je i posao. Plata prosečno otužna, ali je bar nešto počelo da ide na bolje. E sad čekaj, ne može brata i ćaleta da ostavi same. Onda, njegovi prodaju stan tamo i kupuju drugi ovde u gradu. Sad čekaj da vrate dugove. On mora da im pomogne. I sad na kraju čeka veću platu...A ja ostarih čekajući Godoa..Biološki sat kuca, otkucava..Sačekaću ja još malo, nije problem kad sam toliko čekala, i nemam ništa protiv da on pomogne svojima, ali kad ćemo mi doći na red? svaki put kad spomenem budućnost, bilo šta vezano za nas, on dobije nervni slom i posvađamo se tako da me izvređa kao najgoru klošarku i na kraju ispadnem debil što razmišljam o zajedničkoj budućnosti posle 4 godine veze. To je tabu sve dok se ne dobiju svi potrebni uslovi koje je on zamislio ( a za koje ja ne smem da pitam koji su). Da li sam stvarno bezobrazna i da li stvarno treba da ćutim, sedim i čekam da on dođe jednog dana i kaže "evo, došao je taj dan, kockice su se poklopile..."??

Dragi forumaši, i momci i devojke, želela bih da čujem vaše mišljenje o mom problemu, jer više ne znam da li sam luda, zbunjena ili blesava..
S mojim dragim sam u vezi sad okruglo četiri godine. U suštini se dobro slažemo, nismo nikad raskinuli pa se mirili, bilo je manjih trzavica i svađica ali ništa strašno. Nekako smo od početka znali da smo jedno za drugo i da je to to. Posle 4-5 meseci smo pričali o tome da živimo zajedno. Pričali. Jer nikako da nam se poklope sve kockice. Tj. njemu. Ja sam sve vreme imala posao i čekala. Da završi faks. Posle godinu i nešto, kad je i to prošlo, čekali smo da se zaposlli. Kao za maler, od posla ni p.
Ćale došao da živi s njim i bratom, da bi našao neki posao, keva ostala u drugom gradu odakle su jer je tamo imala posao. U međuvremenu sam abortirala, jer ne bismo imali od čega da podižemo dete. On odlučuje da ode u inostranstvo da radi bilo šta. Prvo je bila priča da se oženi tamo, da bude 5 godina (koliko već treba) da dobije državljanstvo, ja da ga čekam, da dođem ponekad da ga vidim (kad ponekad?, sigurno će me šef pitati koliko često želim da dobijam godišnji i slobodne dane da bih putovala). Hvala Bogu, odustao je od te ideje. Bio je 3 meseca, vratio se. Posle godinu i nešto, našao je i posao. Plata prosečno otužna, ali je bar nešto počelo da ide na bolje. E sad čekaj, ne može brata i ćaleta da ostavi same. Onda, njegovi prodaju stan tamo i kupuju drugi ovde u gradu. Sad čekaj da vrate dugove. On mora da im pomogne. I sad na kraju čeka veću platu...A ja ostarih čekajući Godoa..Biološki sat kuca, otkucava..Sačekaću ja još malo, nije problem kad sam toliko čekala, i nemam ništa protiv da on pomogne svojima, ali kad ćemo mi doći na red? svaki put kad spomenem budućnost, bilo šta vezano za nas, on dobije nervni slom i posvađamo se tako da me izvređa kao najgoru klošarku i na kraju ispadnem debil što razmišljam o zajedničkoj budućnosti posle 4 godine veze. To je tabu sve dok se ne dobiju svi potrebni uslovi koje je on zamislio ( a za koje ja ne smem da pitam koji su). Da li sam stvarno bezobrazna i da li stvarno treba da ćutim, sedim i čekam da on dođe jednog dana i kaže "evo, došao je taj dan, kockice su se poklopile..."??
Takve priče po pravilu se završe...Da on ili ti sretnete nekoga drugog, iznenada...I brak se desi brzinom svetlosti...Jedno ostaje sa osećajem gorčine, drugo je euforično srećno jer smelo uleće u brak sa skoro neznancem...
Možda je ova prognoza suvišna, ali najiskrenije msm da je vreme da prestaneš sve da razumeš i mamu i tatu i posao i brata mu...I da shvatiš da se uvek rađa nova nepredviđena okolnost koja vas sprečava...I tako u krug.
Nakon toliko godina, imaš prava da postaviš ultimatum, jesi li se zapitala kako se osećaš u toj priči? Kao sporedni lik?

eh, nikad se neće poklopiti kockice, uvek će biti ono - e, čekaj da još ovo uradim.
razumem tebe, razumem i njega, nesiguran je da se otisne u novo ... možda to nema veze toliko sa tobom (u smislu da nisi prava) koliko sa njegovom nesigurnošću u ono - a šta ako.
ne znam koliko imaš godina, kad kažeš da ti biološki sat otkucava, ali ako si sigurna da je to ono pravo, sačekaj još neko vreme
ja bih.

4 godine veze koja se razvijala od pocetka u pravcu braka i zajednicke buducnosti..
ako je tako zaista, a nije samo tvoje vidjenje vaseg odnosa onda ti jasno stavlja svo vreme gde ti je mesto i ko su mu prioriteti pre tebe..
tako ce biti i ako zapocnete taj zajednicki zivot..i ako dobijete dete..
kako je njegova porodica zivela ta tri meseca koja je on proveo u inostranstvu i nije bio sa njima?
on je ili tip koji ce celog zivota ostati preterano vezan za primarnu porodicu ili je tip koji te ne voli onako kako treba da bi dvoje zivelo srecno..

Cini mi se da je ovaj tvoj poprilican jebivjetar .Moras da budes jaka licnost i da presjeces .Ili ce da te zeni ili put pod noge .
Ne daj mu da te zavlaci .Na kraju mozes da dozivis da nadje drugu .Reci da ti je svega dosta i nastavi zivjeti kao da ne postoji .
Nemoj ni da ulazis u neke razgovore . Reci mu da ces razgovarati kad on bude siguran sta zeli u zivotu .
Ako mu je stalo do tebe , doci ce da te zeni .Ako ne dodje , situacija je jasna , ne mora nista ni da ti kaze .
Ti si ozbiljna djevojka za udaju .Naci ce se odlucniji i vjerovatno vredniji od njega .
Samo hrabro , sreca prati hrabre !:ok:

meni ovo deluje veoma sebično sa tvoje strane, iako si ga toliko čekala, ti stalno napominješ kako je on kriv, a ti eto moraš da ga čekaš...najbolje da raskinete i potraži sreću s nekim drugim kojeg ne moraš da čekaš

U svojoj vezi ti treba da budes kraljica , a tvoj muskarac kralj .Rodbina moze da igra samo sporedne uloge .
Ne pristaj na sporedne uloge , jer ces na kraju parade lose proci .Vec je pokazao da nije pravi frajer , jer je
dozvolio da abortiras .Dijete sigurno ne bi umrlo od gladi .Pravi muskarac ce kopati kanale da prehrani
porodicu .

Паметан човек, има ствари које жели да одради пре стварања породице.. И ја имам ствари које желим да урадим пре него што добијем дете, да обезбедим неке ствари на овај или онај начин, а тебе нико не тера да га чекаш, тако да одлучи па крени напред, а не да седиш и кукаш, не чекај да се само нешто промени ако ти не одговара, него ти промени..

Mogu da kažem jer to i mislim: Ti si jedna bezobrazna i odvratna sebična osoba. Zašto?

1. Pljuješ po momku jer je u krizi-lošoj situaciji.
2. Samo je on kriv.
3. Sebična si i smeta ti njegova porodica.
4. Trpiš ga 4god, jer je po tebi lenj i šta sve ne, a još uvek si sa njim....žašto? daću odgovor na ovo kasnije...
5. Njegov brat i otac sošli da pomognu da se svi iščupaju, prodali stan... a tebi ne valja.
...
..
.

Odgovor na ono iznad:
Ni po čemu ti ne valja, a "trpiš" ga, u stvari on trpi tebe. Očigledno da radi nešto što tebe fijukne u nebesa pa si još uvek sa njim... a to što radi, moguće da te poštenski **** pa si pukla...

Nikad nisam video curu da čeka 4+god dečka da se sredi.

Na njegovoj sam strani, šutnuo bih ja tebe pre 3 god.

Hvala vam svima na odgovorima!! Normalno, nije sve tako crno belo, nije on kriv što živimo u ovoj nesrećnoj državi gde ne možeš naći posao, a i kad ga nađeš, od plate ne možeš ništa. Ali isto tako ja ga NIKAD nisam pitala kad tačno ćemo mi početi da živimo zajedno, sutra, prekosutra, 9, septembra? Ali imam pravo da znam kako on zamišlja budućnost, šta planira i gde sam ja tu. Osim što sam na stand by-u sve vreme. Ok, nema se para, treba da se plati ovo, ono, da se kupi sebi nešto, ali mi nismo više deca, ne mogu da živim od danas do sutra pa da vidim gde će me život odvesti. Evo samo ovo poslednje što se desilo da napišem, poslednju svađu. Kaže kako bi on sad hteo da ulaže u taj novi stan što su njegovi kupili, da sređuje terasu i šta-ja-znam. Pitam ga da li je sad prioritet da se troše pare na to na stan gde ne planiramo da živimo) ili bismo trebali da razmišljamo o našoj budućnosti i možda da štedimo pare za neke druge stvari, i tu nastaje frka kao da sam rekla ne znam šta. Da ja njega pritiskam, da je meni prioritet samo da hoću da se udam (posle 4 godine ne znam o čemu ti trebala da razmišljam), da znam u kakvoj je situaciji i da sam jako bezobrazna. I povrh svega (on ima pravo svašta da kaže kad je besan) kako njega baš briga što sam se ja istripovala da mi biološki sat otkucava, da on dete može napraviti i sa 40 godina, a ja ako ne mogu da ga rodim, on lako može naći neku od 25 koja može!! Koliko god da je besan i ljut i isprovociran to što je rekao je jako nisko i nisam zaslužila posle svega..

Sve ovo sto si napisala reci njemu,samo na kraju zavrsi pitanjem,da li da te ostavim ili da zivimo ko ljudi?!

Bravo,Laki !
Takav pristup je neophodan....
Na čistac.
Neka se korpa za otpatke istrese na sred dnevne sobe !
Da se spreči dalje zamagljivanje i neizvesnost.
A, i biološki časovnik,kako reče postavljačica, ima svoja očekivanja.....

''on ima pravo svašta da kaže kad je besan" , ово ти је добар метод, пљуни лика пошто није ту, изнеси једну страну медаље, овде сви закључе како је он се*оња а ти тако дивна, и свима лепо..

4 године стоји профил са 23 поруке.. Све ми је јасно.. Што ниси написала у називу теме нешто типа "пљунимо мушкарце" или "пљунимо овог из приче" или тако нешто, пошто је то сврха теме, да се неко пљује?

4 године стоји профил са 23 поруке.. Све ми је јасно.. Што ниси написала у називу теме нешто типа "пљунимо мушкарце" или "пљунимо овог из приче" или тако нешто, пошто је то сврха теме, да се неко пљује?

To nisam ni primetio, imaš oko sokolovo :ok:

Znao sam da je đubre ženska.

Back