- Poruka
- 212
Možda je ona meni govorila o budućim dešavanjima samo na osnovu situacije kakva je trenutno među planetama, zvezdama,... Ili kakve ona smatra da će biti...
A pošto mi ne poznajemo dovoljno kosmos i uvek nečim iznenadi i uvek ima neke tajne, velika je verovatnoća da će se mnogo toga menjati u položajima tela, pa i samim tim, i naše mogućnosti, ako i zavise od toga, neodredive su...
Svi djelovi kreacije međusobno su povezani i djeluju jedni na druge. Uravnoteženi ritam svemira temelji se na uzajamnosti. Čovjek se mora boriti protiv dvije grupe sila – protiv zbrke u svom unutrašnjem biću i protiv spoljnjih razornih sila prirode. Sve dok se bori sa svojom smrtnošću, na njega djeluje bezbroj zemaljskih i nebeskih promjena.
Astrologija proučava čovjekov odgovor na planetarne uticaje. Zvijezde nijesu ni dobroćudne ni neprijateljski raspoložene. One samo šalju pozitivna i negativna zračenja. To, samo po sebi, čovječanstvu niti šteti niti mu pomaže, već otvara kanale za uspostavljanje ravnoteže uzroka i posljedice, ravnoteže koju je svaki čovjek poremetio svojim djelima u prošlosti.
Dijete se rađa onog dana i sata kad je nebesko zračenje u matematičkoj harmoniji s njegovom individualnom sudbinom. Njegov horoskop je izazovni portret koji mu otkriva nepromjenljivu prošlost i njene moguće posljedice u budućnosti. Ali, konstelaciju planeta u trenutku rođenja mogu pravilno protumačiti samo ljudi duboke intuitivne mudrosti, a takvih je malo.
Poruka, koja se u trenutku rođenja sjajnim slovima ispisuje nebom, ne namjerava naglašavati sudbinu – posljedice prošlih djela, dobrih i zlih – nego podstaknuti čovjekovu volju da se oslobodi univerzalnog ropstva. Ono što je učinio, može rasčiniti. Niko drugi, već on sam, nije pokrenuo događaje, čije posljedice u životu osjeća.
Praznovjerno strahopoštovanje prema astrologiji čini čovjeka automatom, ropski podložnom mehaničkom vođstvu. Mudar čovjek pobjeđuje svoje planete – što će reći svoju prošlost – jer raspolaže duhovnim bogatstvom koje ne podliježe uticaju planeta.