И српски пилоти БЕЖЕ од Тадића, замислите где.....у

A zašto se JAT još uvek zove JAT i po kom osnovu je on nacionalni avioprevoznik
sa takvim imenom?
Ne znam kolko si upucena ali "JAT" uopste vise ne znaci ono sto je pre znacilo,odnosno nije skracenica od Jugoslovenski Aero Transport nego su zadrzali ta 3 slova kao brend,danas nigde neces naci da na avionima,kartama ili kakvim reklmanim proizvodima stoji Jugoslovenski Aero Transport nego samo JAT.
Inace glaveshine JAT-a su konzervativne budale koje misle da jos uvek traju 80-te i da mogu da diktiraju kako hoce,na zalost to zlatno doba je proslo,danas niko nece da cuje za kartu koja je veca od 150 evra u jednom pravcu u Evropi akamoli da je kupi.U JATu je ogroman lopovluk,gomilu aviona su rasprodali za nikakve pare,cuo sam da je jedan od onih DC-10 prodat za 10ak miliona dolara a u stvarnosti cena tog aviona je bila daleko veca.

Врло је интересантно да је Албанија највећи препород доживела у време владавине постојеће гарнитуре код нас. Која коинциденција? Ево сад нам и пилоту наговештавају "прелазни рок". Баш нас кренуло.

a ima li iko podatak o odlivu vojnih pilota...???

Nema odliva gotovo uopste... Istina je da imaju male plate (u odnosu na komercijalne pilote)... istina je da malo lete... ali je i istina da nemaju gde da odu... U civilnim kompanijama nemanju sanse jer nemaju ni civilne dozvole ni potreban nalet... U redu vec ima mnogo mladih pilota iz Jatove skole koji cekaju posao...

Dakle ostaju u firmi jer nemaju gde da odu, a ne zato sto ne bi otisli... Steta je sto tamo propadaju u profesionalnom smislu jer pilot koji ne leti malo je upotrebljiv... Njihov glavni problem je u stanju tehnike u nasem Vazduhoplovstvu... koje se pre moze nazvati Istorijskom postavkom vazduhoplovstva... kada se tome dodaju problemi tipa "imamo avion, a nemamo rezervne delove" farsa postane kompletna...

Zalosno :sad2:

Немамо гуме за бедна четири мига29 па не лете већ дуже време, а ако се не варам имамо 8 пилота за тај авион. То се зове НАТО стандардизација.

govorim o odlivu vojnih pilota u civilne kompanije...jedno vreme dok sam bio u tim tokovima to je bilo izuzetno aktuelno...sad...???

Nema odliva gotovo uopste... Istina je da imaju male plate (u odnosu na komercijalne pilote)... istina je da malo lete... ali je i istina da nemaju gde da odu... U civilnim kompanijama nemanju sanse jer nemaju ni civilne dozvole ni potreban nalet... U redu vec ima mnogo mladih pilota iz Jatove skole koji cekaju posao...

Dakle ostaju u firmi jer nemaju gde da odu, a ne zato sto ne bi otisli... Steta je sto tamo propadaju u profesionalnom smislu jer pilot koji ne leti malo je upotrebljiv... Njihov glavni problem je u stanju tehnike u nasem Vazduhoplovstvu... koje se pre moze nazvati Istorijskom postavkom vazduhoplovstva... kada se tome dodaju problemi tipa "imamo avion, a nemamo rezervne delove" farsa postane kompletna...

Zalosno :sad2:

da...a ja govorim o nekim vremenima PRE...dok sam radio u skoplju 85-86 pa i kasnije prilikom raspada zemlje 91-95...goroman broj vojnih pilota je otisao u civilstvo i inostranstvo...neke sam licno poznavao...

Back