I sa milion dinara plate tesko se zivi

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Novac sve manje vredi. Znam jednog coveka zaradjuje milion dinara mesecno i kaze da sve teze i teze zivi. kako li je tek ljudima sa manjim platama stvarno se pitam. Eno gledam u maksiju pre jedno dve nedelje kupim neki kackavalj cena je bila 1090 dinara za kilogram a juce gledam isti taj kackavalj kosta 1370 dinara za kilogram. Znaci vise ne povecavaju cene za 3, 4 ili 7% vec povecavaju cene odjednom za 30, 40%

Ha... plati porez, obaveze, pa ono što ti preostane... to je preživljavanje.
Kad preživiš, i ostane MOŽDA nešto, to je tvoja zarada.
Moj profesor filozofije nas je naučio računici koja baš ima smisla.l
Omiljeni.. određivali smo koji moj crtež njega je bolji,, a on... gleda moje crteže i kao: Mogla si malo i da ulepšaš, znaš?
Heh...
Bog neka mu oprosti sve grehe! Bože... u najbolju sofu dopusti da moj profesor filozofije sedne.

Novac sve manje vredi. Znam jednog coveka zaradjuje milion dinara mesecno i kaze da sve teze i teze zivi. kako li je tek ljudima sa manjim platama stvarno se pitam. Eno gledam u maksiju pre jedno dve nedelje kupim neki kackavalj cena je bila 1090 dinara za kilogram a juce gledam isti taj kackavalj kosta 1370 dinara za kilogram. Znaci vise ne povecavaju cene za 3, 4 ili 7% vec povecavaju cene odjednom za 30, 40%
jel on to u Srbiji pravi i troši te pare?

Sto da ne? Imas u Srbiji razne strane firme gde predstavnik, direktor i vodeca lica imaju 7000 + evra mesecno. Posteno zaradjeno
A koliko imamo bratsko-kumskih firmi gde se dere masna plata uz mogucnost zaposljavanja svoje licne privatne firme?
Imaju bre ljudi plate! Nije nama dzaba prosecna plata 70 000
pare mogu uvek da se brzo potroše čak i u Srbiji

Ljudi nemoj da ste naivni.
Iz ove situacije može da se izrodi samo ili recesija ili inflacija.
Šta će se desiti odlučuje vlast.
Ako se dignu referentne kamatne stope sledi inflacija ako se stanje zadrži sledi recesija.
Ako se desi inflacija gubi sirotinja-narod,skače evro cene još više divljaju dinar gubi vrednost.
Ako se desi recesija gube bogati padaju deonice,njihova vrednost.Dinar stoji.
Amerika.Kao država liberalnog kapitalizma koju narod ne interesuje je digla r. kamatne stope.
EU nije to uradila.
Dolar je nešto skočio pa sad pada.
Švajcarac skače jer vlada panika pa ga ljudi kupuju iz straha.
Dinar stoji čak je i ojačao.
Na lokalu.Mislim na Srbiju.
Dinar stoji.Vučić je sasvim svestan da će vladati dokle god bude dinar držao stabilnim.Inflacija oz 93. se više nikada neće desiti.Ali će se desiti recesija.To je neminovno.Šta to u praksi znači?
Cene će divljati i dalje do jednog određenog nivoa koji sam narod određuje svojim novcem.Rašće dotle dok ste vi spremni da plaćate.
A to neće dugo biti jer se novac ne štampa i plate ne idu gore.
I onda u tom trenutku na nekomvrhuncu cena,sve će stati.Narod će kupovati hleb,brašno,mleko i odprilike to će uglavnom biti to.Oni koji proizvode će morati da ili spuštaju cene ili da propadnu.Jasno je da će početi da spuštaju cene.Cene će se spuštati dok god narod ne počne ponovo da kupuje normalno.
Ljudi koji imaju proizvođačke firme a koji su pametni.I uslužne delatnosti.Ako mogu izbećiće ovaj mučni proces i nastaviti sve vreme da normalno posluju uz malo manji profit.
Ljudi.Evro stoji.Nema potrebe za panikom.
Screenshot_2022-09-15-02-36-32-522_com.android.chrome.jpg

Ma laze te hbt zvizni mu samar
ce mu bude po meri

Zašto je tema na pf Politika?

Nedavno sam slušala razgovor dve žene, rade na istom radnom mestu, koleginice.
Istu platu dobijaju.
Obe imaju zaposlene muževe i po dvoje dece, razlika je što je prvoj muž funkcioner sa visokim primanjima.
Prva se žali kako je sve skupo, teško se živi, bla - bla - bla...

Ova druga kaže:' Vesna, imamo iste plate, po dvoje dece, još tvoj muž ima prilično veću platu'

Ova druga odgovori:' Da, ali MI smo navikli da sve imamo, lako je tebi'!

I ja sam se 'ubacila' u razgovor upadicom da bi svako umeo živeti bolje samo da ima sredstava.

To ti je poenta tvog poznanika sa primanjima od milion dinara.

Imas vise , automatski i vise trosis , kod 90% njih je tako a ostalih 10% recimo je u pitanju stednja i skroman zivot , da ne bude zabune to je za ove koji vrte preko 1000e mesecno.
Problem je sto u Srbiji vecina nema dovoljno ni za osnovne potrebe , tipa da obezbedi hranu i plati racune ... sve ostalo je extra.
Ali prezivece ovaj nebeski narod , mi se snalazimo :p

Nemojte biti retardirani kao i uvek što jeste pa kupovati brašno ulje šećer..
Svega ima i svega će biti.Samo pospešujete povećanje cena.

Sećate li se korona krize i kupovine toalet papira?
Upravo to ... ali objasni retardiranima i uplasenima koji ne zele da budu gladni ... pa im posle to brasno propada i bacaju ga :rotf:

Vecina njih je Vuciceva publika ... koji se fotka pored punih magacina a potom ide vest da su magacini prazni ..
Koji kaze prosle godine da ce biti struje a ove da moramo da stedimo ...
Ako neko sa vrha vlasti dize paniku onda i nije cudo sto se neki uplase i kupuju kao sumanuti...

Back