I ISUS JE IMAO DVA OCA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

NOCNO VREBALO

Aktivan član
Poruka
1.632
Screenshot: YouTube

PATER Ivan "Ike" Mandurić, studentski kapelan bazilike Srca Isusova u Zagrebu, za portal Bitno.net u svojoj se analizi gay brakova dotakao mnogih tema, pa tako i podrške HTV-ova voditelja aktivistima.

"'Čovjek je u naravi dobar' - Takav natpis već neko vrijeme stoji na ploči u SKAC-ovom uredu. I provocira ovih dana, kao da ga je sam anđeo neki napisao. To je okosnica jedne kateheze za ljetni program kampa Modrave, ali kao da poziva i upozorava sve nas kako ne bismo u ovim trenucima prijepora zabludjeli i to zaboravili. Kao da je netko svima htio reći: što god bilo, i što god se dogodilo, ne zaboravimo to! Ne zaboravimo to!", započinje svoj tekst pater Ike.

"Malo kome je moglo promaći kako su naš poznati izbornik Igor Štimac i visašica Blanka Vlašić, izjavom i potpisom rekli kako je za njih brak zajednica muškarca i žene. A na njih se jučer u kratkom spotu okomio novinar Aleksandar Stanković, i neizravno ih prozvao zbog mržnje prema pederima.", piše Mandurić.

Volim Stankovića!

"Za očekivati bi bilo sada polemizirati o tome koliko je ovaj zaključak točan i li netočan, ali ne čini mi se da je to hitno, ni kritično, pa možda čak ni potrebno. Puno važnije mi je reći ovo: koliko god se ja ne slagao sa Stankovićem, u sebi pronalazim kao mogu reći: volim Stankovića! To je ono što sada trebam i moram. Doduše, malo se mučim s tim, ali, volim ga. Bio bih budala kad bih mislio kako za njega ne vrijedi ono: 'Čovjek je u naravi dobar!' Ako ni ne vidim gdje se ta dobrota skriva, to me tek treba tjerati da to prepoznam i pronađem.

Prečesto se trudimo dokazati sebi i drugima kako je naš neistomišljenik zao. Podsvjesni je to pokušaj da sebe lišimo obveze brige za svog protivnika. Ali naša misija bi trebala biti suprotna: ne samo da ne bih to smio misliti o onima koji suprotno vjeruju od mene, nego čak: i kad bi takav sam za sebe mislio da je zao, moje najvažnije poslanje kao čovjeka bilo bi: poručiti i pomoći mu da i sam uvidi kako nije tako; kako se u njemu dobrota skriva, i da se tek nespretno, još nije snašao kako da je se dokopa i za nju odvaži. Jer to je istina.

Ostalo je jos ovih 6% stanovnista prevesti u PEDERE pardon Katolicanstvo:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back