juče smo baš u društvu pričali da je EKV-u inostrana scena bila matična kao što je bila domaća, razvalili bi na svetskom nivou
Ne bi. Ništa njih preterano ne izdvaja, a jedan su mračan, alternativni samozadovoljni bend koji ne može da ima nikad neku ne znam kakvu prođu. Malo su i kasnili za trendovima.
Puštao sam Englezima, kažu da su ok, ali nije sad da su poludeli, tražili mi da im odmah dam linkove za sve albume, kupim ploče... Muzički jako obrazovanim Englezima koji se u potpunosti razumeju u rok scenu. I ne, nije problem jezik.
Da li bi imali para više nego ovde, imali bi, a ko ne bi? Pa i publike jer je veće tržište. Logično.
Mislim da je Čola najviše izgubio i da bi taj lik bio planeterna zvezda da je rođen u Engleskoj ili Americi.
EKV bi prošli u Engleskoj 80ih i evo, da im poklonim, bili bi neki Siouxsie and the Banshees za sirotinju.
Sad, da li to znači razbiti... svakako daleko planetarno popularniji nego sad, ali ne mislim da bi bili U2.
Nemaju oni tu crtu kao na primer The Smiths koji su iako alternativni, pa i na neki sarkastičan način i mračni, ipak privlačili šire mase, klinci su se poistovećivali sa njima, bili na vrhu top lista...
EKV to nema, oni su nekako da imaju jaku bazu odanih fanova i ta baza bi u Britaniji bila veća i lakše bi se širila po svetu, ali opet nikad prevelika.
Dakle, bili bi neka manje popularna verzija Siouxsie and the Banshees. EKV je i ipak kasnio par godina. Mada, ajde, možda da su bili u Engleskoj ne bi kasnili. Ali svakako nisu bili pioniri ničega da bi dostigli još kultniji status i proširili bazu.
Što se tiče najboljeg benda iz bivše Jugoslavije, ne postoji tačan odgovor na to pitanje. Sve je stvar ukusa. Neki su se izdvojili, ali niko da sad kažemo - to je to, ovi su najbolji.