I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

I ja ti odgovorih, verujem da se religiozna duhovnost formira onako kako je utvrdio prof. Grafman i ekipa sa Ilinoisa, a uopšte duhovnost, možda ovako kako kaže tvoj naučnik.
Ovo u vezi...tvoj naučnik...biva zanimljivo. Da li to naučnike delimo na...moj naučnik i...tvoj naučnik...Ovaj kako ti kaza moj naučnik je...Endru Njuberg (Andrew Newberg), direktor odseka za istraživanja u oblasti neurologije na Univerzitetu Tomas Džeferson (Thomas-Jefferson) u Filadelfiji, SAD.

A on u vezi sa verom i mozgom kaza ono...

''Ne postoji zona mozga specijalizovana za veru''
Ali da naglasim: u oba slučaja DUHOVNOST SE FORMIRA U MOZGU, nema je izvan. Zapamti to.

Da li je moguće da se duhovnost ne formira u bubrezima... :hahaha1:

stAnco, mora da ti je mozak malo preopterećen pa si se malo sagubio sam sa sobom...

Pa šta? Jedni kažu da postoje religijski centri u kojima se formiraju religijska osećanja, a ovaj pominje"duhovni deo", koji ne mora da bude i religijski duhovni deo. Ali jeroh, zar ne vidiš suštinu i jednih i drugih, da se duhovna osećanja, bez obzira da li su religiozna ili ne, formiraju u mozgu.

Kuku me lele da me lele kuku...Ala sam ja bio u zabludi i pogrešnom uverenju, da se sva duhovna osećanja i religiozna i ona koja to nisu, formiraju u...bubrezima...I to u levom religiozna a u desnom ona koja nisu religiozna... :hahaha1: :hahaha1::hahaha1:

A čudi me da si naveo ovu poseldnju izjavu, a nisi shvatio, da se i ta transcendetalna iskustva formiraju u mozgu, bez obzira da li su podstaknuta verom u Boga, ili uživanje u vrhunskim umetničkim dostignućima Sva duhovna (i religiozna i nereligiozna) se formira u mozgu, sviđalo ti se to ili ne.

A ja nisam znao i do sada nisam mogao shvatiti, kako ti kaza, da se sve to formira u mozgu. Ja bio u uverenju da se to formira u...bubrezima...:hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

Pa jeroh, shvati jedno, da se taj duhovni deo formira u mogu, a ne izvan. I to je suština onoga što ja želim da ti kažem a ti ne prihvataš. I shavti da postoji religiozna duhovnost, koja se formira u religioznim centrima i uopšte duhovnost koja postoji i kod nas koji nismo vernici.

Eto...prosvetlio si me...zaboraviću na moje pogrešno ubedjenje, da se duhovnost formira u ...bubrezima... :hahaha1:
A šta je u oba slučaja konačno: duhovnot, bez obzira da li je religiozna ili ne, formira se u mozgu. Znači jeroh Bog je "u mozgu", a nije na nebu, sa čije desne strane sedi mlađani Isus.:D.

A da...znači ovako...ako ja svoju ženu volim na duhovni način ( ne samo ono, fizički) ona je u ...mom mozgu i...nije samnom u kući...:hahaha1:

Ne izmišljaj, života ti.
U stihu se ne govori o drugom Isusovom dolasku, nego pročitaj i vidi šta piše. A ti kao vernik to možeš da tumačiš kako hoćeš.

Kada si postavio ovaj stih...

Luka 19:27... ''A one moje neprijatelje koji nisu hteli da ja budem car nad njima, dovedite amo, i isecite preda mnom.''

odgovorih ti a ti mi kaza ...ne izmišljaj...Znam da nečeš shvatiti ali hajde pogledaj ovaj stih...

Luka 19:11...''A kad oni to slušahu nastavi kazivati priču; jer beše blizu Jerusalima, i mišljahu da će se odmah javiti carstvo Božije.''

pa onda naredni 19:12...''Reče dakle: Jedan čovek od dobrog roda otide u daleku zemlju da primi sebi carstvo, i da se vrati.''

pa ona 19:14...''I građani njegovi mržahu na njega, i poslaše za njim poslanike govoreći: Nećemo da on caruje nad nama.''

pa onda 19:15...'' I kad se on vrati, pošto primi carstvo, reče da dozovu one sluge kojima dade srebro, da vidi šta je koji dobio.''

E to...carastvo, biva u direktnoj vez i sa Isusovim drugim dolaskom...Alegorijska Isusova prića je žjasna...jedan čovek je otišao da primi carstvo i...da se vrati...Isus se vazaneo na nebo pa će se po drugi put vratiti...

Čoveće u Luka 19 :27 se ne govori o drugom Isusovom dolasku ali se u kontekstu sa tim stihom na to ukazuje.

Izvini što ne mogu da ti nacrtam da bi ti barem pokušao shvatiti.

Pa nije mi jasno koliko puta treba da ti ponovim jednu te istu stvar. Istorija razvoja nauke dokazuje da Bog-tvorac nije ništa stvorio do sada (DEMANTUJ ME PRIMERIMA), i to nauka ne iznosti eksplicitno, već objašnjava kako je nastalo ono, što je Bog, navodno, stvorio. I pametnom je to dovoljno.
A nekom ko je glup, ispranog mozga i tome slično...to nije dovoljno, zar ne...Baš si se potrudio da onako na zavlačit način, upakovano u lepu oblandu, one koji veruju u Boga Tvorca nazoveš...glupacima...

A ovo upućivanje na Postanak je tipićno verski

A šta li je to, šta treba da bude ono našta treba uputiti kada se govori o stvaranju u biblijskom smislu....

Pa bre, papa nije priznao TE i Veliki prasak tek vica radi, već zbog priloženih mu dokaza.

Možeš li da mi navedeš, koje su to dokaze priložili Papi u vezi sa Velikim Praskom...Kako su Papi objasnili šta je i u čemu bumnulo...

PS I nemoj molim te da se po običaju ovde razmećeš objašnjavajući mi ove navedene teorije, jer onu knjigu koju si ti "pročitao i detaljno proučio:D" držim ispred sebe.

Primljeno k znanju i u vezi sa svim onim što si naštancovao ...nemam komentara.

Tamo gde sam napisao ovu prostu istinu se nalaze znalci i njima ne treba "ukucavati" u glavu o naučnim dostignućima.

A da...tamo se baš nešto intezivno piše...samo tako... :hahaha1:

A ovde sam da ti "ukažem" da se na izjašnjavaš kao agnostik, a ponašaš kao tipičan vernik ne priznajući naučne istine. Šta sam ti od naučnih istina izneo, ti si pokušao da osporiš (ne priznaješ TE), da praviš budibognama zaključke (Tolstoj i Dostojevski su naučnici)

Postavi mi poj post u kojem sam tvrdio da su Tolstoj i Dostojevski naučnici...Pa čoveće, kako si uspeo napisati takvu nebuloznu tvrdnju...Kako čoveće...kako...

A što se tiče naučne istine...da li su u medjuvremenu naučnici otkrili kako je iz nežive materije nastao prvi život..

Pa ova je knjiga za tebe i ostale, jer ne priznajete neke naučne istine. Meni je dovoljno što imam: "Zablude o Bogu", "Velika predstava na Zemlji" i "Đavolov kapelan", a u gratskoj biblioteci "imam" i "Priče naših predaka-hodočašće do osvita života". Ova poslednja je fantazija-čista biologija.:D

A ovo je šlag na tortu...

’’Evolucioni proces je osmotren. Samo jednostavno nije osmotren dok se zbiva’’

A ovo je baš onako naučno...od tvoje ikone...Davkinsa...

''Mi smo mašine koje je izgradio DNK, čija je svrha napraviti više kopija iste DNK i to je jedina svrha života svakog živog objekta.''

Ako veruješ Davkinsu, ti si mašina, zar ne...

Pa da, i to je Eva, da znaš, samo ga bilo sramota da se izjasni.:D

A da Davkins možda nije mislio na...Lusi...

lucy-australopithecus-dd59257c-e590-4198-9b9f-1f4710ac7c8-resize-750.jpeg

A ime su joj dali po jednoj u ono vreme hit pesmi...

Sve je aspolutno jasno. Problem je u tome što ti veruješ bivlijskim tekstovima. Isus je postojao, rodila ga je Marija, a to nema nikakve veze sa umišljenim Bogom.

Nema ali po tvojoj naučnoj tvrdnji. U Biblijskom smislu u vez i sa Isusom kao Bogom i Bogom Ocem, izvoli...

Jovan 10:30... ''Ja i Otac jedno smo.''

Jovan 10:33... ''Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovek budući, gradiš se Bog.''

Isaija 9:6.. ''Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.''

1 Jovanova 2:2... ''I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta.''

Jovan 14:6... ''Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.''

Isaija 7:14... ''Zato će vam sam Gospod dati znak; eto devojka će zatrudneti i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo. ''

Matej 1:23... ''Eto, devojka će zatrudneti, i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje će reći: S nama Bog. ''

Luka 2:11... ''Jer vam se danas rodi spas, koji je Hristos Gospod, u gradu Davidovom.''

Matej 1:20-21...''No kad on tako pomisli, a to mu se javi u snu anđeo Gospodnji govoreći: Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog. Pa će roditi Sina, i nadeni Mu ime Isus; jer će On izbaviti svoj narod od greha njihovih.''

Matej 1:24-25..''Kad se Josif probudi od sna, učini kako mu je zapovedio anđeo Gospodnji, i uzme ženu svoju. I ne znaše za nju dok ne rodi Sina svog prvenca, i nadede Mu ime Isus.''

stAnco, ne možeš pričati u vezi sa Biblijom bez elementarnog znanja. Grešim li ako tvrdim da je nisi nikada ni pročitao...

Znaš, posle ovoga sam otišao na sinonime i vidi koji su za "čovečica": telesan, svetica, besmrtan.......ima ih još mnogo, a ti mi reci koji od ovih ne odgovara Mariji.

U biblijskom smislu čovečica je Eva...

Postanak 2:23...''A Adam reče: Sada eto kost od mojih kosti, i telo od mog tela. Neka joj bude ime čovečica, jer je uzeta od čoveka.''

A gde si u Bibliji našao stih da piše...čovečica Marija...Nema takvog stiha, nema...I mani se sinonima kada je u pitanju ...čovečica iz Postanak 2:23...

Ona izjava je izjava očajnika, uplašenog čoveka, ubeđenog da je Božiji sin kome ništa ne može da se desi.

Jeste tako ali...samo po tvojoj ''naučnoj'' tvrdnji...Po Bibliji biva ovako...

Matej 3:16-17... ''I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega. I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji.''

Nečeš shvatiti ali da probam krajnje uprošćeno. U smislu Biblije, Isus je Bog da bi mogao platiti dugove grešnih. A Isus je i čovek, jer samo kao čovek je na krstu umreti mogao.

A Isus kaza i ovo...

Luka 23:34... ''A Isus govoraše: Oče! Oprosti im; jer ne znadu šta čine. A deleći Njegove haljine bacahu kocke. '

Jovan 19:30... ''A kad primi Isus ocat reče: Svrši se. I priklonivši glavu predade duh. ''

Luka 23:46... ''I povikavši Isus glasno reče: Oče! U ruke Tvoje predajem duh svoj. I rekavši ovo izdahnu. ''

A sada razmisli o onom...

Matej 27:46...''A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?''

ali u kontekstu sa ovim...

Psalam 22:1...''Bože, Bože moj! Zašto si me ostavio udaljivši se od spasenja mog, od reči vike moje?''

No da te ne smaram sa stvarima koje su za tebe, kako bi se narodski reklo...špansko selo...

i obojiću u tvoju omiljenu boju: Nauka je racionalno objasnila sve ono što je Bog, navodno, u prošlosti stvorio, pa samim tim se zaključuje da taj Bog-tvorac ne postoji. A ti i dalje kao vernik možeš da veruješ da Bog (ali ne i tvorac) i dalje postoji. Taman posla da ti neko oduzme boga kao jedinu istinu.:D

Nije meni plava omiljena boja. Plavo je samo onda kada je u pitanju tekst sa nekog linka.

I kaza mi, da je nauka racionalno objasnila da Bog Tvorac ne postoji...

U kojoj je meri ovo racionalno...

ateizam.png

Ma govorio ja stancu da ide da snimi glavu da vidi da nije, ne daj Boze, jos nesto nerazvijeno i zakrzljalo... Al nece, ljuti se.

NemO tako za najvećeg forumskog vernika u TE. Jedino nisam siguran da li je u svoje vreme George Wald...bio veći vernik...

"Spontana generacija zivih organizama je nemoguca. Medjutim, mi smo ovde - ja verujem, kao rezultat spontane generacije."

Georg Vald, dobitnik Nobelove nagrade 1967 godine

Ovo u vezi...tvoj naučnik...biva zanimljivo. Da li to naučnike delimo na...moj naučnik i...tvoj naučnik...Ovaj kako ti kaza moj naučnik je...Endru Njuberg (Andrew Newberg), direktor odseka za istraživanja u oblasti neurologije na Univerzitetu Tomas Džeferson (Thomas-Jefferson) u Filadelfiji, SAD.

A on u vezi sa verom i mozgom kaza ono...

''Ne postoji zona mozga specijalizovana za veru''

Da li je moguće da se duhovnost ne formira u bubrezima... :hahaha1:

stAnco, mora da ti je mozak malo preopterećen pa si se malo sagubio sam sa sobom...
Znaš šta. Uvak kada vidi da se ovako ceriš odmaš znam da si nešto odvalio.:D
Pa jeroh, imaš link koji kaže da su otkriveni religijski centri i imaš ovu izjavu. Ko je u pravu, ako preko 10 god. ljudi istražuju pomenute centre?
Da li je moguće da ne shvataš ovo: tvrdiš da ne postoje religijski centri, a onda navodiš da se duhovnost stvara u mozgu, uz ovu glupavu infantilnu opasku uz koju se ceriš. Pa jeroh, ebote, zar ne vidiš da se duhovnost formira u mozgu i nema je izvan. To je suština.
A ti bi mogao da se više ponašaš biblijski, koja ti je draga, i to u smislu da prvo malo razmisliš o svom mozgu, pre nego počneš da razmišljaš o mom:D
Da li je moguće, da ti nisi u stanju da shvatiš, da pokušavaš da me ubediš da se duhovnost (religijska i nereligijska) formira u celom mozgu. Pa bre kako ne shvataš da nije bitno u kom delu se formira, nego da se formira U MOZGU ČOVEKA a ne postoji izvan čoveka. Pa to je suštinska nesugalsica izneđu mene i tebe.

Kuku me lele da me lele kuku...Ala sam ja bio u zabludi i pogrešnom uverenju, da se sva duhovna osećanja i religiozna i ona koja to nisu, formiraju u...bubrezima...I to u levom religiozna a u desnom ona koja nisu religiozna... :hahaha1: :hahaha1::hahaha1:
A ja nisam znao i do sada nisam mogao shvatiti, kako ti kaza, da se sve to formira u mozgu. Ja bio u uverenju da se to formira u...bubrezima...:hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:
Evo ponovo.
Možeš ti da, ali stvarno možeš, da prihvatiš da se ta religijska dhovnost formira u bubregu, u jetri u......ali čoveče kada ćeš shvatiti da se formiraju nutar čoveka, pametne čike kažu u mozgu, i ta duhovnost ne postoji izvan čoveka. To je poenta priče o religioznoj duhovnosti-da se stvara unutar čoveka, pa eto neka ti bude i u bubrezima.:D
Čoveče, bre, kako ne shvataš da govorimo o tome da se predstave o Bogu formiraju unutar čoveka-u mozgu, a ti ovim glupavim primedbama želiš da tu činjenicu nekako zamagliš.:D

Eto...prosvetlio si me...zaboraviću na moje pogrešno ubedjenje, da se duhovnost formira u ...bubrezima... :hahaha1:
:D Ti si čudo od čoveka i vernika.
Ali znaš ti mene, uporen do kraja. Glavna nesuglasica između nas dvojice je u tome što ja na osnovu nekih naučnih otkrića kažem da se religiozna duhovnost ostvaruje u religijskim centrima. Ti ne priznaješ postojanje religijskih centara, a onda si me "prosvetlio", navodeći naučnika koji kaže da se duhvnost formira u celom mozgu. Pa jeroh ebote, zar ne shvataš da se religiozna duhovnost ne formira izvan čoveka, nego u njemu, pa makar bilo i u bubrezima.:D
A da...znači ovako...ako ja svoju ženu volim na duhovni način ( ne samo ono, fizički) ona je u ...mom mozgu i...nije samnom u kući...:hahaha1:
Da ti kažem ovo: tebe izgleda uopšte nije sramota da postaviš ovakvo pitanje, a mene je po malo sramota da moram da ti odgovorim, a znam da si odrasla i formirana osoba:D. Ali neka ti bude.
Tvoja žena je bila fizički prisutna u vreme kada si je video. Onda su se desile promene u tvom mozgu, javile su se emocije zvane ljubav prema toj ženi. Te emocije su formirane u tvom MOZGU. http://www.nationalgeographic.rs/vesti/859-mreza-ljubavi-nalazi-se-u-mozgu-a-ne-u-srcu.html
I tu ljubav, koja se javila i traje u tvom mozgu, ti ispoljavaš rečima i fizičkim dodirima. Prema tome jeroh, tvoja žena je fizički sa tobom u kući, ali tvoja ljubav prema njoj je u tvojoj glavi (ili kod tebe možda u bubrezima:D)

Kada si postavio ovaj stih...

Luka 19:27... ''A one moje neprijatelje koji nisu hteli da ja budem car nad njima, dovedite amo, i isecite preda mnom.''

odgovorih ti a ti mi kaza ...ne izmišljaj...Znam da nečeš shvatiti ali hajde pogledaj ovaj stih...
Luka 19:11...''A kad oni to slušahu nastavi kazivati priču; jer beše blizu Jerusalima, i mišljahu da će se odmah javiti carstvo Božije.''
pa onda naredni 19:12...''Reče dakle: Jedan čovek od dobrog roda otide u daleku zemlju da primi sebi carstvo, i da se vrati.''
pa ona 19:14...''I građani njegovi mržahu na njega, i poslaše za njim poslanike govoreći: Nećemo da on caruje nad nama.''
pa onda 19:15...'' I kad se on vrati, pošto primi carstvo, reče da dozovu one sluge kojima dade srebro, da vidi šta je koji dobio.''
E to...carastvo, biva u direktnoj vez i sa Isusovim drugim dolaskom...Alegorijska Isusova prića je žjasna...jedan čovek je otišao da primi carstvo i...da se vrati...Isus se vazaneo na nebo pa će se po drugi put vratiti...
Čoveće u Luka 19 :27 se ne govori o drugom Isusovom dolasku ali se u kontekstu sa tim stihom na to ukazuje.
Izvini što ne mogu da ti nacrtam da bi ti barem pokušao shvatiti.
Ovoliko truda da bi opravdao :
I ne morašđ ništa da crtaš, ali bi trebao da prestaneš i da izmišljaš neka opravdanja koja ne postoje. Pa stih je jasan, da ne može biti jasniji. Šteta što me mrzi da potražim u tvojoj prvoj temi" Biblija .....koliko znam o njoj", u kojoj si navodio protivurečnosti i nelogičnosti u Bibiiji, da vidim kako si prokomentarisao ovaj stih. Ali sada, u Bibliji više nema protivurečnosti, sve je živa istina, pokazuje nam naš "agnostik", hoću reći ti.:D

A nekom ko je glup, ispranog mozga i tome slično...to nije dovoljno, zar ne...Baš si se potrudio da onako na zavlačit način, upakovano u lepu oblandu, one koji veruju u Boga Tvorca nazoveš...glupacima...
Jeroh, jeroh, pa post je upućen tebi a ne vernicima. A u njemu lepo piše DEMANTUJ ME PRIMERIMA. Kada mi navedeš primere šta je to Bog-tvorac stvorio u prošlosti, onda sledi moje izvinjenje. U protivnom, ti kao pametan ćeš shvatiti, da nije ništa stvorio, a da nauka nije objasnila.
.
A šta li je to, šta treba da bude ono našta treba uputiti kada se govori o stvaranju u biblijskom smislu....
.Ma ostavi se više biblijskog smisla, bre. Ja ti navodim primere gde se i sami vernici odriču biblijskog smisla. I to ko: jedan verski poglavar najbrojnije hrišćanske denominacije, jedan doktor teologije sa naših prostora. Mogao sam da ti navedem (ako već nisam) i grupu profesora sa Bogoslovije koji su "dobili po prstima" zato što su se priklonili dokazanoj istini. Mi ovde raspravljamo o naučnom smislu, biblijski smisao potenciraj u raspravi sa tvojim vernicima.
.
Možeš li da mi navedeš, koje su to dokaze priložili Papi u vezi sa Velikim Praskom...Kako su Papi objasnili šta je i u čemu bumnulo....
Ne mogu, naravno. Kako bih znao šta su njemu naveli. A ti bi mogao tvoje skromno znanje iz nauke da upotpuniš ako izguglaš dokaze, zbog kojih je papa odbacio čarobni štapić.
.
Primljeno k znanju i u vezi sa svim onim što si naštancovao ...nemam komentara.
Sreća moja, znači večeras ću neki sat pre da završim sa ovim pisanijem.:D

Postavi mi poj post u kojem sam tvrdio da su Tolstoj i Dostojevski naučnici...Pa čoveće, kako si uspeo napisati takvu nebuloznu tvrdnju...Kako čoveće...kako...
Ti treba pre svega da konačno shvatiš da ti mene ne možeš da izmanipulišeš. A ovo je upravo pokušaj tvoje svesne ili nesvesne manipulacije. A evo ti i objašnjenje. Ja uopšte nisam rekao da si to tvrdio, nego pogledaj napisao sam ovo: "Šta sam ti od naučnih istina izneo, ti si pokušao da osporiš (ne priznaješ TE), da praviš budibognama zaključke (Tolstoj i Dostojevski su naučnici)"
Dakle, ne da tvrdiš da su naučnici, nego praviš budibogsnama zaključke a to si uradio u postu 2794 kada si napisao:"Nisam imao pojma, da su Tolstoj i Dostojevski...bili naučnici..." :D
Potpuno je ista stvar bila u postu br 2944 kada si opet napravio ovaj budibogsnama zaključak: "E sada, ako je to prvi kazao Pavle, mora da je Pavle bio prvi svetski priznat neurobiolog... :hahaha1: " :D
U našem narodu se kaše "Ako koza laže, rog ne laše"
A što se tiče naučne istine...da li su u medjuvremenu naučnici otkrili kako je iz nežive materije nastao prvi život..
E ovo je vama vernicima kost u grlu. :D
A ovo je šlag na tortu...

’’Evolucioni proces je osmotren. Samo jednostavno nije osmotren dok se zbiva’’

A ovo je baš onako naučno...od tvoje ikone...Davkinsa...

''Mi smo mašine koje je izgradio DNK, čija je svrha napraviti više kopija iste DNK i to je jedina svrha života svakog živog objekta.''

Ako veruješ Davkinsu, ti si mašina, zar ne...
Prva izjava je sasvim jasna i ja sam ti je objasnio, i to najmanje dva puta. Ali pošto ti uopšte ne razumeš evolucione procese, nisi bio u stanju da razumeš ni moje objašnjenje. A baš sam se trudio da objašnjenje bude najjednostavnije.:D
A druga izjava je čista metafora koju ću da ti objasnim: ti si "mašina" i nastao si iz DNK zigota koji je nastao kada su ti se mama i tata "zaigrali" u krevetu.:D A onda kada si postao polno zreo, počeo si da merkaš ženske, sa jakom željom da joj preneseš svoj DNK, što si i uradio tvojoj ženi, koja je fizički prisutna u tvojoj kući, a ljubav prema njoj je u tvojoj glavi.:D

Pitam se, pitam, po ko zna koji put: jeroh bre, ebote, šta ti sve ovo treba?:D
Koji je tvoj motiv za sve ove budalaštine?

Nema ali po tvojoj naučnoj tvrdnji. U Biblijskom smislu u vez i sa Isusom kao Bogom i Bogom Ocem, izvoli...
Jovan 10:30... ''Ja i Otac jedno smo.''
Jovan 10:33... ''Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovek budući, gradiš se Bog.''
Isaija 9:6.. ''Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.''
1 Jovanova 2:2... ''I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta.''
Jovan 14:6... ''Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.''
Isaija 7:14... ''Zato će vam sam Gospod dati znak; eto devojka će zatrudneti i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo. ''
Matej 1:23... ''Eto, devojka će zatrudneti, i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje će reći: S nama Bog. ''
Luka 2:11... ''Jer vam se danas rodi spas, koji je Hristos Gospod, u gradu Davidovom.''
Matej 1:20-21...''No kad on tako pomisli, a to mu se javi u snu anđeo Gospodnji govoreći: Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog. Pa će roditi Sina, i nadeni Mu ime Isus; jer će On izbaviti svoj narod od greha njihovih.''
Matej 1:24-25..''Kad se Josif probudi od sna, učini kako mu je zapovedio anđeo Gospodnji, i uzme ženu svoju. I ne znaše za nju dok ne rodi Sina svog prvenca, i nadede Mu ime Isus.''
stAnco, ne možeš pričati u vezi sa Biblijom bez elementarnog znanja. Grešim li ako tvrdim da je nisi nikada ni pročitao...
Pa to nije moja naučna tvrdnja, već naučna tvrdnja.
Grešiš jeroh. Ja jesam pročitao Bibliju, ali je nisam proučavao, i zato je jasno da ja ne mogu da ozbiljno diskutujem o njoj sa tobom. Ti si maher za biblijske tekstove, ali se bojim, da su ti tekstovi poprilično ušli u glavu, pa ih meni ovde "prosipaš" kao istine, vadeći se na biblijski smisao.
Nego hajde ti meni odgovori na ona pitanja:
Da li veruješ da je Isus vaskrsao a posle se vezneo na nebo?
Da li veruješ da na nebu sedi sa desne strane Oca?
I ono dodatno:
Ako sede na nebu kako izbegavaju ISS, i silne ostale sateite?:D
Ova pitanja se tiču istine (priznajem da je ovo treća čisto (z)ezanje:D), i tu nema mesta nikakvom biblijskom smislu. Dakle, da li je to istina, jeroh, druže moj?:D

Back