I bakterije imaju svoju kulturu

Pipi Langstrumpf

Buduća legenda
Poruka
31.793
Primetila sam da uopshte nije u trendu biti kulturan u ophodjenju sa drugima.

Npr.strashno je teshko zamoliti neshto (lakshe se zahteva i viche), zahvaliti se ako neko pokusha da pomogne a nije to bash ono shto ste trazzili ( "hochu 1000 evra!" "Izvini, nemam, el bi ti pomoglo da ti pozajmim 100E, nemam vishe" "El chujesh ti mene, shta pozajmish, gde si ti uchila matematiku, el znash ti razliku izmedju 1000 i 100?") i primera je hiljadu.

Ako neshto ne znamo, ne umemo, pa moramo da trazzimo pomoch, lakshe je optuzzivati da niko ne ume stvari da podesi tako da one valjaju, taman posla da kazzemo "ne razumem" ili "molim te objasni kako"

Ustanem ja veoma starom gospodinu u autobusu i on me nagrdi najstrashnije.
ALO BRE manir je postao normalan a molim, izvini i hvala sluzze josh samo kao ironija.
nosepick-nosepick-nose-gross-smiley-emoticon-000600-medium.gif

Tema je: Da li korishchenje foruma gde ruzzno ophodjenje prema drugim ljudima nema nikakvih posledica utiche na na nash nivo bahatosti u RL ili je forum samo odraz opshteg stanja?

Vidi, siguran sam da utice na to kako dozivljavas stranu osobu. Ako koristis internet tvoj osecaj za distancu od nepoznatih ljudi je poremecen. Pa ovde se cmacete sa potpunim strancima ili im ebete kevu. :cmok: Posle odes na sahranu i umesto da kazes: "Primite saucesce." kikoces se zbog onog "primite" Sve su to pavijani, draga moja.

Pa to samo na ljisu tako :lol:
Mozze biti, bash chu da razmotrim da li sada prebrzo postajem prisnija nego shto treba prema nepoznatima. Ovako na prvu loptu mi se chini da je upravo suprotno. :think: Ne znam.
Ali je chinjenica da smo spremniji ovde u virtualnom svetu da nekoga napooshimo nego u Rl, e sad, mozzda nam taj pad nivo predje u naviku pa postanemo taki i na poslu, autobusu i drugim javnim mestima.

Kompleksno pitanje ......ne znam mnogo ljudi odavde u rl al neki koje znam su ili isti ili losiji nego ovde.
Jos mi se nije desilo da upoznam nekog ovde jaaaaako finog a u zivotu bahatog.
Al ne kazem da ne postoji , samo da ja nisam videla to.

Al posmatram forum ne kroz konkretne ljude nego onako kao fenomen.
Kad treba da se svadja , odjednom svi skoce.I ko treba i ko ne treba se javi da nesto kaze .
Kad se sa nekim popicis odma' se povadi najprljaviji ves koji moze sa ciljem da se upropasti sagovornik.
Ne secam se da smo skoro diskutovali a da nismo povadili maceve , a ni da neko nije izasao krvav jer se nije slagao sa ostalima.
Ne secam se i da smo o necemu skoro caskali a da je to urodilo nekim plodom tj da smo neki zakljucak izveli.
Teme propadaju jer se na njih uvek nakaci neko resen da ih upropasti.
Ona tema o negativnosti samoj po sebi ti je nesto kao preteca ove ....

Ljudi su umorni, ogorceni, ljuti, nesrecni, nezadovoljni , samo sto ne mogu to da kazu naglas pa onda dodju ovde da se izurlaju.
Nemam nista protiv ...al to je samo odraz kako nam je svakodnevnica strasna i kako je zivot postao crn kad nam treba forum da frustracije istresemo.

Nisam folirant i sto sam ovde to sam i u RL.

Sto se nekulture koji neku ovde umeju da ispolje tice, mislim da oni nisu nista bolji ni u stvarnom svetu. Covek je u svojoj biti takav kakv je i pravi lik ne moze dugo da sakriva. Zver lako izbije na povrsinu. Pogotovo kada ne postoje stvarne osobe, nego komuniciramo preko monitora. Tada se kocnice otpustaju i frustracije nagomilane tokom dana istresaju.

Ono sto nismo u mogucnosti da kazem svom sefu, supruzniku, partneru, prodavacici u Maxiju recicemo ovde prvome koji se ne slozi sa nasim vanserisjkim misljenjem. U svojim postovima projektovacemo ono najgore u nama, a te nase negativne karakteristike pripisivacemo drugoj osobi.

Cast onima koji umeju kreativno da reaguju na frustracije.

ne znam pipi, poslednje dve teme na ženama su ti nekako mizantropski generalizujuće,
nismo svi toliko loši i nije sve tako gadno.

meni se i dede i babe zahvaljuju kad im ustanem u prevozu toliko da se postidim pa odem na drugi kraj busa ili izađem stanicu ranije.
prodavačicama i šalterskim službenicama vičem dobar dan doviđenja i hvala lepo do iznemoglosti, a nekad mi i uzvrate.
ponašam se kako su me moji vaspitali i to nema nikakve veze sa forumom.
ni bre ni alo nisu izmislili forumaši, a plašim se da u najvećem broju nismo ni dorasli ispitivanju tih složenih sociološkoh fenomena =)
a plus što nas ima baš finih =P

I ja volim roze naochare, nigde ne pishe da smo SVI nekulturni, ali da je neki opshti trend brecanja, odbrusivanja, vikanja, zahtevanja popularan, ne mozze se negirati...Neki ton koji kao da je pokupljen iz politichkih emisija devedesetih..."Dokle chete" "shta vi mislite" "hochu da sad odmah uradite toito" i sve u tom maniru...
Mozzda smo se vech i toliko navikli na to da i ne registrujemo to kao nevaspitanje, vech smatramo za odluchnost?
Mozzda tako i treba, mozzda i ja greshim, mada je mala verovatnocha za tako neshto, realno. :mrgreen:

Back