Hvatate li buket?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ухватила сам један букет, кад сам била кума. Све остале девојке су се измакле, па зато. :lol: То је било пре годину и по. А нисам се удала ни следећа, ни уопште. :)

Kako ne volim da posecujem svadbe, ni od svoje nisam pravila paradu pijanstva i kica. Bacila sam buket jer je bilo par cura kojima je to predstavljalo neko zadovoljstvo, ali ga je uhvatila ona koja mi je najmanje simpaticna, jedno bas odurno stvorenje. I udala se iduce godine, sad moram da je gledam u drustvu cesce... :(

Ja ne stajem u te redove ... ali mojoj sestri je hobi hvatanje bidermajera, ali ne veruje u rezultat.

Znam jednu devojku, koja kad god vidi da se baca bidermajer stane u red da ga hvata, bilo da je svat ili da uopšte i ne zna o čijoj se svadbi radi :mrgreen:

Најлуђа прича везана за бидермајер коју сам чула: једна жена, већ средовечна, а неудата и трудна, пред само бацање букета, које је било намештено да би га ухватио неки момак, повуче младу на страну и каже: "Баци мени, мени је фрка". :lol: И ухватила је. И као удала се, мада није венчана.

Ne volim svadbe, a o hvatanju buketa da i ne pricam.
Sva ta prica oko hvatanja buketa mi je tragikomicna. Jezivo.

Mada, krajem oktobra idem na jednu svadbu. Doduse, na kojoj orkestar svira, pop, rock i gradsku muziku, a mladencima se daruju umjetnicka djela.
Svejedno, bice bacanje buketa... :roll:

Izbegavam buket vec par godina - vrlo uspesno! Uglavnom uvek ima onih koji lete za njim, pa mi koji letimo od njega i nemamo problema.
Na poslednjoj svadbi na kojoj sam bila, buket je uhvatila jedna sredovecna, neudata zena, i pritom, otimajuci se za njega izgrebala ruke druge devojke, koja je isto pokusavala da ga zadrzi za sebe...:| Kolika li je ta zelja za brakom?! I krv pada! :lol:

Meni nekako bzvz taj običaj. Al mi žao mladenaca (obično meni bliski dragi prijatelji), oni sve naplanirali a niko neće da učestvuje u tome. I ja onda šta ću, barem pravim masu. A ostale dve pustim da se pobiju. :mrgreen:

Btw, nikad ga nisam uhvatila. Al i onako sam za varijantu divlji brak/vanbračni krevet. A strine i tetke nek pocrkaju od muke. :lol:

bug.gif

eh sad ga preteraste... obicaj je sladak, a i lepo je imati cvece u kuci :)
ja bih stalno hvatala te bukete... volim cvece... nisam nesto tip da se udajem jos, a ni uopste, ali osnovni razlog u tome sto se ne guram u prve buketske redove je neizmerna smotanost. mislim, sta ako me buket spuca u glavu a ja ga i pored toga ispustim?
i tako, glumim smernost u cosku.
sem to jednom, kad nikog drugog nije bilo da hvata (bila mikro svadba)

Ухватила сам један букет, кад сам била кума. Све остале девојке су се измакле, па зато. То је било пре годину и по. А нисам се удала ни следећа, ни уопште.

Е, можда је квалитетан букет па има дужи рок трајања?
Ја сам се удала 7 година после ватања букета.:wink:

Uh, ni slucajno. Ne volim svadbe, a GRABEZ oko buketa mi je uvek bio odvratan. To mi je jedan od odvratnijih obicaja i uopste ne mogu da se iskuliram po tom pitanju. Dok sam jos bila single nikada nisam ucestvovala u tome.

ni jedna koja se dohvatila buketa nije se udala.
bar ne skoro.
a kažu da bi to upalilo, ne sme da drži buket duže od godinu dana. nja.
ja verujem u gutljaj vina iz mladenačkih čaša u crkvi;)

Back