Hrvatski indijanci !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Balkan kolektivno proglasiti za istureno odeljenje psihijtrijske ustanove "Dr Laza Lazarevic" i onda polako krenuti sa lecenjem istorijskih kompleksa. :mrgreen:

P.S. Nama je Deretic zahebant. A nekima takvi pisu istoriju. :(

Poslednja izmena:
Opet najezda papinih Srba :sad2:, ima li koji iz Zagorja(Hrvat)
Ili su sve ovi nasi :mrgreen:

Jel', ovi Kljakini??

- Бого мој, зашто ти шаљеш глад на људе, кад је мени, јадном тежаку, жао и стоке кад гладује!? И зашто баш шаљеш биједу на нас тежаке, који те више славимо него Лацмани, сити и објесни!? Али, опет, хвала ти, кад даде да смо ми најсиромашнији најтврђи у вјери, те волијемо душу, него трбух!...

У њеко доба Пилипенда чу иза себе тутањ корака; упореди се и пође с њим Јован Кљако. Бјеше то живолазан старчић, који је прије двадесет и пет година учествовао у шибеничкој буни против владике Краљевића, кад оно хтједе да поунијати православне Далматинце, а сад Кљако, под старост, ипак превјери! Назва бога Пилипенди и додаде:

- А, јадан Пилипенда, смрзну ли се?

- Валај да хоћу да се укочањим овђе, насред пута, не бих зажалио!

- А јадан, а што ти... а што се ти не би уписао?

Пилипенда одврати:

- Валај, нећу, па сад цркао од глади! А нећете дуго ни ви сви, па да вам је цар поклонио цијело Петрово Поље!

Кљаку и друтовима му Пилипенда бјеше живи, оличени пријекор; ипак се насмија и поче извијати:

- Ама, Пилипенда, болан, оразуми се и чуј ме! Не учинисмо ни ми то од бијеса, нити мислимо остати у поганији, него... знаш... докле изимимо, докле опасемо нејач и чељад, па онда ћемо лако!

Пилипенда пљуну.

- Ја не знам хоћете ли лако и како ћете, али знам да вам образ не опра нико, ни довијека, ни докле вам буде трага!

Кљако се намршти, те ће опоро:

- Блејиш, Пилипенда, али ћеш и ти бити унијат прије Ускрса!

Пилипенда стаде и викну:

- Ја се уздам у мога српскога Риста! Ако ће ми помоћи, хвала му, ако неће и онда му хвала, јер ми је све дао, па ми све може и узети, и душу! А ти...

Кљако га прекиде.

- Мучи, Пилипенда, ја сам царске вјере!

- А, пасји сине, - викну Пилипенда измахнувши штапином... - чекај да ти притврдим ту вјеру!

Али Кљако побјеже.

Онда Пилипенда, изван себе од гњева, свом снагом удари Куријела. Овај стаде, окрете главу и тужно погледа господара, а Пилипенда се постидје, па га обузе жалост, те сједе на перваз од цесте и заплака се!

Ma cisti kurvini sinovi, pomisli Pilipenda!!!!!

Aurora ,nemaju oni pojma kada nam govore da smo Cigani ,koliko nas to tek stavlja u daleku prošlost.:whistling::whistling:

Tako je. :lol:

scaled.php

dlugomire
I treba da se smejes.

Taj hrvatski tekst je iz 2004, tada su spekulisali jer nije bilo zaokruzenih istrazivanja u drugim krajevima.

Posle kada su vrsena istrazivanja za Srbiju, BJR Makedoniju, Albaniju i td. sve se izmenilo, ispalo je da su Srbi najbrojniji Staroevropljani (sada vi mozete reci da ste stari 25000 godina, ali ne moze to tako da se tvrdi, stvari su kompleksnije) a da je Y-DNK Albanaca slicno Grcima, dakle Iliri i Grci su Rani farmeri.
Taj i slicni tekstovi odande, odavde, bilo od kuda su plod maste koja se onda pokusava necim kao dokazati.:lol:

Taj i slicni tekstovi odande, odavde, bilo od kuda su plod maste koja se onda pokusava necim kao dokazati.:lol:

dlugomir
Nemoj pricati ono sto ne znas.

Imas naucne clanke objavljene u vrhunskim casopisima i to nije masta.

Medjutim, mogu ti dati za pravo u jednom drugom smislu, problem je kada oni koji nisu upuceni pocnu da tumace.

Znaci rezultati istrazivanja Y-DNK postoje danas bezmalo za citav svet.

Zato je i smesno ovo prepucavanje jer danas je veoma lako otici na sajtove vodecih antropoloskih casopisa i pogledati istrazivanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back