Hrvatska

• Začetnik teme Začetnik teme backpacker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
KRK

glavna.jpg

Danas Krk nudi sliku turističke raznovrsnosti. Priroda s tipičnim mediteranskim krajolikom, uske uličice koje vode do nekoga od mnogih spomenika kulture, slikovite šljunčane plaže, daju Krku izgled koji je imao stoljećima. S druge pak strane, suvremeni život izvukao je Krčane izvan gradskih zidina, pa nastaje grad prekrasnih vila i lijepih kuća što pružaju gostoprimstvo mnogim stalnim gostima Krka. Ponuda hotelskog smještaja, pansiona, apartmana, autokampova, brojne plaže, pogodnosti za sportove na moru i nautičare, izleti u riznicu baštine - Košljun, ili tajanstvenost i bogatstvo podmorja otočića Plavnika (koralji) - jamstvo su dobrodošlice.

tn_Etnoloski_Izlosci_Uz_Obalno_Setaliste.JPG

Etnološki Izlošci Uz Obalno Šetalište

tn_Okrugla_Dvokatna_Kula-Cilindricna_Kula-Kula_Kamplin.JPG

Okrugla Dvokatna Kula / Cilindrična Kula / Kula Kamplin

tn_Stara_Gradska_Vijecnica-Krk.JPG

Stara Gradska Vijećnica

tn_Stari_Bunari_Na_Trgu_Kamplin.JPG

Stari Bunari Na Trgu Kamplin

tn_Suncani_Sat.JPG

Sunčani Sat

stivstifler:
ja bi trebalo da putujem u rovinj u julu pa me zanima kakve su cene po restoranima? gde je najbolja plaza? ma sve sto znate... hvala

poslat ću ti na PP

a za sve one koje još uvek interesira ovdje mogu ostaviti pitanja, odgovaram na PP

eto toliko od mene

RAB

glavna.jpg

Poseban turistički i kulturni ugođaj tijekom ljeta daje ulično slikarstvo u Srednjoj ulici, kada cijelo središte grada postaje ogromna galerija, a važna manifestacija su i Rapska kulturna zbivanja u Galeriji »Knežev dvor«. Rapske glazbene večeri u crkvi sv. Križa (lipanj-kolovoz) susreti su s domaćim i stranim glazbenicima. Najatraktivniji ljetni događaj u Rabu su Rapske viteške igre (obnovljene 1995.), koje su se održavale od 1364., a sjećanje su na vitešku obranu grada u davnoj prošlosti. Izuzetnost je slikovitoga srednjovjekovnoga ceremonijala antički samostrel kojim se na svojim igrama koriste još samo balestrijeri iz San Marina. Održavaju se dva puta godišnje (9. svibnja i 27. srpnja).

RAB, grad i luka na zapadnoj obali istoimenog otoka.

gradz-05.jpg

gradz-19.jpg

grad-draga.jpg

grad-sv-ivan.jpg

BRIJUNI

zaglavlje-NacionalniPark.jpg

BRIJUNI - čini 14 otoka s okolnim morem i podmorjem na jugozapadnom dijelu istarske obale; pokriven bujnim crnikovim šumama, koje su dijelom krčene krajem 19 stoljeća kako bi se dijelovi pejzažno oblikovali u perivoj nekad čuvenog ekskluzivnog ljetovališta, s brojnim livadama po kojima pasu krda jelena lopatara i aksisa, te muflona. Vrlo je bogata kulturno spomenička baština: rimska ljetna carezidencija i ribnjak, ostaci bizantskog kastruma, spomenici iz doba Venecije, vojna utvrda "Tegethov" na otoku V.

Brijun i velika utvrda na M.Brijunu iz doba Austro-Ugarske, kada je Pula bila glavna mornarička luka monarhije. Ovo područje je interesantno u doba zimske seobe ptica. Okolno podmorje zbog posebnog režima zaštite obiluje brojnim ribljim vrstama.

karta-setnja1-hr.gif

308b-Brioni7.jpg

309b-Brioni3.jpg

4035b-Polo22.jpg

311b-Brioni2.jpg

MEDULIN

glavna.jpg

Nekada selo poljoprivrednika i ribara, danas je Medulin jedno od značajnih turističkih mjesta južne Istre. Medulinska je obala niska, pjeskovita i razvedena. Posebnu prirodnu atraktivnost ima medulinski arhipelag od deset otočića i obalni fenomen zvan primošten ili tombolo, zatim bujna vegetacija te izuzetno povoljni klimatski uvjeti.
Uz hotele i kampove, Medulin pruža izuzetnu ponudu soba i apartmana u obiteljskim kućama, tako da je u jednom danu ovdje moguće smjestiti 17 000 gostiju. Tu je sve podređeno turizmu. Uzdanica medulinskog turizma je sport. Mladima je Medulin poznat po čuvenoj diskoteci, dok poklonici žive glazbe i svih plesnih ritmova zabavu mogu pronaći na brojnim medulinskim terasama.

17b-zrak3.jpg

27b-MedulinKamp4.jpg

PULA

glavna.jpg

Prvi turistički izleti u Pulu zabilježeni su početkom XIX. st. Giovanni Carrara, konzervator starina u Puli, 1828. turistički je vodič uglednim osobama i organiziranim skupinama posjetitelja. God. 1832. Pulu posjećuje austrijski car Ferdinand I. Prvi turistički vodič o Puli (Cenni al forestiero che visita Pola - Napomene strancu koji posjećuje Pulu) u izdanju Austrijskog Lloyda iz Trsta, Pietra Kandlera, tiskan je 1845. Prvo morsko kupalište Bagno Polese za potrebe građanstva i turista na prostoru između otočića Uljanika i stožerne zgrade na rivi otvoreno je 1885. Poslije su uređena kupališta »Sakorđana« i mornaričko kupalište na otočiću Sveti Petar, gdje su se prema utvrđenom rasporedu u različito doba dana kupali muškarci i žene. Tijekom I.

pula-03_small.jpg

pula-05_small.jpg

pula-08_small.jpg

Amfiteatar / Pulska Arena

pula-06_small.jpg

tn_Augustov_Hram.JPG

Augustov Hram

tn_Bizantski_Kastrum.JPG

Bizantski Kastrum

tn_Gradska_Palaca-Vodnjan.JPG

Gradska Palača, Vodnjan

tn_Palaca_Bradamante.JPG

Palača Bradamante
(Pula, Vodnjan)

pula-07_small.jpg

tn_Slavoluk_Sergijevaca-Zlatna_Vrata.JPG

Slavoluk Sergijevaca / Zlatna Vrata

tn_Srednjovjekovna_Sakristija.JPG

Srednjovjekovna Sakristija

ulazv_small.jpg

plaža

Prosle godine sam posetio RAB(nazalost samo tri dana)prelepo je,nikakvih neprijatnosti,ljudi ljubazni...itd......zato Hrvatska uvek pre Crne Gore ;-) i ja sam imao predrasuda...ali verujte mnogo prijatnije cete se osecati nego u CG.

jao pa bio sam na toj plaži al davno to bilo

kad sam išao u 8. razred bili smo tamo na ekskurziji, nisam znao da je to ta...
sjećam se bili smo djeca i nosili smo pjesak u sobe i na recepciji su se ljutili

a onaj mali otočić što se vidi...do njega smo skoro pa propješaćili jer je more jako plitko i trebalo je dosta daleko ić da se dođe do dublje vode

bila su to vremena :sad:

Amazonka:
Zasto tolika reklama ovdje kada imaju turisticke agencije, nusi ljudi glupi! Ali pitanje bi bilo kada bi neko na hrvatski sajt i forum stao reklamirati turisticku ponudu Srbije kakve bi reakcije bile!
Nije vise Hrvatska sto je bila!

stereotipi...predrasude....stereotipi...predrasude.... :roll: :roll: :roll:

tokyo:
jao pa bio sam na toj plaži al davno to bilo

kad sam išao u 8. razred bili smo tamo na ekskurziji, nisam znao da je to ta...
sjećam se bili smo djeca i nosili smo pjesak u sobe i na recepciji su se ljutili

a onaj mali otočić što se vidi...do njega smo skoro pa propješaćili jer je more jako plitko i trebalo je dosta daleko ić da se dođe do dublje vode

bila su to vremena :sad:
ista stvar, i ne samo kad sam bila mala, nego i pretproshlog leta 8) :)

Da li mozete da mi kazete nesto vis o mestu Barbariga (izmedju Pule i Rovinla). Nasla sam kucu u zakup vec rezervisano u drugoj polovini avgusta ali imam utisak da je plaza ocajna. Ne bih volela da odmor provedem u kolima setajuci po drugim plazama :o((
Po internetu ne uspevam da nadjem slike mesta, cak mi je ponegde izgledalo lepo malo mesto ali plazu ne mogu da nadjem, receno mi je da je mala i sljunkovita.
Hvala

Mediteran as it ones was....
ekstra reklama u kojoj se ne priča ništa a sve ti kaže...
Malo si pretjerao tokyo sa slikama i slično, ipak nadam se da će to neko vrednovati...
Makarska rivijera je No.1. u HR,
ipak za ljude iz Srbije Hrvatsko primorje je još jakoooo jakooo daleko,
proći će još puno dana i godina da malo nekim ljudima izvjetre silne predrasude (s obje strane)
pa da na Jadran pohrle turisti iz Srbije.
Znam par ljudi koji su doživjeli neugodnosti u Dubrovniku, Splitu ... ali i puno ugodnosti... u isto vrijeme...
Ipak nije to to kada nesmiješ slobodno pričati a da ne strepiš da će te ko popreko pogledati i sl...
Hvali Hrvatsku drž' se Grčke!!! - rekao bih!

Back