Hrvatska nogometna liga

to je kao da je Partizan iz drgugog grada, tako je kod vas sticajem okolnosti da ne postoji gradski derbi u zagrebu ili splitu već je rivalstvo na nivou splita i zagreba što suštinski ne menja ništa, partizan je iz zagreba prebačen u BG on je trebao biti rival dinamo koji je policijski tim po ugledu na moskovski dinamo a partizan je armijski klub po ugledu na CSKA tako da je prebacivanjem iz Partizana u BG, ZG ostao sa jednim velikim klubom te mu je najveći rival ostao samo splitski hajduk
Čudno je da Novi Sad od 300 000 stanovnika i Vojvodina od 2 000 000 ljudi nisu mogu stvoriti klub u nogometu ili košarci koji bi makar 10 puta bio prvak pogotovo ako uzmemo u obzir da je to najbogatiji dio Srbije. Ja mislim da je to do mentaliteta ljudi. Ljudi tamo nisu naročito zainteresirani za sport i ne vole baš svoj kraj. Tako ispada. Slično važi za Šumadiju. Sama činjenica da su splitski, riječki, zadarski klubovi 37 puta osvojili prvenstvo a novosadski, niški, kragujevački samo 3 puta dovoljno govori.

to je kao da je Partizan iz drgugog grada, tako je kod vas sticajem okolnosti da ne postoji gradski derbi u zagrebu ili splitu već je rivalstvo na nivou splita i zagreba što suštinski ne menja ništa, partizan je iz zagreba prebačen u BG on je trebao biti rival dinamo koji je policijski tim po ugledu na moskovski dinamo a partizan je armijski klub po ugledu na CSKA tako da je prebacivanjem iz Partizana u BG, ZG ostao sa jednim velikim klubom te mu je najveći rival ostao samo splitski hajduk
Dakle Novi Sad, Niš, Kragujevac nikad nisu mogli parirati beogradskim klubovima a splitski i zadarski odnosno dalmatinski klubovi jesu zagrebačkim zato jer Splićani, Zadrani i općenito Dalmatinci mnogo više vole Split, Zadar i Dalmaciju nego što stanovništvo Novog Sada, Niša, Kragujevca voli te svoje gradove i svoje regije Vojvodinu i Šumadiju. Dokaz je muzika. Split, Zadar, Dalmacija imaju o sebi valjda milijardu pjesama. To su najopivaniji gradovi i regija na ovoj planeti kugli zemaljskoj. Kada i koliko ti možeš čuti na televiziji, radiju, internetu neke pjesme o Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Vojvodini, Šumadiji? Pa rijetko i ne baš tako često. Dok već o Beogradu ima itekako. Znači u Srbiji se sve svodi na Beograd a ostalo kao da ne postoji. A u Hrvatskoj ipak nisu svi toliko oduševljeni Zagrebom i ne smatraju da Zagreb više vridi od ostalih dijelova Lijepe naše. Čak su Hajduk i Zadar u nogometu i košarci uvik imali više publike na tribinama nego Dinamo i Cibona

Hajdzk mnogo bolji drugo poluvreme, 7 bodova je velika prednost ali ništa nije gotovo još samo 2 derbija do kraja Dinamo je stigao umor iz LŠ

1733082715161.png

Hebeš atmosferu, sto veca navijacka grupa to vise kriminala svake vrste koji se zaklanja iza toga, miješanje u sportski sektor, reketiranja kluba ... Sa tim grupama sve zlo je i krenulo na ovim prostorima.

Uzgreda beogradska atmosfera je jedna od najjačih u svijetu i ne mozete se porediti s njima. Samo što ja mislim da su sport gurnuli u drugi plan zagledani u te atmosfere, i nisam nesto time impresioniran kad su navijaci u prvom planu

Back