HRVATSKA MITOMANIJA

Zato što postavljam logična pitanja, za razliku od tebe. Kao recimo ovo, šta sami Hrvati uče, što je svakako relevantnije za raspravu od onoga što ti pričaš...

Откуд би ти могао знати шта Хрвати уче? Дај молим те. Ево ми у Немањићима учимо да су наши краљеви говорили београдским нагласком и да мали Вукан и Сава нису смели да једу рукама. :lol:

Откуд би ти могао знати шта Хрвати уче? Дај молим те. Ево ми у Немањићима учимо да су наши краљеви говорили београдским нагласком и да мали Вукан и Сава нису смели да једу рукама. :lol:

Pa zato i pitam, ali onda dobijem odgovor od tebe potpuno drugačiji nego njihov i postanem malo zbunjen, mada to verovatno tako ide kada se istorija izmišlja u hodu :kafa: Uzgred, mi ne učimo, to je samo televizijska serija, u našim udžbenicima takve stvari ne pišu, dok su njihovi udžbenici nešto malo drugačiji po tom pitanju :whistling:

Pa zato i pitam, ali onda dobijem odgovor od tebe potpuno drugačiji nego njihov i postanem malo zbunjen, mada to verovatno tako ide kada se istorija izmišlja u hodu :kafa: Uzgred, mi ne učimo, to je samo televizijska serija, u našim udžbenicima takve stvari ne pišu, dok su njihovi udžbenici nešto malo drugačiji po tom pitanju :whistling:

Кад смо код уџбеника, ја сам у средњој школи учио да је постојала Краљевина Хрватска. Ни Радош Љушић то не спори. :D

Ма какви, па нисам толико матор. Српски завод за уџбенике и аутор Србенда на квадрат, стара ДСС школа.

Svejedno, čak i tu mogu da se postave sasvim opravdana pitanja, na koja nema suvislog odgovora, čak ni od takvih istoričara. Njihova metodologija rada, posebno jer to nije predmet kojim su se preterano bavili, je da uzmu kao validnu postojeću izmišljenu verziju istorije, bez mnogo propitivanja. Recimo, meni je logično pitanje kako je moguće da od nezavisne države ne ostane baš ništa od materijalnih dokaza?

Svejedno, čak i tu mogu da se postave sasvim opravdana pitanja, na koja nema suvislog odgovora, čak ni od takvih istoričara. Njihova metodologija rada, posebno jer to nije predmet kojim su se preterano bavili, je da uzmu kao validnu postojeću izmišljenu verziju istorije, bez mnogo propitivanja. Recimo, meni je logično pitanje kako je moguće da od nezavisne države ne ostane baš ništa od materijalnih dokaza?

Ево линк ка википедији па имаш неколико материјалних доказа. Не знам шта више да кажем на ову тему.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_Croatia_(925%E2%80%931102)

S tim što smo toj propasti mi doprineli jer smo ratovali i sa jednima i sa drugima, to jest sami smo se izborili za to. A i zapadna područja su bila svakako srpska, recimo Bosna.

Bizant su oslabili Arapi, Seldzuci osvajanjima , krizari ga osvojili 1204. i vladali sljedecih ceterdeset godina od cega se nikad nije vise oporavio.
Bugari su u rasulu unutarnjim borbama i tu se pojavljuje Srbija koja korak po korak se siri na podrucja kojima prakticno nitko ne vlada. Mozda mozes nabrojati velike bitke u srpskom sirenju ?
Cim se pojavio malo ozbiljniji protivnik sve je propalo brze nego Bosna za koju se govori da je saptom pala.

Ne pizdim ja, samo pitam od čega je imala mornaricu?

Istorija mora da je zabeležila da su imali neki proizvod bolji od drugih što im je donosilo prihode, ili nije, tj nisu, tj ne postoje?

Ili eto da su imali neku tehnologiju razvijeniju od drugih, pa to ostalo zabeleženo , ili nema zabeleženo, tj nisu imali ništa?

Kako je mogla biti Hrvatska, kada se taj geografski pojam vezuje za kontinentalni deo?

Pojam Hrvatska vezao se za sjever tek od 16. stoljeća. Zagreb je do tada bio u Slavoniji, a ne u Hrvatskoj. Stara Hrvatska se nalazila između Kupe i mora.

Kako su mogli imati takve zapise kad je Hrvatska kao drzava prestala postojati 1102 a dubrovacka Republika je nastala 1358 ?? :D

:hahaha::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Povelja Bana Kulina iz 1189 godine kada se prvi put pominje slovensko oblik grada Ragusium - Dubrovnik

Najstariji dokumet u arhivu je je Papska bula iz 1023 godine - tako da su imali ceo vek da pribeleže nešto o tako moćnom kraljevstvu, ali avaj ništa nema kao da kraljevsto ni ne postojaše, sem u mašti spodoba s kraja 2 i početka 3 milenijuma.

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

:hahaha::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Povelja Bana Kulina iz 1189 godine kada se prvi put pominje slovensko oblik grada Ragusium - Dubrovnik

Najstariji dokumet u arhivu je je Papska bula iz 1023 godine - tako da su imali ceo vek da pribeleže nešto o tako moćnom kraljevstvu, ali avaj ništa nema kao da kraljevsto ni ne postojaše, sem u mašti spodoba s kraja 2 i početka 3 milenijuma.

Прибележио је и папа Јован Х да је Томислав Рекс кроаторум али вама ни то није довољно. Док Кулин бан не каже није се догодило. :D

Прибележио је и папа Јован Х да је Томислав Рекс кроаторум али вама ни то није довољно. Док Кулин бан не каже није се догодило. :D

To beše onaj dokument koga nema u Vatikanu, ali ga sačuvali fratri, zlu ne trebalo, možda nekad nekom zatreba

Nepouzdani ti vatikanski i dubrovački arhivi, ali zato se uvek nešto nađe iza ormara kod franjevaca.

Mada nema meni šta da se dokazuje, to nije dovoljno ljudima od struke.

Da,i sto je tu cudno,zar sam ja napisao da je grad Dubrovnik nastao 1358 ?? :D

Pomešao su Dubrovačku Republiku i Dubrovački Arhiv, naravno namerno

Dubrovački Arhiv je i te kako mogao zabeležiti mnogo toga o tome što se želi sada predstaviti kao Hrvatsko Kraljevstvo da je postojalo, a nije.

- - - - - - - - - -

Jbg,moramo vjerovati fratrima kad Hrvati nikad nisu imali dobre guslare da im sacuvaju povijest. :zcepanje:

Da su imali o čemu guslati sigurno bi guslali.

Ali nisu.

Pomešao su Dubrovačku Republiku i Dubrovački Arhiv, naravno namerno

Dubrovački Arhiv je i te kako mogao zabeležiti mnogo toga o tome što se želi sada predstaviti kao Hrvatsko Kraljevstvo da je postojalo, a nije.

Kad je Dubrovacki Arhiv poceo sa radom,Hrvatska nije postojala kao drzava vec skoro 200 godina. :D

A sto taj isti Dubrovacki Arhiv kaze o Srbiji i Srbima u 10 stoljecu ?? :D

Kako su mogli imati takve zapise kad je Hrvatska kao drzava prestala postojati 1102 a dubrovacka Republika je nastala 1358 ?? :D

Kad je Dubrovacki Arhiv poceo sa radom,Hrvatska nije postojala kao drzava vec skoro 200 godina. :D

A sto taj isti Dubrovacki Arhiv kaze o Srbiji i Srbima u 10 stoljecu ?? :D

Najstariji dokumet je iz 1023 godine, znači bar jedan vek za neki trag o tako velikoj sili, bar pomen da je postojala . Ništa

Tema o (ne)postojanju nekog hrvatskog kraljevstva , a ne srpskog u tom periodu.

To postojalo nije.

Da ponovim,sto taj isti Dubrovacki Arhiv kaze o Srbiji i Srbima u 10 stoljecu (ili ranije) ?? :D

U arhivu nisam bila, niti me zanima. Ovde se raskrinkava laž o hrvatskoj istoriji, Da je nešto bilo o tim hr kraljevima mahalo bi se time

Ne skreći temu.

Nebitno je da li ima li nema. Niko ovde ne tvrdi da je postojala moćna srpska država u X veku niti ima nameru,

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::plez::plez::plez::plez::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1:

Back