Konstantin Veliki
Buduća legenda
- Poruka
- 28.842
Ko hoce da radi incest nek se seli u Saudisku Arabiju.
Svako drustvo ima norme koje ne zadovolje svim ljudskim pravima.
Svako drustvo ima norme koje ne zadovolje svim ljudskim pravima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam pročitala temu u celini, ali jedno znam, da se kod nas tako nešto ne praktikuje, a kao što u prethodnom postu rekoh, na hrvatskim ostrvima imaš toga na pretek.
Ne budi tako sigurna. Nije baš rasprostranjena pojava kod nas, ali ne postoji društvo koje je u potpunosti toga pošteđeno.
Gde? Koji kraj?
Ovo što sam napisala za hrvatska ostrva je opšte poznata činjenica. Bila tamo, videla...
nista cudno....takvo im pleme...ucili smo iz istorije da je incest bio tradicija ovih plemena i da je zabranjen negde u 14 veku.....
ne secam se da se tako nesto pominje kada su srpska i crnogorska plemena u pitanju...
Ne budi tako sigurna. Nije baš rasprostranjena pojava kod nas, ali ne postoji društvo koje je u potpunosti toga pošteđeno.
JEL IMA NEŠT OCEMU SE MOŽE RASPRAVLJATI DASE ODMAH NE FARBA U BOJE NEKE NACIJE
I TO NEKOH ŠESTOGODINA U NATRAG
Gde? Koji kraj?
Ovo što sam napisala za hrvatska ostrva je opšte poznata činjenica. Bila tamo, videla...
incest...zabava za celu familiju..
kuda ide ovaj (hrvatski) svet![]()
znaći srbija je imala identičan zakon hrvatskom. taj zakon je promjenila i legalizirala incest u srbiji. amo sad udarat glavom u zid i povračatnovi krivični zakon republike srbije
Rodoskrvnjenje
član 197.
Punoletno lice koje izvrši obljubu ili sa njom izjednaen polni in sa
maloletnim srodnikom po krvi u pravoj liniji ili sa maloletnim bratom, odnosno
sestrom,
kaznie se zatvorom do tri godine.
stari krivični zakon republike srbije
Rodoskrvnjenje
Clan 121.
Ko izvrši obljubu sa srodnikom po krvi u pravoj
liniji ili sa bratom odnosno sestrom, kaznice se
zatvorom do tri godine.
hrvatski krivični zakon
Rodoskvrnuće
Članak 198.
(1) Tko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s rođakom po krvi u ravnoj lozi ili s bratom ili sestrom,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
Gde? Koji kraj?
U Srbiji nema preciznih podataka o incestu, ali procene govore da ih ima oko 30 godišnje, ali se vrlo mali broj prijavljuje, jer su počinioci bliski rođaci.
shto vicesh? zar imash problem sa bojamaa ja nisam rekla koje sam narodnosti.... istorija je uciteljica zivota
![]()
draga kolegice. ni vi ne citate temu izgleda.
evo da ponovimo najvažnije:
meni ovo bilo dosta da procitam:
Radna grupa za izmenu Krivičnog zakona Hrvatske, razmatra ideju da se rodoskvrnuće, tj. incest, izbriše iz kataloga krivičnih dela.
Uslov da se seks između brata i sestre, oca i kćeri ili majke i sina ne bi kažnjavao jeste da su obe strane punoletne i da su se u intimni odnos upustile pri zdravoj pameti i slobodnom voljom!
i da se zgrozim..naravno, ne bojim ceo hrvatski narod u incestne boje, ali, ovim zakonom dajete slobodu bolesnim umovima da sire svoj blud.
meni ovo bilo dosta da procitam:
Radna grupa za izmenu Krivičnog zakona Hrvatske, razmatra ideju da se rodoskvrnuće, tj. incest, izbriše iz kataloga krivičnih dela.
Uslov da se seks između brata i sestre, oca i kćeri ili majke i sina ne bi kažnjavao jeste da su obe strane punoletne i da su se u intimni odnos upustile pri zdravoj pameti i slobodnom voljom!
i da se zgrozim..naravno, ne bojim ceo hrvatski narod u incestne boje, ali, ovim zakonom dajete slobodu bolesnim umovima da sire svoj blud.
Emilly, dušo, i Srbija i Hrvatska imaju otprilike isti zakon, a to je tako jer se zakoni moraju uskladiti sa zakonima u EU.
Ima i po hrvatskim ostrvima tih kako kažeš "čistih", samo što je u takvim "čistim" sredinama postotak, telesnih i mentalnih anomalija enorman.
ljupce,bre, kazi ti iskreno sta ti mislis o ovoj izmeni krivicnog zakona u tvojoj zemlji?
ljupce,bre, kazi ti iskreno sta ti mislis o ovoj izmeni krivicnog zakona u tvojoj zemlji?
Ljubo, niko nece da izbaci takve stvari iz vaseg krivicnog zakonika, to su najteza krivicna dela, ali ovde je tema o valjda necemu sto je potpuno drugacije od toga.
Emilly, dušo, i Srbija i Hrvatska imaju otprilike isti zakon, a to je tako jer se zakoni moraju uskladiti sa zakonima u EU.