Hrvatska legalizuje incest?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam pročitala temu u celini, ali jedno znam, da se kod nas tako nešto ne praktikuje, a kao što u prethodnom postu rekoh, na hrvatskim ostrvima imaš toga na pretek.

GLUPO MI JE UOPCE REPLICIRATI UVAŽENOJ NAŠOJ FORUMAŠICI KOJA PO SVAKOM POSTU DOBIJE BONU ..ŠTO ZNACI DA SVE ZNA.....:hahaha::hahaha::hahaha:

stvarno ima iskustva i zna da se po otocima i to baš u HRVATSKOJ TO PRAKTIKUJE

A ŠTA JE TO ...TO I NA KOJIM OSTRVIMA ...JA ZANM IZ POUZDANIH IZVORA BLISKIM JASTOGU DA SE TO CESTO DOGAĐA NA JABUCI I TO NA MALOJ I VELIKOJ MOŽDA NA PALAGRUŽI I SIGURNO KAKO PIŠE U PODMORSKIM VESTIMA NA KURBI MALOJ:rotf::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:

Poslednja izmena:
incest...zabava za celu familiju..:lol::mrgreen:

kuda ide ovaj (hrvatski) svet:dash::bljak::bljak:

draga kolegice. ni vi ne citate temu izgleda.
evo da ponovimo najvažnije:
novi krivični zakon republike srbije

Rodoskrvnjenje
član 197.
Punoletno lice koje izvrši obljubu ili sa njom izjednaen polni in sa
maloletnim srodnikom po krvi u pravoj liniji ili sa maloletnim bratom, odnosno
sestrom,
kaznie se zatvorom do tri godine.

stari krivični zakon republike srbije

Rodoskrvnjenje
Clan 121.
Ko izvrši obljubu sa srodnikom po krvi u pravoj
liniji ili sa bratom odnosno sestrom, kaznice se
zatvorom do tri godine.

hrvatski krivični zakon

Rodoskvrnuće

Članak 198.

(1) Tko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s rođakom po krvi u ravnoj lozi ili s bratom ili sestrom,

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
znaći srbija je imala identičan zakon hrvatskom. taj zakon je promjenila i legalizirala incest u srbiji. amo sad udarat glavom u zid i povračat :dash::bljak::bljak:
hrvatska mislim neće dekriminalizirat incest za razliku od srbije;) :hvala:

draga kolegice. ni vi ne citate temu izgleda.
evo da ponovimo najvažnije:

meni ovo bilo dosta da procitam:

Radna grupa za izmenu Krivičnog zakona Hrvatske, razmatra ideju da se rodoskvrnuće, tj. incest, izbriše iz kataloga krivičnih dela.

Uslov da se seks između brata i sestre, oca i kćeri ili majke i sina ne bi kažnjavao jeste da su obe strane punoletne i da su se u intimni odnos upustile pri zdravoj pameti i slobodnom voljom!

i da se zgrozim..naravno, ne bojim ceo hrvatski narod u incestne boje, ali, ovim zakonom dajete slobodu bolesnim umovima da sire svoj blud.

meni ovo bilo dosta da procitam:

Radna grupa za izmenu Krivičnog zakona Hrvatske, razmatra ideju da se rodoskvrnuće, tj. incest, izbriše iz kataloga krivičnih dela.

Uslov da se seks između brata i sestre, oca i kćeri ili majke i sina ne bi kažnjavao jeste da su obe strane punoletne i da su se u intimni odnos upustile pri zdravoj pameti i slobodnom voljom!

i da se zgrozim..naravno, ne bojim ceo hrvatski narod u incestne boje, ali, ovim zakonom dajete slobodu bolesnim umovima da sire svoj blud.

Emilly, dušo, i Srbija i Hrvatska imaju otprilike isti zakon, a to je tako jer se zakoni moraju uskladiti sa zakonima u EU.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back