goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
A jes malo strašno zvučiimala sam divno misljenje o tebi....a sada meplasis

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A jes malo strašno zvučiimala sam divno misljenje o tebi....a sada meplasis

Lupas.
Zakon ne zabranjuje radjanje dece u incestu, pogledaj na temi u pdf. porodica...
Hrvatska NE LEGALIZUJE nego DEKRIMINALIZUJE incest u smislu da se incestuozna veza neće smatrati krivičnim delom. Kod nas je, koliko ja znam, već dekriminalizovan kao i u većini drugih zemalja tako da oni zapravo nisu nešto previše liberalni nego maltene kaskaju za ostalim državama. Ili sam nešto pogrešno shvatila?![]()
Очигледно је да ниси читао и да цео суд износиш само према наслову, у Нечистој крви нема инцеста, само посао који није могло да одради дете од 12 година.

Postovanje prema svima,ali zato
mrzim Katolike.
Ne zelim da se uvrede drugovi i drugarice sa Krste kojio su Katolicke vere,ali cini mi se da i njima ovo izgleda suvise izopaceno i BOLESNO.

radi lakšeg razumjevanja probajte izjednačiti sa prevarom u braku. moralno štetna, zakonom dozvoljena...
Takodje nemojte padati u logicku zamku da ako nije dozvoljeno zakonom onda je zabranjeno jer nijedan zakon ne propisuje kao legalnim sexualni cin izmedju muskarca i zene, da moguc je brak ali nigde ne pise da je sex izmedju dve nevencane osobe legalan.
Sto znaci da ako nije zabranjeno onda je dozvoljeno.
Pa sad da li se kosi sa zakonom genetike?
ako se slozimo da je incest sa ocem, majkom, bracom, sestrama los genetski, onda nam ostaje sex u prvom kolenu sto je druga stvar.
Takvi brakovi su vrlo cesti u svetu, a cesto se koriste i u odgoju pasa npr. i vise je dobrih odlika nego losih koje se tako prenesu. Da bi doslo do losih posledica potrebno je incest ponoviti nekoliko puta u nekoliko generacija.
Sa cisto genetske tacke gledista mnogo je veci rizik ubaciti nepoznate gene u porodicu nego izvrsiti inbreeding koji ako se pravilno koristi samo moze da pojaca genetski potencijal. Velika vecina zajednica je inbred, iskreno koliko ljudi putuje van svog grada u potrazi za partnerom?
Ja ne podrzavam, ali sa cisto genetske tacke gledista rodjacki brakovi nisu opasni, z ove roditelj - dete i brat - sestra je vec druga prica.
A kako ce drzava da kontrolise ko se s kim kara???
Da nece da upadaju u spavace sobe?
Hm aj da vidimo to sa jedne druge strane.
Zakon koji brani incest j jedini zakon koji brani bilo kakav sex izmedju dve odrasle osobe koje se u to upustaju svojevoljno, svi ostali oblici su dozvoljeni - homoseksualizam ,heterosexualnost.
E sad, razlog je prilicno licemeran - genetska cistota moguce dece iz takve unije!
Ok, ali ako se vec brine o mogucim genetskim defektima i naslednim bolestima takve unije zasto onda nije zabranjen sex izmedju osoba koje imaju neku genetski prenosivu bolest?
Npr - ako imas hemofiliju koja se prenosi genetski imas pravo da imas decu, ako si mentalno retardiran opet imas pravo da imas decu, ako imas dvorfizam sto je opet genetski prenosivo i dalje imas pravo da imas decu.
Ali ako si potpuno zdrava jedinka, bez ikakve istorije genetski prenosivih bolesti u porodici i zelis da se valjas u senu sa bratom ili sestrom NE mozes zbog mogucnosti da eventualno imas decu sa nekom genetskom manom.
Gde je tu logika????
Prvo pazi na recnik nismo ovce cuvali.
Drugo niko ne moze da ti zabrani radjanje dece, ali ne mogu se takvi parovi vencati, sto samim tim povlaci da ne mogu da dobiju iste prednosti braka koji imaju drugi parovi sa d ecom.
Hajde da ne zavijamo vise u oblande - jedini razlog takvog zakona bilo bi ocuvanje nekakvog moralnog koda.
Takodje nemojte padati u logicku zamku da ako nije dozvoljeno zakonom onda je zabranjeno jer nijedan zakon ne propisuje kao legalnim sexualni cin izmedju muskarca i zene, da moguc je brak ali nigde ne pise da je sex izmedju dve nevencane osobe legalan.
Sto znaci da ako nije zabranjeno onda je dozvoljeno.
Vidiš da danas svakakvih "šteta" ima. izaberi neku.
Malo brzopleto čitaš, zar ne? Gde sam ja napisao da je emnacipacija loša? Pročitaj celu misao. Suština je u tome da su danas žene prezaposlene, jure za poslom i karijerom, jure da kuvaju i peru, da idu u šoping i u isto vreme u nabavku za kuću, a činjenica je da tako porodica gubi. Ne pišem o zaostalim porodicama, koje si ti "slučajno" naveo, u kojima su žena i deca zapostavljeni ili maltretirani. U zdravoj porodici treba da se zna svačije mesto i zaduženja, članovi se međusobno dopunjuju, a da li je tako danas slučaj u većini porodica? Znaš Kami, tradicionalno ne znači zaostalo.
Što se mene tiče, ne vidim potrebu da pljujem po Hrvatima. Sposobni su oni sami da svojim delima pokažu kakvi su.
I još jedno pitanje, da li je kod nas ovo ukinuto zakonom, ili nikad nije ni bilo razmatrano? Ova tema je direktno vezana sa društvenim normama u određenim društvima. Verujem da incest neće puno da zgrozi veliki broj švajcaraca ili nemaca, kod kojih on jeste prilično česta pojava, dok će u našoj zemlji sigurno izazvati mnogo bure i negodovanja.
@tehduduk - nadam se da si dobila i ti konkretniji odgovor i da se ne plašiš baš tolko?![]()
Obicno kada se incest razotkriva u javnosti, rec je o nasilnom incestu i seksualnom zlostavljanju u porodici, ovo nije to.radi lakšeg razumjevanja probajte izjednačiti sa prevarom u braku. moralno štetna, zakonom dozvoljena
kolegice. zamolio bih vas da pročitate ponovno
jel vidite razliku???
Ovaj, mi takav zakon kakav oni usvajaju imamo odavno, pogledaj na prethodnim stranama.
Zato pazi koga mrzis![]()
Ja se ne bih usudio da te dve kategorije poredim. U većini slučajeva se niko neće obazirati na preljubu (neki će to čak i da podrže) dok nisam sigurn da će iko zdrave pameti podržati incest.
Vidim razliku,ali kod nas se nece usvojiti taj zakon nikada.
A kod vas je u razmatranje u tome je razlika.
Vidim razliku,ali kod nas se nece usvojiti taj zakon nikada.
A kod vas je u razmatranje u tome je razlika.
Ako ovo 'u porodici treba da se zna svacije mesto i zaduzenja, clanovi treba medjusobno da se dopunjuju' znaci da u zavisnosti od svake pojedinacne situacije bracni partneri medjusobno treba da podele poslove, i da to znaci da muskarac i kuva, i pere, i pegla, i cisti ako zatreba, u zavisnosti od svake pojedinacne situacije i raspodele vremena, sa tim se slazem. U tradicionalnim porodicama uopste nisam mislio na maltretiranje i zapostavljanje, vec na nerazumevanje, nepoznavanje, nepostovanje necijih osecanja i razmisljanja, i na one gde je bitniji 'imidz' porodice od osecanja clanova porodice.
Sto se tice drugog, ne razumem te bas najbolje, ako mislis na taj clan u nasem krivicnom zakoniku, on je promenjen, i citirao je covek i stariji i noviji clan. Sto je i normalno, kada si ti poslednji put video da je u Srbiji izrecena kazna za to krivicno delo?Obicno kada se incest razotkriva u javnosti, rec je o nasilnom incestu i seksualnom zlostavljanju u porodici, ovo nije to.
I incest ce svakog da zgrozi, u celoj zapadnoj civilizaciji on je tabu, negde manje, negde vise. U Srbiji je veliki tabu, ali to ne znaci da se to kod nas redje dogadja (cak verovatno i naprotiv), nego jednostavno znaci da je tabu tema o kojoj se ne prica. Uostalom, po tim ''tradicionalnim Srbima' cela psihoanalitika bi bila tabu bolesna disciplina.
Ja se ne bih usudio da te dve kategorije poredim. U većini slučajeva se niko neće obazirati na preljubu (neki će to čak i da podrže) dok nisam sigurn da će iko zdrave pameti podržati incest.
Eto, sad malo pažljivije čitaš. Naravno da je ravnopravnost temelj zdrave porodice. Podela poslova je nužna, zbog razlike u polovima, tj. fizičkim karakteristikama i ona je dobrodošla. Uz poželjno pomaganje, i u takvim poslovima.
Ja opet moram da ti napišem da tradicionalno ne znači loše. Ima i "modernih" porodica, koje su daleko od ovoih stvari o kojima ti pišeš. Danas je teško biti samo tradicionalan ili moderan, takvo je vreme, ali neke tradisionalne ideje i moralne norme jesu dobre.
Verujem da nisi puno šetao po Švajcarskoj i Nemčkoj. Treba da vidiš koliko ima retardirane dece u kolicima, a najviše zbog ukrštanja u okviru porodice, zarad nerasparčavanja materijalnih dobara.
Evo, ja prihvatam da sam u mnogim stvarima tradicionalan, ali nešto nema tabua.
Izopaceni umovi... Dalje necu komentarisati...
sad ima da se uveca broj Hrvata sa 3 sise i 7 prstiju![]()
..tako ce sacuvati plavu rvacku krv od mesanja..
kad bolesni krenu da pricaju o zdravlju to je isto ko kad nesrecni pricaju o sreci
ta drzhava je bolesna.
Tako da ovo nije nista senzacionalno sto vec nije uradjeno u ostalim drzavama, ali dobro jos jedna prilika da pljujemo Hrvate![]()
tamo gde je to normalno nastala je debilna nacija.

(ne odnosi se na jacoba jedini je prepoznao bit teme)Ovo sada je malo off, ali moram da napisem ovo.
To sto se negde vise vide hendikepirane osobe na ulici ili deca u kolicima ne znaci to sto ti mislis, vec da su u sredini gde ti zivis (Srbija) hendikepirane osobe mnogo manje integrisane u drustvo. Njihovi staratelji ih mnogo manje 'izvode u javnost', pa ih i manje vidjas.
Ne druže, ja ti pišem o nečemu što jeste vezano za incest i decu rođenu u takvim zajednicama. O brakovima koji su sklapani unutar familije, u kojima se rađaju retardirana eca. Nisam pisao o invalidima.
Hm, onda bi Srbi trebali da budu prilicno retardirani jer sve do pocetka 20 veka vecina stanovnistva je zivela u izolovanim zajednicama, a brakovi su se sklapali u istom selu eventualno u selu do tvog. Genetski pool tu bas i nije mnogo veliki.
Hm, onda bi Srbi trebali da budu prilicno retardirani jer sve do pocetka 20 veka vecina stanovnistva je zivela u izolovanim zajednicama, a brakovi su se sklapali u istom selu eventualno u selu do tvog. Genetski pool tu bas i nije mnogo veliki.

Наша СПЦ чак саветује да се двоје који славе исту крсну славу НЕ ВЕНЧАВАЈУ јер се сматра да су неки далеки рођаци...