Hrvatska je bolesno skupa

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.106

Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije​

HRVATSKA je bolesno skupa, piše današnji Jutarnji list.​

507480_1_f.jpg
U samo četiri evropske zemlje jeftinije je živeti nego u Hrvatskoj, a Hrvatska je i dalje među pet zemalja EU u kojima više od 40 odsto stanovništva ne može da se suoči sa vanrednim troškovima, pišu hrvatski mediji.

Kako navode, to potvrđuju i najnoviji podaci Eurostata prema kojima se jaz u odnosu na prosečne evropske cene još malo povećao. Kategorija hrane i bezalkoholnih pića lani je bila 1,7 posto iznad proseka EU, dok je godinu ranije taj postotak iznosio 1,1 posto, što upućuje da su u razdoblju poremećaja na tržištu hrane domaća poskupljenja bila intenzivnija nego drugde u Evropi.

Jutarnji list
Sad će neki reći i da je Srbija skupa, BiH,C.G.. ali tu su neumoljivi statistički podaci.
Ne čudi da smo vikendima preplavljeni komšijama iz Hrvatske jer kod nas im je bukvalno sve jeftinije.

Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije​

Pogledajte prilog 1580597
U samo četiri evropske zemlje jeftinije je živeti nego u Hrvatskoj, a Hrvatska je i dalje među pet zemalja EU u kojima više od 40 odsto stanovništva ne može da se suoči sa vanrednim troškovima, pišu hrvatski mediji.

Kako navode, to potvrđuju i najnoviji podaci Eurostata prema kojima se jaz u odnosu na prosečne evropske cene još malo povećao. Kategorija hrane i bezalkoholnih pića lani je bila 1,7 posto iznad proseka EU, dok je godinu ranije taj postotak iznosio 1,1 posto, što upućuje da su u razdoblju poremećaja na tržištu hrane domaća poskupljenja bila intenzivnija nego drugde u Evropi.

Jutarnji list
Sad će neki reći i da je Srbija skupa, BiH,C.G.. ali tu su neumoljivi statistički podaci.
Ne čudi da smo vikendima preplavljeni komšijama iz Hrvatske jer kod nas im je bukvalno sve jeftinije.

Kako samo u 4 zemlje je jeftinije nego u Hrvatskoj a tema govori da je u hrvatskoj skupo?

U samo četiri europske zemlje jeftinije je živjeti nego u Hrvatskoj! Ako ne vjerujete, ovdje su vam baš svi podaci​

Hrvatska i dalje spada među pet zemalja EU kojima se s izvanrednim troškom ne može suočiti više od 40 posto stanovništva
Kada se zbroje troškovi hrane, režija i prometa, izdaci su u Hrvatskoj 28 posto ispod prosjeka EU, a jeftinije su četiri zemlje: Mađarska, Poljska, Bugarska i Rumunjaka.
Da je hrana u Hrvatskoj skupa potvrđuju i najnoviji podaci Eurostata prema kojima se jaz u odnosu na prosječne europske cijene još malo povećao. Kategorija hrane i bezalkoholnih pića lani je bila 1,7 posto iznad prosjeka EU, dok je godinu ranije taj postotak iznosio 1,1 posto, što upućuje da su u razdoblju poremećaja na tržištu hrane domaća poskupljenja bila intenzivnija nego drugdje.

U samo četiri europske zemlje jeftinije je živjeti nego u Hrvatskoj ...

Eto naslov iz Jutarnjeg.. :mrgreen:

Pogledajte prilog 1580597

Jutarnji list
Glupost, na plaži preksinoć večera za troje, mešano meso, šopska salata, pomfrit, đuveč i tri pića 37e

Glupost, na plaži preksinoć večera za troje, mešano meso, šopska salata, pomfrit, đuveč i tri pića 37e

Kod nas pljeskavica na Adi, 1000 dinara ili 9,5e, što često nije dovoljno ni za jedno.

Pride, što se teme tiče, Hrvatska i da je malo skuplja za hranu, to i ne čudi jer nije poljoprivredna zemlja, ono što mene čudi je što nas klepaju ovoliko i što ti rižoto glupi ili pastu naplate 10 evra lagano. Omlet od dva jajeta i malo paprike pored ti je 5e lagano.

Al ste se našli vas dvojica paradajz turista.
Šta znaju glupi rvati gde je jeftinije, zato i kupuju u Srbiji...
Tamo sam minimum po mesec-dva godisnje poslednjih 30 godina, pouzdano mogu da ti kazem. Potrosacka korpa u Makarskoj je znatno jeftinija nego u Beogradu. To garantujem. Neke stvari jesu skuplje, npr. parking, servisi i to, ali osnovne zivotne namirnice i gorivo su skuplji kod nas dosta.

Bio sam tamo do pre neki dan, idem cesto, po prvi put vidim da je Hrvatska jeftinija od Srbije. Hrana neuporedivo skuplja kod nas nego tamo.
Зависи где.
Врло сам често тамо и цене се значајно разликују од регије до регије.
Ту где одседам, цене су више него у Србији од 10-30%.
Месо, у Конзуму јефтиније, у месари исто као у Београду.
Лименка Ожујског 1е+.
Домаћа пива у Србији су много јефтинија.

Али зато Бихаћ, шок.
Цене 100% ниже него у Београду.

Tamo sam minimum po mesec-dva godisnje poslednjih 30 godina, pouzdano mogu da ti kazem. Potrosacka korpa u Makarskoj je znatno jeftinija nego u Beogradu. To garantujem. Neke stvari jesu skuplje, npr. parking, servisi i to, ali osnovne zivotne namirnice i gorivo su skuplji kod nas dosta.
Да, Макарска је јефтина прилично.
Северни Јадран је скупљи прилично. 🙂

Problem sa divljanjem cena u Hrvatskoj traje od uvođenja evra kao zvanične valute.

Imam poznanike u Hr i oni kukaju. Plate i penzije su ostale na istom nivou kada je ranije bila kuna.. Sada su plate i penzije u evrima niže.

Jedan poznanik mi priča kako ide sa majkom u nabavku namirnica. Kupuju hranu na tri mesta, tamo gde je jeftinije i gde su akcije.

Oni ne žive na primorju i ne bave se turizmom. Žive samo od penzija.

Al ste se našli vas dvojica paradajz turista.
Šta znaju glupi rvati gde je jeftinije, zato i kupuju u Srbiji...

U centru Rovinja sam platio tuna file, brancin file sa prilozima i jedno i drugo, uz dva pića oko 30 evra sa bakšišom. Kugla sladoleda bila oko 2 evra i to na dve kugle je već i mnogo količinski, da zasladiš jedna skroz ok. Skuplji sladoled u crnoj ovci ili u ušću i manji količinski.

Poslednja izmena:
more to si platio kaznu komunalnom redaru jer si ložio roštilj na plaži :kuvar5:i to bez računa, uzeo čovjek onako da ima za marendu drugi dan
E jbg mačko, razočarala si me, a čuo sam da poseduješ velke grudi...
U centru Rovinja sam platio tuna file, brancin file sa prilozima i jedno i drugo, uz dva pića oko 30 evra sa bakšišom. Kugla sladoleda bila oko 2 evra i to na dve kugle je već i mnogo. Skuplji sladoled u crnoj ovci ili u ušću.
Ti našao čobanu koji nije sišao sa čuke zadnjih 10 godina, da objašnjavaš kakve su cene u inostranstvu... :)

Back