Hrvati žele lik Nikole Tesle na kovanicama?

Nikola Tesla je sve sam napisao. Nema se tu što dodati pa kome pravo, kome krivo. To se odnosi na obje strane.

782px-Telegram_Tesla_Macek_0108.JPG

Brzojav se čuva u arhivskoj građi u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu.

Poslednja izmena:
Godine 1804. Srbija je bila u lošijem položaju nego tadašnja Hrvatska. Nije Srbija ništa zaokružila 1878. godine, već su joj te godine europske sile darovale neovisnost, koje se Srbija samovoljno odrekla 1918. godine i vratila je gotovo stotinu godina kasnije zahvaljujući Crnogorcima.
Lako je naći opravdanje za svoju robovsku dušu. Drugačije bile imperije. Srpska borba kao i nacionalna svest je bila na izrazito višem nivou. Zato je Srbija postala samostalna još 1878, a Hrvatska tek 1991.

Truli zapad je priznao Srbiju 1878. što je za Srbe odlično, a kad su 1992. priznali Hrvatsku to je po Srbima bilo mega loše.
A 1882. trula Austrija je priznala kraljevsku krunu Kralju Milanu. I onda je Srbija postala kraljevina.
Car se ugledao na Papu Honorija II koji je Srbima dao prvu kraljevsku krunu, Stefanu Prvovenčanom.

Ovo je Honorije III kojeg Srbi jako vole. :hahaha:
Nikad čuli.

800px-Interior_of_Santi_Giovanni_e_Paolo_%28Venice%29_-_Honorius_III_by_Leandro_Bassano.jpg

Srbi najstariji narod takođe ne znaju da su Hrvati imali kraljevsku krunu mnogo pre Srba. Tomislav je 925. postao kralj. Kraljevina je trajala samo do 1097. kada Mađari postaju hiljadugodišnji vladari Hrvata. Ne znam kako je zakonski došao do titule, ali je tada Papa bio Jovan X.

Ovo je bila Hrvatska u X veku.

1024px-Tomislavova_Hrvatska.jpg

Za sladokusce bih izdvojio Jelenu Slavnu, ženu Krešimira II kao najsisatiju plemkinju koju sam do sada video.

Kraljica_Jelena_200807.jpg

A on je kao zločinac jer je surađivao sa srpskim radikalima ili iz nekog drugog razloga
Не али је био тешки болесник који је ударио темеље усташкој болести. Треба га запишавати а не стављати на новчанице. То би било рецимо као када би Срби ставили Љотића на новац.

Не али је био тешки болесник који је ударио темеље усташкој болести. Треба га запишавати а не стављати на новчанице. То би било рецимо као када би Срби ставили Љотића на новац.
Udario je temelje ideji samostalne Hrvatske.
Ljotić na lovi bi bio kao da mi imamo Pavelića, neusporedivo sa Starčevićem.
Starčević na hrvatskoj lovi kao Vuk Karadžić na srpskoj

Није тужан он него Хрватска. Шта је следеће? Мобуту Сесесеко? :hahaha:

Опасан недостатак нормалних историјских личности, па се узимају туђе и стављају болесници као Старчевић.
A da Ameri stave Teslu na dolar to bi bio dokaz njihovog tužnog nacionalnog identiteta

Back