Hrvati žele lik Nikole Tesle na kovanicama?

Где је рекао хрватска домовина? Дај линк.
Telegram_Tesla_Macek_0108.JPG

Objektivno, svijet nedovoljno, odnosno malo zna i za Hrvatsku i za Srbiju. Jedina je razlika da oni koji znaju za Hrvatsku, znaju je po turističkim vrijednostima, dok za Srbiju većinom znaju po agresiji, bombardiranju od strane NATO-a i genocidu u Srebrenici.
Mako se znalo u svetu i o Jugoslaviji,a mislis da se o jasenovcu i drugim logorima ne zna u svete,e tu se varas.

Nije ni vrsen genocid nad njima.

Ali teslu prisvajamo.
Oni ne bi tako rekli. Talijani se pozivaju na foibe. Gle čuda, njih nije bilo strah da će im se ponoviti foibe. Židove nije bilo strah da će ih Hrvati ponovno slati u Jasnenovac. Čak ni Romi nisu imali nikakav problem živjeti u hrvatskoj državi. Zapravo, nitko nije imao problema s hrvatskom državom, čak ni ti čiji su pripadnici pali od strane partizana i ustaša. Samo su Srbi imali problemi. Malo neobično, zar ne? Eh, tko vas ne zna, skupo bi vas platio...

Dobro e da je sve tako. Srbi treba se isterati iz Hrvatske jer su se pobunili, ali Tesla je nas jer je u svetu ugledan naucnik, a sto se smatrao Srbinom, pristalicom kralja Aleksandra i postovac kraljevine Jugoslavije, pa to nas ne interusuje.
Neka je on vaš, nemam ja ništa protiv, ali je i naš i zato ide na hrvatske kovanice eura. Upravo se radi na natječaju za umjetničko rješenje kovanica i dogovara se nagradni fond za autore.

On je hteo da radi u Beogradu, sad dal je tad poludeo na Srbe naravno ne znam i bilo je vise na salu.
Nije stvar u tebi kao pojedinicu, već u uvriježenim pogrešnim stavovima kod većeg broja Srba o stvarnosti koja ih okružuje. Ta vaša emotivno-manipulatorska propagandna objašnjenja nemaju veze s mozgom. I sva su na istu fintu. Kao to sa Starčevićem i poslom u Beogradu. Tako imate i mitomansku tvrdnju da su Hrvati ljuti na Srbe, jer su Srbi tobože imali veća prava u Vojnoj krajini, što također nema veze s mozgom. Imate hrpetinu političkih i znanstvenih skorojevića i mutikaša koji izmišljaju holivudske scenarije umjesto da se bave faktografijom. Kada se uzme dodatno u obzir i srpska opčinjenost narodnim pjesmama i pričama, te prosječna razina obrazovanosti i pismenosti među populacijom, nije ni čudno da mahom svi ponavljate ko papige nadripovijesna objašnjenja.

Mozemo diskutovati o svemu, ali nisi mi reko dal je Starcevic trazio poso u Beogradu.

Inace da su svi balkanski narodi opcinjeni mitevima kome pricas, pa moj diplomski je radio o takvim.

I to ne samo Srbi, nemoj da verujes da ti HRT prica istinu. A vecih gluposti nego kod Crnogoraca nisam cuo kod nikog u eks Ju (osim totalne budale ko Deretic i slicno).

Back